Arama

Unutkanlıkla nasıl başedebilirim?

Güncelleme: 13 Mayıs 2013 Gösterim: 2.523 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
15 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
iyi günler ben bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidip unutkanlık için ne yapmam lazım diye gittim ilk ilacım remoron aldım ondan sonra citol verdiler hiç fayda etmedi remoron aldığımda hep uykum geliyordu onu 2 kutudan sonra bıraktım citolu fazla kullanmadım .baktımki o hastane beni rahatlatacak doktor mu desem yoksa bende mi sorun var bende bilemiyorum oraya gitmeyi bıraktım. cerrahpaşa tıp fakültesine mayısta ayında gitmeye başladım bana doktorum cipralex verdi ilk tedavimi başlattım 2 ikici gidişimde aynı ilca devan dedi sadece dozunu artırdı 20mg almaya başşladım 3,5 ay gibi kullandım sonra tekrar bıraktım niçin diyeceksiniz baktım ki bana çok yararlı olmadı gibi birşey çok unutkanım ne yapmam lazım sizden yardım istiyorum neye tavsiye edersiniz ben ssk'lıyım mesleğimde muhasebe işimde tabiki yoğun ama şu an çalıştığım iş çok yoğun değil ara vermek istedim bakim nasıl olucam diye daha yeni başladım bu işede sizden cvp ve tavsiyeniz nelerdir iyi günler adım canan.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
bakın ilk olarak şunu söyleyeyimki psikiyatri ilaçları uzun süreli kullanılması gereken dr.kontrolünde başlayıpğ dr kontrolünde sonlandırılması gereken ilaçlar. bence şikayetinizin devam etmesinin tek sebebi ilaçları kullanmayıp kendi başınıza bırakmanız. ilaçların yan etkileri hakkında dr.unuzla görüşüp ilaç değişimine yada doz ayarlamasına gidebilirdiniz. sorununuz ciddi. ve bence tekrar doktorunuzla görüşüp ilaç ve tedavi düzenlemelisiniz.. ve remeron ve citol çok birbirine paralel ilaçlar değil.. yani demek istediğim şey. doktorlarınız henüz sizi ve hastalığınıza tam bir yaklaşım getirememişler.. bu böyle olur.. zaman gereklidir. aynı doktora sürekli gitmeliydiniz..unutmayın kullandığınız ilaçların etkisi tam olarak şudur denemez. insandan insaa değişir etkileri. bu yüzden dr.nuzla irtibata geçerseniz mutlaka size bir çözüm getirecektir.. sağlıklı günler dilerim..
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
KetenKız - avatarı
KetenKız
Ziyaretçi
13 Mayıs 2013       Mesaj #3
KetenKız - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Yakın arkadaşımın da bu sorunu yaşaması üzerine ilaçtan çok, başka önerilerde bulunacağım. Bu ilaçlar, sizin de dediğiniz gibi hastalığınıza pek etki etmeyecektir. Bizim uyguladığımız yöntem doktorların verdiği ilaçlardan daha farklı... İlk olarak kendinize inanmalı, bu hastalığınızdan kurtulmayı kafanıza koymalısınız. Daha sonra her gün yaklaşık olarak 1-2 saat kitap okumalısnız. Her gece yatmadan önce de ceviz yemelisiniz. Belki bazı üyelere bu yazdığım öneriler saçma gelebilir; fakat kitap okumanın unutkanlığa çok iyi geldiğini biliyorum. Eğer kitap okumayı sevmiyorsanız bunu eğlenceli hale getirmeli, mutlaka kendinize bunu sevdirmelisiniz. İşten eve döndüğünüzde veya işe gitmeden önce evde ezber yapmalısınız. Her hangi bir bilgi veya hikaye türü yazıları ezberlemenizi tavsiye ederim. İlk başlarda ezber yapmak size zor gelse de sonra bir defa okuduğunuz yer hemen aklınızda yer edecektir. Bir de beynimizde kısa süreli ve uzun süreli bilgiler var. Eğer bu bilgileri uzun süreli aklınızda tutmanız gerekiyorsa her gün o bilgilerinizi tekrar etmeniz, hiç unutmayacağınız anlamına gelir. Ben arkadaşıma bu yöntemi uygulattım ve şuanki hafızası öncekine göre çok daha iyi umarım size de iyi gelir..