Arama

Türkiye'deki Körfezler - İzmit Körfezi

Güncelleme: 6 Mart 2009 Gösterim: 3.765 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
6 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
İzmit Körfezi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu görüntü Derince Salilinde çekilmiştir. İzmit Körfezi’nin Derince’den Körfez’e bakan bölümüdür. Karşı sahil ise Gölcük sahilidir.
Sponsorlu Bağlantılar
sahilvegece02

Marmara Bölgesi'nde Marmara Denizi'nin doğu ucunda yer alan İzmit Körfezi, kuzeyinde batıdan doğuya doğru Pendik, Tuzla, Eskihisar, Gebze, Hereke, Körfez ve izmit ile çevrilidir. Güneyi ise Gölcük, Değirmendere, Halıdere, Karamürsel ve Yalovaya kadar uzanır. Deniz ulaşımına son derece müsait doğal bir liman halinde olan Körfez'de Eskihisar-Topçular arası feribot seferi düzenlenir.
İzmit Körfezi 30 yıl öncesine kadar çevresinin doğal güzelliği, denizinin sakinliği ile sayfiye yeri olarak kullanılıp özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen yazlıkçılara ev sahipliği yaparken, sanayileşmenin başlaması ve hızla ilerlemesiyle bu özelliğini yitirmek üzeredir.
Özellikle kilimleri ile ünlü Hereke'nin aslında 30 yıl öncesinde açıklarında bulunan Kılıçbalıkları ile ünlendiğini belirtmek, bu denizin zamanında ne kadar temiz olduğunu gösterecek en büyük belge. Çevresinde bununan yüzlerce yazlık site ve villa bu durumu ayrıca destekleyen bir oluşumdur. Yapılan bir araştırmaya göre izmit körfezini mesken tutan 121 kuş türü bulunuyor.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

9 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Türkiye Coğrafyası
30 Ekim 2009 / Daisy-BT Türkiye Coğrafyası
22 Ağustos 2011 / ThinkerBeLL Türkiye Coğrafyası
1 Ağustos 2012 / ThinkerBeLL Taslak Konular