Arama

Polis koleji için SBS tercihi yeterli midir? - Sayfa 2

Güncelleme: 27 Mart 2013 Gösterim: 41.346 Cevap: 99
ASLANARKİ - avatarı
ASLANARKİ
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #11
ASLANARKİ - avatarı
Ziyaretçi
ARK BEN DE 8 E GECTİM POLİS KOLEJŞNE GİDİM KOMSER OLMAK İSTİYORUMM NE KADAR PUAN LAZIMM BİLEN VARSA SOYLESİN EVET AMA
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2009       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar polis kolejine girmek için "SEDEPH" arkadaşımız bilgileri verdi siz siz olun SBS sınavına girerken polis sınavlarına başvurun zaten kazanırsın öyle fazla bi derecesi 350 puanı gecsenız yetiyor.
Polis kolejin 4 yıllık bir eğitim alıcaksınız ve POLİS KOLEJİNE girmeniz içiçn gerekli koşullar GENİŞ KAPSAMDA
Sponsorlu Bağlantılar


Polis Akademisi Giriş Koşulları
01- Sosyal Durum İle İlgili Koşullar

01- T.C. vatandaşı olmak,
02- Evli veya nikahsız yaşamakta olmamak,
03- Herhangi bir suçtan sabıkası olmamak,
04- Herhangi bir okuldan ahlak ve disiplin sebebi ile çıkarılmış olmamak,
05- Hakkında herhangi bir suçtan kanuni kovuşturma bulunmamak,
06- Kendisi ve ailesi hakkında yaptırılan kovuşturmada Emniyet Teşkilatına girmeye engel hali bulunmamak,
07- Akademinin eğitime başladığı tarih itibari ile askerlikle ilişiği bulunmamak.


02- Öğrenim, Yaş ve Boy İle İlgili Koşullar

01- ÖSYS'de sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanı olarak belirlenen puan kadar veya daha yukarı puan almak,
02- Sınavların yapılacağı yılın 01 Ekim tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak,
03- Erkeklerde en az 1.67cm., bayanlarda ise en az 1.65 cm. boyunda olmak,
04- 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına giren şehit çocukları ile görevi sebebiyle sakatlanan veya sürekli bir hastalığı yakalanan görev malulü Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocuklarında 2. maddede belirtilen yaş haddi iki üst yaş (24 yaş) esas alınarak belirlenir. Ayrıca 3. maddede belirtilen boy ve kilo şartı aranmaz.



03- Sağlık İle İlgili Koşullar

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik hükümleri gereğince;

01- Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak,
02- Türkçe'yi kusursuz konuşmak (dilde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak),
03- Duymasında en ufak bir kusur bulunmamak,
04- Gözlerinde ihtilafsız 2 diyoptriye kadar miyop, 1 diyoptriye kadar hipermetrop bulunanlardan düzeltmeden sonra bir gözün görmemesi 7/10, diğer gözün görmemesi 9/10' ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı düzeltmeden sonra 8/10'dan aşağı bulunmamak,
05- Vücudun görünür yerlerinde tanımayı kolaylaştıran, görünümü bozan ve kısmen de olsa fonksiyonlara mani yara, yanık, cerrahi müdahale bulunmak,
06- Tüberkülozlu, varisli, düztaban olmamak,
07- Sevk edileceği Devlet Hastanesinde "Polis Akademisi Öğrencisi Olur" kaydını içeren sağlık kurulu raporu almak.

Polis Koleji Giriş Koşulları

Polis Koleji, " Bir Kısım Derslerin Öğrenimini Yabancı Dille Yapan Resmi Okulların Lise Kısmı Fen Kolları Müfredat Programı"nı aynen uygulayan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Parasız Yatılı ve Resmi Üniformalı Devlet Lisesidir. Yalnızca Ankara'da bulunan Polis Kolejinde 4 Yıllık eğitim süresinin ilk yılında yabancı dil ağırlık, diğer 3 yılında ise lise programı uygulanmaktadır.

Müracaat Şekli ve İstenilen Belgeler

Müracaat tarihleri her yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce İl Emniyet Müdürlüklerine bildirilir ve bildirilen tarihler arasında İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat edilir.

Adayların müracaatı sırasında dilekçeye;
01- Nüfus hüviyet cüzdanı aslı veya onaylı örneği,
02- Diploma ile değiştirmek üzere çıkma yazısı,
03- 6 adet vesikalık fotoğraf eklenir.
Evrakını teslim eden adaylara sınav formu doldurulur ve sınav giriş kartı verilir. Posta ile müracaat kabul edilmez.


Sosyal Durum Yönünden Aranan Şartlar

01- Erkek ve Türk vatandaşı olmak,
02- Herhangi bir suçtan dolayı hükümlü olmamak (taksirli suçlar hariç)
03- Kendisi, birinci derecede hısımlar, veli veya vasisi 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen suçlardan ötürü takibata uğramamış olmak,
04- Siyasi ve ideolojik mahiyetteki bir suç sebebiyle adli ve idari yönden ceza almamış olmak,
05- Evli olmamak,
06- Bilgi işlem birimlerinden alınan bilgiler ve zabıtaca yapılacak tahkikat sonucunda koleje kayıt kabulünde sakınca görülmemek.


Sağlık Yönünden

01- Kel, peltek, kekeme, düztaban olmamak, yüzde kolayca teşhise imkan sağlayacak şekilde çiçek bozuğu, çıban veya yanık bulunmamak,
02- Vücut yapısı, "Emniyet Genel Müdürlüğüne Bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik"te belirtilen sağlık şartlarına uygun olmak.


Boy ve Kilo Yönünden

01- Boy yönünden; 11 yaş grubu için en az 1.34 cm., 12 yaş grubu için en az 1.39 cm., 13 yaş grubu için en az 1.44 cm., 14 yaş grubu için en az 1.51cm., 15 yaş grubu için en az 1.56 cm., 16 yaş grubu için (hazırlık okuyanlar için) en az 1.60 cm. boyunda olmak,
02- Kilo yönünden; ağırlık: boy ölçüsünün cm. olarak son iki rakamı ele alınarak bu rakamlardan 5 kg.'a kadar (5 kg. dahil) fazlalığı, 15 kg.'a kadar (15 kg. dahil), noksanlığı bulunanlar kabul edilir.
Örneğin 1.51 cm. boyunda olan bir adayın en fazla 56 kg., en az 36 kg. olması gerekir.


Yaş Yönünden

01- Polis Koleji hazırlık sınıfına müracaat tarihinde 16 yaşından, hazırlık sınıfını okuyanlar için 17 yaşından gün almamış olmak.
02- İlkokulu bitirdikten sonra hangi sebeple olursa olsun yaş düzelmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerli sayılır. İlkokulu bitirmeden yaptırılan yaş düzeltmelerinde. düzeltilmiş yaşa itibar edilir.


Tahsil Yönünden Aranan Şartlar

01- Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulları 3 ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
02- Yurtdışına öğrenimlerini yapan Türk vatandaşlarının çocuklarından, gördükleri yabancı öğrenimlerinin Türk okulları dengi öğrenim olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olmak,
03- Tahsile ara vermemiş olmak,
04- Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
05- Yapılacak giriş sınavlarını kazanmış olmak.


Sınavlar


Polis Koleji Aday Tespit Sınavı
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği, 56 sınav merkezinde Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan sınava girmek isteyen adaylar, halen okumakta oldukları okul müdürlüklerine başvuruda bulunarak okul idaresinden alacakları, Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Başvuru Formunu yine okumakta oldukları okul idaresinden alacakları Sınav Kılavuzuna göre dolduracaklar ve okumakta oldukları okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığınca , Polis Koleji Aday Tespit Sınavı değerlendirilerek, sonuçlar yine Milli Eğitim Bakanlığınca, adayların adreslerine posta ile gönderilecek ve internette yayınlanacaktır.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavında, Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek sayı kadar başarılı olan adaylar ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavında tam puanın, en az yarısı ve daha fazlasını alan;
01- Emniyet teşkilatında çalışmakta iken Şehit veya Görev Malulü olanların çocukları,
02- Mezun olduğu eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası resmi spor şampiyonalarında ilk üç dereceye giren adaylar,
03- Çalışmakta olan veya emekli olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocukları,
Ankara’da yapılacak olan ve tarihi daha sonra Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek,
Polis Koleji Giriş Sınavına katılacaktır.

Polis Koleji Giriş Sınavı:
Genel Müdürlüğümüzce daha sonra belirlenecek tarihler arasında, Polis Koleji Müdürlüğünde üç aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Polis Koleji Giriş sınavının aşamaları aşağıda belirtildiği şekildedir;

a) Mülakat Sınavı: Adayların konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir.

b) Beden Eğitimi Sınavı: Adaylar, belirlenen parkurda çeşitli beden hareketlerini içeren sınava tabi tutulacaklardır.

c) Yazılı Sınavı: Mülakat ve beden eğitimi sınavlarında başarılı olan adayların katılacağı yazılı sınav, Polis Koleji Müdürlüğünde test usulü yapılacak ve sınav sonuçları, 24 saat içerisinde ilan edilecektir. Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylar intibak eğitimlerine alınacaktır.

Polis Kolejinde yapılacak yazılı sınavda, tam puanın yarısı ve daha fazlası puan almaları kaydı ile;
01- Emniyet Teşkilatında çalışmakta iken Şehit veya Görev Malulü olanların çocukları,
02- Mezun olduğu eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası resmi spor şampiyonalarında ilk üç dereceye giren adaylar, Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde belirtilen oran kadar başarı sırasına göre istifade edebileceklerdir.

Ayrıca, Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde yapılacak yönetmelik değişikliğinin gerçekleşmesi halinde çalışmakta olan veya emekli olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocukları da Polis Kolejinde yapılacak yazılı sınavda tam puanın yarısı ve daha fazlası puan almaları halinde belirlenen oran kadar başarı sırasına göre istifade edebileceklerdir.

Sınavlar hakkında ayrıntılı bilgi, adayların halen okumakta oldukları okul müdürlüklerinden temin edecekleri Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Kılavuzunda yer almaktadır.
Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili gerekli yönetmelik değişikliği çalışmaları devam etmektedir.


Polis Meslek Yüksek Okullarına Giriş Koşulları
Başvuru ve Adaylarda Aranılacak Nitelikler

Yüksek Okulun ön lisans seviyesindeki eğitimine; genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları sınavla alınırlar.


Başvuru Zamanı ve Şekli

Yüksek Okula giriş sınavına başvurular, her yıl Başkanlık tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında Yüksek Okul Müdürlüklerine şahsen yapılır.

Eksik belge, posta yolu ile veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.


Başvuru

Başvuru esnasında adaylardan:

a) Form dilekçe,

b) Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

c) Diploma veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

d) Yazılı sınav tarihinde askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge,

e) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 inci ve 10 uncu maddelerinde belirtilen hususlara uygun son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf,

f) İkametgah belgesi,

g) ÖSS sonuç belgesi,

h) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

i) Kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgeleri,

j) Evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, istenir.

Fotokopisi verilen belgelerin aslı, müracaat sırasında müracaatı alan görevliye ibraz edildiğinde fotokopiler görevli tarafından "Aslı Görüldü" ibaresi ile birlikte sicil ve imza atılarak alınır.

Ayrıca, 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamında şehit veya görev malulü olan Emniyet Teşkilatı personelinin eş ve çocuklarından şehitlik veya malullük belgesi istenir.

Sınav giderlerini karşılamak üzere adaylardan, Akademi döner sermaye işletmesine her yıl Akademi tarafından tespit edilen miktarda ücret alınır.


Adaylarda Aranılacak Nitelikler

Yüksek okullara girmek isteyen adaylarda;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) 5 inci maddede sayılan okullardan mezun olmak,

c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında puan türlerinin en az birinden üniversitelerin yüksek okullarına girmek için yeterli asgari taban puanı almış olmak,

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 23 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 25 yaşından gün almamış olmak,

e) Bayanlar için 1.65 cm., erkekler için 1.67 cm’den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak,

f) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinde aranılan sağlık şartlarına uygun olmak,

g) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, teyp kasete, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak,

h) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

i) Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,

j) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,

k) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

l) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, şartları aranır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SHOOTER - avatarı
SHOOTER
Ziyaretçi
27 Aralık 2009       Mesaj #13
SHOOTER - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Polis Kolejine girmek içiç ortalama 350.00 puandan fazla yapmanız gerekmektedir.
Koleje girmeniz için gereken 2009-2010 Kuralları Dikkatle Okuyun yoksa okul hayatınız Biter.


Polis Akademisi Giriş Koşulları
01- Sosyal Durum İle İlgili Koşullar

01- T.C. vatandaşı olmak,
02- Evli veya nikahsız yaşamakta olmamak,
03- Herhangi bir suçtan sabıkası olmamak,
04- Herhangi bir okuldan ahlak ve disiplin sebebi ile çıkarılmış olmamak,
05- Hakkında herhangi bir suçtan kanuni kovuşturma bulunmamak,
06- Kendisi ve ailesi hakkında yaptırılan kovuşturmada Emniyet Teşkilatına girmeye engel hali bulunmamak,
07- Akademinin eğitime başladığı tarih itibari ile askerlikle ilişiği bulunmamak.


02- Öğrenim, Yaş ve Boy İle İlgili Koşullar

01- ÖSYS'de sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanı olarak belirlenen puan kadar veya daha yukarı puan almak,
02- Sınavların yapılacağı yılın 01 Ekim tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak,
03- Erkeklerde en az 1.67cm., bayanlarda ise en az 1.65 cm. boyunda olmak,
04- 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına giren şehit çocukları ile görevi sebebiyle sakatlanan veya sürekli bir hastalığı yakalanan görev malulü Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocuklarında 2. maddede belirtilen yaş haddi iki üst yaş (24 yaş) esas alınarak belirlenir. Ayrıca 3. maddede belirtilen boy ve kilo şartı aranmaz.



03- Sağlık İle İlgili Koşullar

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik hükümleri gereğince;

01- Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak,
02- Türkçe'yi kusursuz konuşmak (dilde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak),
03- Duymasında en ufak bir kusur bulunmamak,
04- Gözlerinde ihtilafsız 2 diyoptriye kadar miyop, 1 diyoptriye kadar hipermetrop bulunanlardan düzeltmeden sonra bir gözün görmemesi 7/10, diğer gözün görmemesi 9/10' ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı düzeltmeden sonra 8/10'dan aşağı bulunmamak,
05- Vücudun görünür yerlerinde tanımayı kolaylaştıran, görünümü bozan ve kısmen de olsa fonksiyonlara mani yara, yanık, cerrahi müdahale bulunmak,
06- Tüberkülozlu, varisli, düztaban olmamak,
07- Sevk edileceği Devlet Hastanesinde "Polis Akademisi Öğrencisi Olur" kaydını içeren sağlık kurulu raporu almak.

Polis Koleji Giriş Koşulları

Polis Koleji, " Bir Kısım Derslerin Öğrenimini Yabancı Dille Yapan Resmi Okulların Lise Kısmı Fen Kolları Müfredat Programı"nı aynen uygulayan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Parasız Yatılı ve Resmi Üniformalı Devlet Lisesidir. Yalnızca Ankara'da bulunan Polis Kolejinde 4 Yıllık eğitim süresinin ilk yılında yabancı dil ağırlık, diğer 3 yılında ise lise programı uygulanmaktadır.

Müracaat Şekli ve İstenilen Belgeler

Müracaat tarihleri her yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce İl Emniyet Müdürlüklerine bildirilir ve bildirilen tarihler arasında İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat edilir.

Adayların müracaatı sırasında dilekçeye;
01- Nüfus hüviyet cüzdanı aslı veya onaylı örneği,
02- Diploma ile değiştirmek üzere çıkma yazısı,
03- 6 adet vesikalık fotoğraf eklenir.
Evrakını teslim eden adaylara sınav formu doldurulur ve sınav giriş kartı verilir. Posta ile müracaat kabul edilmez.


Sosyal Durum Yönünden Aranan Şartlar

01- Erkek ve Türk vatandaşı olmak,
02- Herhangi bir suçtan dolayı hükümlü olmamak (taksirli suçlar hariç)
03- Kendisi, birinci derecede hısımlar, veli veya vasisi 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen suçlardan ötürü takibata uğramamış olmak,
04- Siyasi ve ideolojik mahiyetteki bir suç sebebiyle adli ve idari yönden ceza almamış olmak,
05- Evli olmamak,
06- Bilgi işlem birimlerinden alınan bilgiler ve zabıtaca yapılacak tahkikat sonucunda koleje kayıt kabulünde sakınca görülmemek.


Sağlık Yönünden

01- Kel, peltek, kekeme, düztaban olmamak, yüzde kolayca teşhise imkan sağlayacak şekilde çiçek bozuğu, çıban veya yanık bulunmamak,
02- Vücut yapısı, "Emniyet Genel Müdürlüğüne Bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik"te belirtilen sağlık şartlarına uygun olmak.


Boy ve Kilo Yönünden

01- Boy yönünden; 11 yaş grubu için en az 1.34 cm., 12 yaş grubu için en az 1.39 cm., 13 yaş grubu için en az 1.44 cm., 14 yaş grubu için en az 1.51cm., 15 yaş grubu için en az 1.56 cm., 16 yaş grubu için (hazırlık okuyanlar için) en az 1.60 cm. boyunda olmak,
02- Kilo yönünden; ağırlık: boy ölçüsünün cm. olarak son iki rakamı ele alınarak bu rakamlardan 5 kg.'a kadar (5 kg. dahil) fazlalığı, 15 kg.'a kadar (15 kg. dahil), noksanlığı bulunanlar kabul edilir.
Örneğin 1.51 cm. boyunda olan bir adayın en fazla 56 kg., en az 36 kg. olması gerekir.


Yaş Yönünden

01- Polis Koleji hazırlık sınıfına müracaat tarihinde 16 yaşından, hazırlık sınıfını okuyanlar için 17 yaşından gün almamış olmak.
02- İlkokulu bitirdikten sonra hangi sebeple olursa olsun yaş düzelmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerli sayılır. İlkokulu bitirmeden yaptırılan yaş düzeltmelerinde. düzeltilmiş yaşa itibar edilir.


Tahsil Yönünden Aranan Şartlar

01- Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulları 3 ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
02- Yurtdışına öğrenimlerini yapan Türk vatandaşlarının çocuklarından, gördükleri yabancı öğrenimlerinin Türk okulları dengi öğrenim olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olmak,
03- Tahsile ara vermemiş olmak,
04- Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
05- Yapılacak giriş sınavlarını kazanmış olmak.


Sınavlar


Polis Koleji Aday Tespit Sınavı
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği, 56 sınav merkezinde Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan sınava girmek isteyen adaylar, halen okumakta oldukları okul müdürlüklerine başvuruda bulunarak okul idaresinden alacakları, Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Başvuru Formunu yine okumakta oldukları okul idaresinden alacakları Sınav Kılavuzuna göre dolduracaklar ve okumakta oldukları okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığınca , Polis Koleji Aday Tespit Sınavı değerlendirilerek, sonuçlar yine Milli Eğitim Bakanlığınca, adayların adreslerine posta ile gönderilecek ve internette yayınlanacaktır.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavında, Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek sayı kadar başarılı olan adaylar ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavında tam puanın, en az yarısı ve daha fazlasını alan;
01- Emniyet teşkilatında çalışmakta iken Şehit veya Görev Malulü olanların çocukları,
02- Mezun olduğu eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası resmi spor şampiyonalarında ilk üç dereceye giren adaylar,
03- Çalışmakta olan veya emekli olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocukları,
Ankara’da yapılacak olan ve tarihi daha sonra Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek,
Polis Koleji Giriş Sınavına katılacaktır.

Polis Koleji Giriş Sınavı:
Genel Müdürlüğümüzce daha sonra belirlenecek tarihler arasında, Polis Koleji Müdürlüğünde üç aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Polis Koleji Giriş sınavının aşamaları aşağıda belirtildiği şekildedir;

a) Mülakat Sınavı: Adayların konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir.

b) Beden Eğitimi Sınavı: Adaylar, belirlenen parkurda çeşitli beden hareketlerini içeren sınava tabi tutulacaklardır.

c) Yazılı Sınavı: Mülakat ve beden eğitimi sınavlarında başarılı olan adayların katılacağı yazılı sınav, Polis Koleji Müdürlüğünde test usulü yapılacak ve sınav sonuçları, 24 saat içerisinde ilan edilecektir. Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylar intibak eğitimlerine alınacaktır.

Polis Kolejinde yapılacak yazılı sınavda, tam puanın yarısı ve daha fazlası puan almaları kaydı ile;
01- Emniyet Teşkilatında çalışmakta iken Şehit veya Görev Malulü olanların çocukları,
02- Mezun olduğu eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası resmi spor şampiyonalarında ilk üç dereceye giren adaylar, Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde belirtilen oran kadar başarı sırasına göre istifade edebileceklerdir.

Ayrıca, Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde yapılacak yönetmelik değişikliğinin gerçekleşmesi halinde çalışmakta olan veya emekli olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocukları da Polis Kolejinde yapılacak yazılı sınavda tam puanın yarısı ve daha fazlası puan almaları halinde belirlenen oran kadar başarı sırasına göre istifade edebileceklerdir.

Sınavlar hakkında ayrıntılı bilgi, adayların halen okumakta oldukları okul müdürlüklerinden temin edecekleri Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Kılavuzunda yer almaktadır.
Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili gerekli yönetmelik değişikliği çalışmaları devam etmektedir.


Polis Meslek Yüksek Okullarına Giriş Koşulları
Başvuru ve Adaylarda Aranılacak Nitelikler

Yüksek Okulun ön lisans seviyesindeki eğitimine; genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları sınavla alınırlar.


Başvuru Zamanı ve Şekli

Yüksek Okula giriş sınavına başvurular, her yıl Başkanlık tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında Yüksek Okul Müdürlüklerine şahsen yapılır.

Eksik belge, posta yolu ile veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.


Başvuru

Başvuru esnasında adaylardan:

a) Form dilekçe,

b) Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

c) Diploma veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

d) Yazılı sınav tarihinde askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge,

e) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 inci ve 10 uncu maddelerinde belirtilen hususlara uygun son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf,

f) İkametgah belgesi,

g) ÖSS sonuç belgesi,

h) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

i) Kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgeleri,

j) Evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, istenir.

Fotokopisi verilen belgelerin aslı, müracaat sırasında müracaatı alan görevliye ibraz edildiğinde fotokopiler görevli tarafından "Aslı Görüldü" ibaresi ile birlikte sicil ve imza atılarak alınır.

Ayrıca, 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamında şehit veya görev malulü olan Emniyet Teşkilatı personelinin eş ve çocuklarından şehitlik veya malullük belgesi istenir.

Sınav giderlerini karşılamak üzere adaylardan, Akademi döner sermaye işletmesine her yıl Akademi tarafından tespit edilen miktarda ücret alınır.


Adaylarda Aranılacak Nitelikler

Yüksek okullara girmek isteyen adaylarda;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) 5 inci maddede sayılan okullardan mezun olmak,

c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında puan türlerinin en az birinden üniversitelerin yüksek okullarına girmek için yeterli asgari taban puanı almış olmak,

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 23 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 25 yaşından gün almamış olmak,

e) Bayanlar için 1.65 cm., erkekler için 1.67 cm’den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak,

f) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinde aranılan sağlık şartlarına uygun olmak,

g) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, teyp kasete, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak,

h) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

i) Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,

j) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,

k) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

l) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, şartları aranır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya bn bu sene 8.sınıfa geçcem ama benim boyum 1.56.kilomda 57 uygunmudur ve derslerim biraz bozuk ama polis kolajine gitmek iatiyorum ve sbs yada polis okulunun en az kaç puan olması gerekiyor..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ocak 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bn 8. sınıf öğrencisiyim hayatta en çok istediğim meslek polislikFakat 6. ve 7. sınıf sbs puanım düşük.Ben vazgeçme istemiyorum.Eğer bu sene çok çalışırsam kazanır mıyım?Birde benim boyum 1.64 kilomda 54 polis olabilirmiyim lütfen cevap verin bizlere...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
boyun ve kilon gayet uygun girebilirsin derslerine kafa verirsen sen polis olursun.....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Şubat 2010       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
komiser olmak icin en az herhalde 60 puan lazım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2010       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben şuan 8.sınıftayım boyum 1.65 kilom 45 ben bu boy ve kiloyyla polis kolejine girebilirmiyim?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2010       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar polis kolejinin puanı bellli degil cunku her sene degiştigi için bellı olmuyo
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2010       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
polis kolejine gitmek için sbs den kaç puan almam gerekir

Benzer Konular

23 Eylül 2013 / aydan8 Soru-Cevap
30 Mart 2015 / spykoman Soru-Cevap
30 Nisan 2010 / Misafir Soru-Cevap