Arama

Osmanlı Devleti İslami coğrafyasını nasıl korumuştur?

Güncelleme: 25 Ocak 2014 Gösterim: 1.579 Cevap: 1
efsun - avatarı
efsun
Ziyaretçi
23 Şubat 2009       Mesaj #1
efsun - avatarı
Ziyaretçi
İslam coğrafyasının korunmasında Osmanlı Devleti'nin rolü nedir, sınırların korunmasında Osmanlı nasıl bir politika uygulamıştır?

Osmanlı Devleti İslami coğrafyasını nasıl korumuştur?
Son düzenleyen nötrino; 25 Ocak 2014 14:37 Sebep: İç başlık ve soru düzeni!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Ocak 2014       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Osmanlı İmparatorluğu, sömürgeci olmayan bir devlet özelliğine sahip idi.Tek bir çatı altında topladığı çeşitli millet ve etnik gruplara diğer devletler gibi sömürge politikası değil, hoşgörü ile yönetme politikası uygulamıştır.Osmanlı Devleti'nin uyguladığı bu politika sınırlarını uzun süre korumasında önemli bir faktör olmuştur!

Sponsorlu Bağlantılar
Daha fazla bilgi;

Alıntı

Türkler, İslamiyeti kabul ettikten kısa bir süre sonra İslamiyetin hem en ileri temsilcileri hem de en etkin koruyucuları durumuna geldiler. Bunun en bariz örneği Osmanlılardır. Osmanlı, 15 ve 16. yüzyıllarda gerçekleştirdiği fetihlerle bir dünya devleti hâline gelmiştir. Onların bu gücünden dolayı Hindistan, Kuzey Afrika ve Endülüs gibi coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar, gayrimüslimlerin saldırı ve baskılarına karşı Osmanlıyı bir kurtarıcı olarak kabul ediyor ve sıkıştıkları zaman Osmanlı'dan yardım talep ediyordu.

Ancak bazı coğrafyaların uzaklığı ve Osmanlı'yı meşgul eden farklı problemlerin çıkması bu yardımların amacına ulaşmasını zaman zaman engellemiştir.Osmanlı Döneminde Müslüman Türk askerleri İslam coğrafyasının yabancı işgali altına girmemesi için her yerde en zor şartlarda dahi mücadele etmiştir. Bu da Türklerin İslam’la özdeşleştiğinin bir göstergesidir.

Osmanlı coğrafi gelişimini ve yayılmasını Asya, Avrupa ve Afrika olmak üzere üç kıtada gerçekleştirmiştir.İslam Devletleri içerisinde de en uzun ömürlü İslam devleti olarak farklı bir yere sahiptir. Aynı dönemde Avrupa devletleri kısa tarihleri boyunca birkaç hanedan tarafından yönetilirken ve Roma imparatorluğu gibi değişik hanedanların zaman zaman iş başına gelmesi söz konusu iken Osmanlı tek bir hanedanın yönettiği tek devlet olma özelliğini korumuştur.



Benzer Konular

28 Nisan 2015 / berna erol Cevaplanmış
19 Aralık 2016 / Misafir Soru-Cevap
26 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
3 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap