Arama

Monografi nedir, ne zaman çıkmıştır, ilk eserler hangileridir?

Güncelleme: 21 Mayıs 2012 Gösterim: 7.940 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
11 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
monografi nedir ne zaman ortaya çıktı ve ilk eserler
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
1-ünlü bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini, başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir. monografide herhangi bir yer, bir eser, bir yazar, tarihî bir olay, bilimsel bir alana ait bir sorun özel bir görüşle veya bakış açısıyla değerlendirilebileceği gibi bir konu üzerinde derinlemesine bir inceleme de yapılabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
2-Monografi: Sınırları belirlenmiş bir konunun derinlemesine araştırılmasına monografi denir. Köye yol yapıldıktan sonra, köy hayatının her yönüyle derinlemesine incelenmesi monografiye girer.

İlk monografi çalışmalarını Fransız Le Play başlatmış, “işçi aileleri” üzerinde ilk kez monografi çalışmaları yapmıştır.





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Quo vadis?
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
21 Mayıs 2012       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Monografi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Monografi ya da monograf Türkçe'ye Fransızca monographie sözcüğünden geçmiş olup, bilimsel alanlarda özel bir konu, sorun ya da kişi üzerine yazılmış, kendi başına bir bütün oluşturan kitaplara verilen isimdir.
Herhangi bir kimsenin yaşamının başkaları tarafından benimsenmesinde bir sakınca görülmeyen özel taraflarını, bir sanat anlayışını, bir eserin veya şeyin yalnızca bir yönünü anlatan yazılara "monografi" denir.
Monografide herhangi bir yer, bir eser, bir yazar, tarihî bir olay, bilimsel bir alana ait sorun özel bir görüşle veya bakış açısıyla değerlendirilebileceği gibi, bir konu üzerinde derinlemesine bir inceleme de yapılabilir.
Monografilerde kişi veya eser her yönüyle incelenir; araştırılır. Ancak bu şekilde ele alınan konunun o ana kadar gizli kalmış yönleri, tarafları belirlenir ve ortaya konur. Ayrıca sanatçı inceleniyorsa o sanatçıyı diğer sanatçılardan ayıran özel bilgilere ulaşılmış olur.
In science we trust.

Benzer Konular

9 Aralık 2012 / elif Cevaplanmış
10 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap
28 Nisan 2015 / Misafir Cevaplanmış
20 Haziran 2013 / Ziyaretçi Cevaplanmış
10 Nisan 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap