Arama

Pum Pum Çorbası Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.627 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Pum Pum Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar
Bartın ilimize ait bir yemek olan Pum Pum çorbası ismiyle de çok dikkat çekici. Kaynamış suya yavaş yavaş yedirilen mısır unundan yapılır. Koyulaştıkça patlamalarının çıkardığı sesten dolayı "pum pum" denilir. Tabi içine tereyağı ve çemensiz Kastamonu pastırması da ekleniyor.
Malzemeler :
5 kaşık mısır unu
3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)
2-3 kaşık sıvıyağ
2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk
Yeterince tuz & karabiber
İki dilim ekmek
Hazırlanışı:
1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım.
2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını kısalım.
3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım.
4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
26 Eylül 2012 / _AERYU_ Taslak Konular