Arama

Darkphase

Güncelleme: 19 Haziran 2008 Gösterim: 3.072 Cevap: 2
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
15 Nisan 2007       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Darkphase

Darkphase
Sponsorlu Bağlantılar
Darkphase
Darkphase

Dark Phase 1989 yılında baterist Tolga, gitarist Zafer ve basçı Melih tarafından kuruldu. Daha sonra Melih in yerine bas gitara Bülent geçti. Daha sonra Bülent in yerine vokal/gitar a Barış Eroğlu ve bas gitara da Cem Göksel geçti. İlk konserini 24 Mart 1991 de veren grup bu kadro ile Türkiye nin ilk thrash demolarından Mortal Visions u kaydetti. Grup 1991 de Almanya da çıkan derleme bir albümde yer aldı. Aralık 1991 de 2. demosu End Of Lunacy i piyasaya çıkaran grup Metal Hammer ve Kerrang gibi dünyanın tanınmış dergilerinde yer aldı. Ayrıca grubun bu demosu Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine de sunuldu.

Grup 13 Mart 1993 te Lanethli konserlerde 2000 kişiye konser verdi. 1994 te grup ilk albümü Waning Moon,Setting Sun ı kaydetti. Bu albümde kadroda Zafer Altundağ ın yerine Erkin Şahin, Basçı Cem in yerine ise Metalium dan G.Hakan Savaşer geçti. Albüm 17000 in üzerinde satış yaptı. Albüm 10 şarkı içeriyordu. Speed/Thrash sound a sahip albümdeki No More Tears, The Mask Beyond The Lies ve I Hate You gibi parçalar en çok beğendiklerim...

Darkphase O.D.T.Ü stadyumunda 3.000 hayranına unutulmaz bir konser verdi. Albüm tanıtımı için turneye çıkan grup Adana, Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi çeşitli şehirlerde konserler verdi. Konserler devam ederken talihsiz bir kaza sonucu grup, bas gitaristi Ögeda Cenikan ı kaybetti. Grup, Ögeda nın anısına toplanarak bir konser verdi ve bu konserin ardından yoluna devam etme kararı aldı.

İlk olarak Kimsesiz Çocuklar yararına, daha sonra da 27 Mayıs 1995 te tüm gelirleri “Ankara Thalassemia Derneği”ne bağışlanan konserler verdi. 14 Şubat 1996 tarihinde grup Türk Rock tarihinde bir ilke daha imzasını attı ve “Imperial Cancer Research Fund”ın davetlisi olarak, İngiltere - Londra da başarılı geçen bir solo konser verdi. Bu konserle grup İngiltere de çalan ilk Türk grubu ünvanını elde etti.

Grup büyük organizasyonlarda yer almayı sürdürerek İstanbul Ortaköy “Rock House”da Harley Davidson motorlarının Türkiye tanıtımında özel davetli olarak 4.000 kadar izleyiciye konser verdi. Grup 14-16 Mart 2003 tarihlerinde, ülkemizden Erkin KORAY, Almanya dan TANKARD ve MOURNING CARESS gibi grupların sahne aldığı Ankara Saklıkent te düzenlenen 6.Uluslararası RockStation Festivali nde onur konuğu oldu.

Hemen ardından topluluk 7 Mayıs 2003 tarihinde ODTÜ bahar şenliklerinde VEGA, PENTAGRAM ve NİL KARAİBRAHİMGİL gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Yıllar sonra ODTÜ Stadyumunda seyircisiyle tekrar buluşan grup, yeni parçaları ile albüm hazırlığının sinyallerini verdi.

1991 - Mortal Visions (Demo)

1991 - End Of Lunacy (Demo)

1994 - Waning Moon,Setting Sun (İstanbul Müzik)

01-Intro
02-No More Tears
03-The Mask Beyond The Lies
04-The Truth Is Me
05-Shadows Of Crime
06-I Hate You
07-Last Whish
08-World Of Sorrow
09-Search For Happiness
10-Dead Bodies Are Cool

Dark Phase;

Erkin Şahin: Gitar Vokal
Hakan Kuşçu : Gitar
Alpat Tekin: Bas Gitar
Orçun Madran: Klavye
Tolga Ergin: Davul...

SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
29 Mart 2008       Mesaj #2
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
Yazılması zor biyografi, başarılar ve rakamlarla örnek bir müzikal geçmiş... 1989 yılında baterist Tolga, gitarist Zafer ve basçı Melih tarafından kurulan Dark Phase, daha sonra Melih ile çıkan anlaşmazlıklar sonucu bünyesine bas gitarda Bülent’i, onun ayrılmasıyla vokal ve gitar’a Barış Eroğlu’nu, bas gitara da Cem Göksel’i aldı...

Sponsorlu Bağlantılar
Bu kadroyla ilk demoları olan "Mortal Visions"ı çıkardılar. Demo, Hazy Hill’den Ufuk Önen’nin yapımcılığında dört parçadan oluşan bir çalışmaydı. Daha sonra ikinci demoları olan "End of Lunacy" ile büyük bir çıkış yaptılar, bir giriş (intro) ve 4 parçadan oluşan bu albümle hayran kitlesini büyüttüler...

Uzun bir sessizlikten sonra "Wanning Moon, Setting Sun" adlı albüm raflardaki yerini aldı. Bu albümle kadroda değişiklikleri yaşandı. Grubun kurulduğundan beri var olan Zafer Altundağ’ın yerine Erkin Şahin, Basçı Cem’in yerine ise Metalium’dan G. Hakan Savaşer geçti...

1989’da kurulup, Mart 1991’de ilk konserini veren Darkphase; Türkiye’nin ilk demolarından "Mortal Visions" ile adını duyurduktan sonra Almanya’da çıkan derleme bir albümde yer aldı. Hollandalı grup Swazafix ile (Haziran 1991) iki konser verildikten sonra Aralık 1991’de "End Of Lunacy" demosunu çıkardılar. Yurt dışı yazışmaları ile 300 kadar dergi ve radyoya ulaşma başarısı gösterildi; Metal Hammer, Kerrang gibi büyük dergiler gruba sayfalarında yer verdiler.

Amerika ve Almanya’da demonun dağıtımının üstlenilmesi ile başarılar ve ilkler devam etti. Speed thrash yapısı ile büyük başarılara imza atıldı. Mart 1993 Lanethli Konserler kapsamında 2000 kişiye çalan grup, 1994 yılında kaydettiği "Wanning Moon, Setting Sun" albümüyle kısa sürede üç baskı ile toplamda 20.000’e yakın bir satış rakamına ulaştı.

O yıllarda yalnızca konserlerle promosyon yapılabildiği gerçeği, başarının boyutunu ortaya koymaktaydı. Tek başına çıktığı ODTÜ konserinde 3000’i aşkın hayranıyla buluşan grup; İzmir, Bursa, Adana, İstanbul ve Eskişehir’i kapsayan bir de turneye çıktı. Bu sırada bas gitarist Ögeda Cenikan bir kazada hayatını kaybetti. Bir bocalama sonrası konserlerle 1995’te dönemin en kaliteli gençlik dergisi Blue Jean tarafından yapılan bir okur anketinde Türkiye’nin en iyi üç grubu arasına girmeyi başardı. Darkphase, metal müziğin ruhuna uygun duyarlılığı göstererek pek çok yardım konserine çıktı; çeşitli dernekler ve kimsesiz çocuklar yararına konserler verdi. 14 Şubat 1996’da bir ilke imza atarak Imperial Cancer Research Fund’un (Kanser Araştırma Kurumu) davetlisi olarak bir solo konser verip; İngiltere’de çalan ilk Türk grup unvanını aldı.

İstanbul Ortaköy’de Harley Davidson partisinde 4000 kişiye çalma sonrası, bir sessizlik başladı. Askerliklerle birlikte herkes dağıldıklarını söylerken; Mart 2003 - RSF 6 ile müthiş gelişin sinyalleri verildi. Orijinal kadrodan Erkin ve Tolga’nın yanında; Alpay, Orçun ve Suicide’dan Hakan ile güçlendiler. Kaliteli demolar, rekorlu bir albüm ve başarılı konserlerle bir speed thrash devi haline gelen grup, yıllar sonra "Başarı sizi her zaman yumuşatmaz!" sloganı ile; RSF 6’da metal hayranlarıyla buluşuyor.

Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #3
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi
dün dream tv de legolu bi klip ilgimi çekti sonuna kadar izledim şimdi de burda onları anlatan bi yazı eywallah ya teşkür cidden Msn Happy