Arama

Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Güncelleme: 18 Ekim 2008 Gösterim: 1.661 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Havuç

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
bullet dortgen 2 orta boy Sogan
bullet dortgen 5 dis Sarmisak
bullet dortgen 9 orta boy 1 kg Havuç
bullet dortgen 3-4 dal Maydanoz
bullet dortgen 2 yemek kasigi 15 gram Pirinç
bullet dortgen 8 yemek kasigi 80 gram
bullet dortgen Zeytinyagi
bullet dortgen 1 1/2 tatli kasigi Tuz
bullet dortgen 1 tatli kasigi Seker
bullet dortgen 1 su bardagi Su

Hazırlanışı: Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
2 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular