Arama

Makyaj Yapmanın İncelikleri

Güncelleme: 28 Ağustos 2012 Gösterim: 117.590 Cevap: 61
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
3 Mart 2006       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Makyajın Püf Noktaları
Doğru yapıldığında makyaj, sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir. Bunun için fondöten, pudra, allık, rimel ve ruj beşlisini yakından tanımak gerek.

Sponsorlu Bağlantılar
Cilt tipinize uygun fondöten

  • Fondöten, yüzünüze pürüzsüzlük sağlar ve onu makyaja hazırlar. Düzgün görünümlü bir ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önemlidir. Kullandığınız fondötenin yapısı ve rengi cildinizin tipine ve rengine uygun olmalıdır. Cilt renginizden daha açık bir fondöten rengi seçmek akıllıca olacaktır. Fondöten her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır.


Toz ve kompakt pudra farkı!
  • Pudra, makyajın vazgeçilmezidir. Teni matlaştırır, bütünlüğü sağlar ve fondöteni sabitler. İki türü vardır. Toz pudralar, çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir, fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar. Kompakt pudralar ise, taşınma ve kullanım kolaylığından dolayı daha çok tercih edilir. Makyajı sabitlemek ve gün boyu rötuş yapmak için idealdirler. Toz pudralara göre daha pudralı bir sonuç verirler.


Canlılığın sırrı: Allık
  • Allık, yüze mutlu bir görünüm verir ve cilde canlılık kazandırır. Göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini koruduğu için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uyumuna özen gösterin. Giyeceğiniz kıyafetle de uyumlu olmalıdır.

Rimel ile anlamlı bakış
  • Rimel, bakışlarınıza yoğunluk, anlam ve güç kazandırır. Yorgun görünümü bir anda yok eder, canlılık verir. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz. Seçim sizin! Rimelin iyi tutması için kirpikler temiz ve kuru olmalıdır.


Finali ruj ile yapın
  • Makyajı tamamlayan son dokunuştur. İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir. Renk seçiminizde dudaklarınızın biçimini de göz önünde bulundurun. Dudaklarınız dolgunsa, mat rujları, ince ise, koyu renkli parlak rujları tercih edin.

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
5 Mart 2006       Mesaj #2
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
MAKYAJIN İNCELİKLERİ
PUDRA
Sponsorlu Bağlantılar
Fondöten üzerine sürülecek pudranın şeffaf olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, eğer tek başına kullanılacaksa, ten rengine uygun olması ve büyük pudra fırçası ile ince tabaka halinde sürülmesi gerektiğini söylüyorlar.
GÖZ
Uzmanlar, toz farların, kullanımı ve dayanıklılık açısından daha iyi olduğunu belirterek, sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmesi gerektiğini kaydediyor. Gözlerin renginde far sürmenin her zaman çok iyi netice vermediğini ifade eden uzmanlar, kişinin, yakışacak rengi deneyerek bulması gerektiğini vurguluyor.
Daha büyük gözler için...
Uzmanlar, gözlerini daha büyük göstermek isteyenlere de şu önerilerde bulunuyor:
“Kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince hat çekmeli, göz ucundan da biraz taşırmalısınız. Alt kirpiklerin diplerine de ince hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Gözleriniz birbirine yakın ise gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirgenleştirmelisiniz. Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise göz pınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz”.
MASKARA
Siyah veya koyu kahverengi maskara sürerek gözlerin daha büyük ve anlamlı gösterilebileceğini belirten uzmanlar, maskara sürerken başı hafifçe kaldırıp aynaya bu şekilde bakarken boyamanın, göz çevresine bulaştırmamak açısından iyi bir teknik olduğunu söylüyor.
ALLIK
Uzmanlar, allık fırçasının yumuşak ve uzun tüylü olması, sık sık yıkanması gerektiğini de ifade ederek, “Allığın rengi ten rengine uygun olarak pembemsi veya toprak tonlarında olmalıdır. Allık, asla bir leke gibi durmamalı, çok hafif kullanılmalı, fırça bastırılmadan hafifçe değdirilerek sürülmelidir. Gece makyajında kullanılan allık biraz daha koyu olabilir. Ancak çok iyi dağıtılmalıdır. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt - yan sınırına allık sürülürse yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabilir. Yazın yüzünüz güneşten bronzlaştığında her zaman kullandığınızdan daha koyu bir allıkla yüzünüze ışıltı katmalısınız” diyorlar.
DUDAK
Dudak makyajında şeklin çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar şunları kaydediyor:
“Dudaklar ince ise fondötenlenen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtarak hattın keskinliği azaltılır. Daha sonra dudak kalemi ile çerçeve çizilir ve içi uygun renk ruj ile boyanır. Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir”.
Son düzenleyen GusinapsE; 13 Temmuz 2006 20:53
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
6 Mart 2006       Mesaj #3
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
BRONZ MAKYAJ
Bronz bir tenin güzelliği tartışılamaz... Hele güneşlenmeden sonraki birkaç gün, nasıl da cildimiz parlak, yüzümüz canlı, sağlıklı bir görünüm alıyor. Güneşlenmek ve sağlıklı görünüm... Aslında birbiriyle o kadar çelişkili, tezat iki kelimeden bahsediyoruz ki... Güneşlenme ve bronzlaşma bizi görünürde güzelleştirse de gerçekte bir o kadar da sonradan giderilmesi çok zor zarar veriyor. Güneşin bu zararlı ışınlarından korunmada koruyucu güneş kremlerinin büyük rolü var. Ama pek çok uzman sağlıklı bronzlaşma diye bir şeyin asla söz konusu olamayacağından, zaten bronzlaşmanın, tenin koyulaşmasının bile başlı başına cildin zarar görmesi anlamına geldiğinden söz ediyor. Bu uzmanların anlattıklarına göre, bronzlaşma cildin savunma mekanizmasının harekete geçmesinden başka bir şey değil. Melanin hücreleri, birer perde gibi görev yaparak zararlı ışınları engelliyor, alttaki hassas tabakaları koruyorlar. Bu arada zarar gören hücreler de cildin üst yüzeyine çıkıyorlar. Böylece cildin en üstünde sert, kalın bir deri tabakası oluşuyor. Kurumaya çok müsait bu deriyle cildimiz de olduğundan yaşlı görünebiliyor. Yani bronzlaşmak, hele bunu bir alışkanlık haline getirmek kısa süreli bir güzelliğin arkasından problemli bir cildin ve erken yaşlanmanın söz konusu olması anlamına geliyor. Peki tüm bunlar, bronzlaşmaktan vazgeçip yaz-kış beyaz bir tenle dolaşmamızı mı gerektiriyor? Tabii ki hayır. Neyse ki, yepyeni kozmetik ürünler, sadece birkaç dokunuşla en doğal şekilde bronz bir görünüme kavuşmamızı sağlıyor. Bunların arasında hızlı bronzlaştırıcı kremleri, vücut ve yüz fondötenlerini, pudraları saymak mümkün. Bu yılın sürprizi renkli sprey ve mendiller de tenimizi anında bronzlaştırarak bu işe yepyeni bir boyut getiriyor. Bu ürünlerin en önemli özelliklerinden biri de, tıpkı yüze uygulanır gibi vücudunuza makyaj yapmaya olanak tanıması hatta cilde bronzluk kazandırmanın yanı sıra, bacaklardaki ve sırttaki cilt kusurlarını da kapatmak için kullanılması. Bazı kurallara dikkat ettikten sonra bronzlaştırıcı ürünleri kullanmak ve tıpkı güneşte yanmış gibi doğal bir bronzluk elde etmek zor değil....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2006       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Makyajın Püf Noktaları Makyaj yaparken dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunlara dikkat edin.
FONDÖTEN
  • Mutlaka temizlenmiş, nemlendirilmiş cilde tatbik edilmelidir.
  • Nemli pamuk veya ufak nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra sabun ile yıkanmalı ve kurutulmalı.
  • Aydınlık bir yerde yapılmalı; Gündüz makyajı; gün ışığında, gece makyajı; iyi aydınlatılmış bir yerde.
  • Saç dipleri ile yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı. Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı.
  • Seçilen fondöten yüz ile ayni renk olmalıdır.
  • İnce bir tabaka halinde sürülmeli, sonuç doğal görünümlü olmalıdır.
PUDRA
  • Fondöten üzerine sürülecekse şeffaf olanları tercih edilmelidir.
  • Tek basına kullanılacaksa ten renginize uygun (mutlaka yüzünüzün bir yerinde denediğiniz) olmalıdır.
  • Büyük pudra fırçası ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Fırçayı, yüzünüzdeki ince tüylerin çıkış yönünde kullanmalısınız.
GÖZ
  • Toz farlar, kullanma ve dayanıklılık açısından daha çok tavsiye edilir.
  • Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmelidir.
Bunlara dikkat!
  • Kilolular koyu pastel renk giymeli.
  • Kalın olan bölgelere koyu renkler gelmeli, zayıf bölgelere de açık renkler denk düşmeli.
  • Göğsünüz büyükse, bu bölgede göz alacak islemeli, pırıltılı şeyler olmalı.
  • Kiloluysanız kıyafetin çizgileri boyuna olmalı. Boyunuz kısaysa yine dikey çizgili kıyafetleri tercih edin.
  • Boynunuz kısaysa boyundan bağlı kıyafetlerden uzak durun.
  • Büyük ve taraklı ayaklarınız varsa, ince bantlı ayakkabılar giymeyin. Önü sivri, kapalı zarif pabuçlar kullanın.








arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
23 Mart 2006       Mesaj #5
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Bahar makyajı

Baharın gelmesiyle, kış makyajını da artık bir kenera bırakmanın zamanı geldi. Bu sezonun bahar makyajında doğallık ön planda ve hafif renkler hakim. Belli belirsiz gölgelerle cildinizin duruluğunu ve berraklığını vurgulayabilirsiniz. Vitrinlerin pembeye boyandığını da göz önünde bulundurarak pembe ve lila tonlarında makyaj yapmak hiç de fena olmayacağını düşünüyoruz.

Ten:
Öncelikle, göz altınıza göz kremi sürün. Göz kremi, göz çevresindeki hassas bölgeyi yumuşak ve nemli tutar. Böylece göz makyajınız daha başarılı ve kalıcı olacaktır. Daha sonra, ince bir makyaj fırçası veya parmak uçlarınızı kullanarak ten renginizle uyumlu bir kapatıcı (concealer) uygulayın. Kapatıcıyı uygularken kaş çizgisine kadar gitmeyi ve göz çevresinin dip köşelerine kadar ulaşmayı unutmayın; bu kısımlar gölgelerin en derin olduğu bölgelerdir. Dayanıklı olması için, kapatıcı sürdüğünüz bölgeyi pudralayın. Daha sonra cilt tonunuza olduğu kadar cilt tipinize de uygun olarak seçtiğiniz bir fondöteni tüm yüzünüze eşit olarak ve iyice yedirerek uygulayın. Hafifçe pudralanarak ten makyajınızı tamamlayın.

Gözler:
Göz kapaklarınızı kaş kemiğine kadar beyaz renk far ile boyayın. Göz kapağından kaşlara doğru, göz fırçası yardımıyla, çok açık pembe far ile beyaz rengi gölgeleyin. Daha sonra göz kapağınıza hafif darbelerle pembe far uygulayın. Böylece göz kapaklarınız parlaklık kazanacaktır. Daha derin bir renk ve dramatik bir parlaklık elde etmek için rengi parmağınızla dağıtarak sabitleyin. Sadece üst göz kapağınıza ince bir hat halinde siyah renk eyeliner çekin. İki kat siyah rimel uygulayıp göz makyajını bitirin.

Yanaklar:
Gülümseyin ve elmacık kemiklerinizin üzerine, saç diplerinize doğru dışa ve yukarıya ulaşarak soluk pembe renkte allık sürün. Bu katın üzerine, daha canlı tonda pembe bir allığı hafifçe bastırarak elmacık kemiklerinizin altına, omuz ve dekoltenizin tümüne uygulayın.

Dudaklar
Dudaklarınızı koyu toprak rengi mat bir rujla boyayın. Üzerine bir kat renksiz parlatıcı sürün.
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
23 Mart 2006       Mesaj #6
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
GÖZÜNÜZÜN ŞEKLİNE GÖRE MAKYAJ TEKNİKLERİ

Küçük Gözler
Bir koyu, bir de açık renk far seçin.
* Üst göz kapağınızın tamamına açık renk farı sürün.
* Koyu renk bir kalemle kirpik diplerine çizgi çekerek göz çevrenizi belirleyin. Çizgiyi dışa doğru dağıtın.
* Koyu renk farı gözün dışına doğru, göz çukurunun üzerine sürün. Dışa doğru hafifçe dağıtın. * Gözün iç kenarına beyaz renk far sürün. Açık ve koyu farlar arasındaki renk farkının sınır oluşturmaması için renkleri birbirine iyice yedirin.
* Kirpiklerinizi kıvırın ve iki kat rimel sürün

Ayrık Gözler
Yumuşak tonda kestane rengi bir far ile koyu renk bir diğer far seçin.
* Kestane rengi farı burnunuz ile gözünüz arasındaki bölgeye uygulayın. Farın leke gibi durmasını engellemek için rengi iyice dağıtarak gölge havası verin.
* Koyu renk farı göz kapağınızın hareketli kısmına sürün.
* Aynı farla, gözün dış kenarını, dışarı taşarak yuvarlayın.
* Koyu renk kalemle göz kapağınızın üstüne ve gözün iç kısmına çizgi çekin.
* Sadece üst kirpiklerinize iki kat rimel sürün


Düşük Gözler
Birbirini tamamlayan renklerde üç far seçin. Renklerden biri açık, biri orta, biri ise koyu tonlarda olmalı. Tek ambalajda satılan üçlü göz farları uygun bir seçenek oluşturabilir.
Koyu renk farla, alt kirpiklerinizin ortasından başlayıp dışarı doğru bir çizgi çekin. Çizginin ucunu göz kenarınızın dışında hafifçe yukarı doğru kaldırın.
Aynı işlemi üst kirpikleriniz boyunca da uygulayın ve iki çizgiyi birleştirin.
Sünger uçlu bir aplikatör veya bir pamuklu çubuk yardımıyla çizgileri dağıtarak hafifleştirin. Açık renk farı üst göz kapağınızın tamamına sürün.
Orta koyuluktaki farı göz çukuruna muz formunda uygulayın.
Yine orta koyuluktaki farla gözün dış kenarına gölge yapın.
Kirpiklerinizi kıvırın ve iki kat rimel sürün.


Yuvarlak Gözler
Bir koyu, bir açık tonda iki far rengi seçin. Renkler birbirleriyle uyumlu olmalı.
* Açık renk farı göz kapağınızın tamamına uygulayın.
* Koyu renk farı göz kapağınızın sadece hareketli kısmına sürün. Göze daha uzun bir form kazandırmak için renkleri uygularken gözün dışına ve yukarıya doğru çalışın.
* Göz kapağınıza, kirpiklerin hemen dibinden, boylu boyunca kalem çekin. Çizgiyi göz kenarından dışarı doğru taşırın.
* Kirpiklerinizi kıvırın ve iki kat rimel sürün.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2016 18:28
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
26 Mart 2006       Mesaj #7
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Yüz Şekillerine Göre Makyaj Teknikleri

Makyaj yaparken son trendleri ve moda renkleri takip etmek kadar, kişiliğimizi, sosyal statümüzü, saç, cilt, ten ve göz rengimizi ve en önemlisi yüz şeklimizi dikkate almak gerekmektedir. Böylece son derece doğal, güzel unsurlarımızı öne çıkaran ve eğer varsa bazı kusurlarımızı kolayca gizleyen bir sonuç elde edebiliriz.

Yüz Şekilleri
Oval Yüz
Yuvarlak Yüz
Kare Yüz
Uzun Yüz
Üçgen Yüz
Köşeli Yüz

Oval Yüz: İdeal yüz şekli olarak benimsenen oval yüz, yanaklarda genişleyip, çenede incelen yüz şeklidir. Oval yüz için düzeltme gerektirmeyen tek yüz şeklidir diyebiliriz ve diğer yüz şekillerine yapılan tüm müdahaleler, yüzü ovale yaklaştırmak içindir. Bu yüz şeklinde makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken tek husus köşeli çizgilerden kaçınmaktır ve çizgiler olabildiğince yuvarlak uygulanmalıdır.

Yuvarlak Yüz: Yuvarlak yüzlerde daha anlamlı bir makyaj elde etmek için yüzün dış bölümlerine mutlaka müdahale edilmelidir. Özellikle çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir.Bu tür işlemleri yapabilmek için cilt rengine uygun açık ve koyu olmak üzere iki fondotene ihtiyaç vardır. Yüze ten rengine uygun fondöten uygulandıktan sonra baz fondötenin 1,5 - 2 ton koyusu ile geriye çekmek ,görüntüsünü yumuşatmak istediğimiz kısımlar gölgelenir.

Yüzün üst bölümünde, kulak kenarından başlayarak alnın iki tarafına gölgelemeler yapılır.
Alt kısımda ise, kulağın yüze bitişik olan üst bölümünden çeneye kavisli gölge yapılır.

Sonraki aşamada kulak memesinden başlayarak,yanak çukurundan buruna doğru kavisli bir gölge yapılır. Bu işlem elmacık kemiklerini belirginleştirerek yüze daha anlamlı bir ifade katacaktır.

Yuvarlak yüzlerde allık elmacık kemiği üzerinden yanlarda gözün dış ucuna doğru,aşağı bölümde ise yanak çukurunda bir üçgen oluşturacak şekilde sürülür

Yuvarlak yüzlerde dikkatin orta bölüme çekilmesi gerektiği için ruj canlı sürülmelidir,ayrıca kaşlar ve gözler çekik boyanmalıdır.

Kare Yüz: Kare yüzlerde yüze daha yumuşak bir ifade vermek ve yüze sertlik katan açıları ortadan kaldırmak için dikkat yüzün orta bölümüne çekilmeli ve bunun için de canlı renkler kullanılması gerekmektedir.

Öncelikle yüze ten rengine uygun bir fondoten uygulanır.

Yüzün üst bölümünde 1- 2 ton koyu diğer fondöten kullanılarak saç diplerinden başlayarak, şakaklara doğru kavisli bir gölge yapılır.

Daha sonraki alt bölümde ise kulağın üst kısmından, çeneye doğru inen yay şeklinde gölge yapılmalıdır.

Çeneye aydınlatıcı tatbik edilir,ayrıca gözün dış kısmına ve uç yanak kemiği üzerine de aydınlatıcı sürülür.

Dudaklar canlı boyanır ve allık yuvarlak yüzlerdeki gibi üçgen şeklinde uygulanır.

Uzun Yüz: Uzun Yüzlerde daha canlı ve derin bir ifade elde etmek için yapılacak işlemin yüzdeki düz görüntünün giderilmesine yönelik olması gerekmektedir.
Yüzdeki uzunluk alın yada çene bölümünün genişliği yada burun dudak arasının genişliğinden kaynaklanabilir. Bu bölümlerin daha az dikkat çekmesi için doğru bir gölgeleme yapılarak geri çekilmesi gerekmektedir.

Her zaman olduğu gibi yüze ten rengine uygun fondöten uygulanır. Özellikle alın ve çene bölümü yatay bir şekilde 1-2 ton koyu fondöten kullanılarak gölgelenir. Allık elmacık kemiği üzerinden kulağa doğru yatay bir şekilde sürülür.

Kaşlar, gözler ve dudakların yatay byanması daha iyi sonuç verecektir. Ayrıca alın üzerine bırakılan perçem ve kaküller de uzun yüzlerde hoş bir ifade oluşmasına yardımcı olacaktır. Uzun yüzlerde boyama ve gölgeleme işlemlerinin genellikle yatay uygulanmasının sebebi yüze enine doğru çekilmiş bir görüntü vermek içindir.

Üçgen Yüzler
Düz Üçgen Yüz: Düz üçgen yüzlerde alın bölümü dar ,çene bölümü geniştir,dolayısı ile alın bölümünü ortaya çıkarmak için açık renk fondöten kullanarak aydınlatmalı alın bölümü aydınlatılırken özellikle göz kenarları ve şakaklar da unutulmamalıdır,çene bölümünü geri çekmek için koyu renk fondöten kullanarak gölgelemeliyiz.

Koyu fondöten ile tam kulak altından aşağı çeneye inilerek ve yanak çukuruna doğru gölgeleme yapılır.Gölgeler çene altından boyna doğru devam edip iyice dağıtılmalıdır.

Allık elmacık kemiği üzerine yuvarlak bir şekilde uygulanır.Kesinlikle köşeli hatlar yapılmamalıdır. Alın dar olduğu için kaşlar ve gözler birbirine uzak ifade verilecek şekilde boyanır .

Ters Üçgen Yüz: Bu yüz şeklinde alın bölümü geniş,çene bölümü dardır. Dolayısı ile alın bölümünün daraltılıp ki bunu 1-2 ton koyu renk fondöten kullanarak gölgeleme işlemi ile yapabiliriz, çene kemiklerinin daha belirgin hale getirilmesi gerekmektedir. Belirgin hale getirmek istediğimiz bölümler için de açık renk fondöten yardımı ile aydınlatma işlemi yapabiliriz.

Alın koyu renk fondöten ile her iki yanına gölgeleme yapılarak daraltıldıktan sonra belirgin ve göze çarpan görüntüsü dengelenmiş olur. Ardından açık renk fondöten ile kulak memesinden yanak çukuru ve çeneye doğru aydınlatma işlemi yapılır ki böylece dar olan çene daha belirgin bir hal alır.

Alın geniş olduğu için gözler ve kaşlar birbirine yakın ifade verecek şekilde boyanır. Allık elmacık kemiği üzerinden ve gözün uç bölümüne doğru elips şeklinde uygulanır.

Köşeli Yüz: Köşeli yüzlerde kare yüzlerdekine benzer sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir. Bunun için koyu renk fondöten kullanılarak gölgeleme yapılır. Ortaya çıkması istenen kısımlar ise açık renk fondöten kullanılarak aydınlatılır. Kaşlara yuvarlak bir form verilmesi yüzü yumuşatacaktır. Ruj kullanımında alt dudak daha ensiz, üst dudak ise daha dolgun gözükecek şekilde boyanır.

Allık elmacık kemiği üzerine yuvarlak tatbik edilir.

Köşeli yüzlerde elmacık kemikleri çıkık ise gölgeleme yapılarak daha yumuşak bir ifade verilebilir.
Son düzenleyen GusinapsE; 30 Mart 2006 02:05
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
29 Haziran 2006       Mesaj #8
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
DOĞRU MAKYAJIN SIRLARI

Her gün evden çıkmadan önce yüzünüzü renklendirmek için bir şeyler sürüyorsunuz. Peki ya renkleri gerçekten doğru tonda ve doğru yerde kullanıyor musunuz? Makyaj deyip geçmeyin, doğru teknikle yapıldığında sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir. Marie Claire Türkiye dergisi şubat sayısında makyaj uzmanlarının sırlarını deşifre ediyor.

Makyajınızı yaşınıza göre yapın!

20'li yaşlar: Yüzünüzü doğal halinde bırakın. Renkleri yanaklarınızda, gözlerinizde ve dudaklarınızda kullanın. Bu yaşlar kim olduğunuzu ve kim olmak istediğinizi anlamanın zamanı!

30'lu yaşlar: Bu yaşlarda kadınlar kendilerini ya kariyerlerine ya da ailelerine adar. 30'lu yaşlarda kapatıcı, hayati önem taşır. Yorgunluk ve geceden kalma izleri göz altlarınızda kapatıcı ile saklayabilirsiniz. Makyaj çantanızda mutlaka olması gerekenler: Allık, stick fondöten, dudak kremi, çeşitli renklerde rujlar.

40'lı yaşlar:

Fondöteninizi çok iyi seçin. Teninize uygun fondöten, olduğunuzdan daha genç görünmenizi sağlar. Trendlerden uzak durun. Dudaklarınızı ve yanaklarınızı pastel renklerle aydınlatın. Yanardöner renkler kullanmayın.

Bu hataları sakın yapmayın!

Göz kalemi: Gözlerinizin sadece dışına kalem çekmek onları olduğundan daha küçük gösterir. Kalemi gözlerinizin iç köşesinden, kaşlarınıza doğru uzanan dış köşeye kadar çekin.

Allık: Çok parlak, çok koyu ya da çok soluk gölgelerden uzak durun. Yüzünüzdeki uyumsuzlukları allıkla kapamaya çalışın. Eğer allık işe yaramıyorsa yanlış rengi kullanıyorsunuz demektir. Allığı elmacık kemiklerinizde kullanın. Eğer cildiniz yağlıysa içinde portakal pigmenti olmayan bir allık seçin.

Ruj: Ruj almaya gittiğinizde makyajlı olmamaya dikkat edin. Böylece teninize uygun renkleri daha kolay anlayabilirsiniz. Ruj renklerini elinizde denemeyin çünkü dudağınızın vereceği gölgeyi yakalayamazsınız.

Kusurlara takılıp kalmayın

Burnunuzdaki kemer ya da çenenizdeki çukur size itici gelebilir, ancak makyaj uzmanlarına göre bu kusurlar, sizi başkalarından ayıran en önemli özellik!

Yüzünüz yuvarlaksa; elmacık kemiklerinizi makyajla kapamayın. Gözlerinize kalem çekebilir ya da farklı ruj renkleri deneyebilirsiniz. Burnunuz sivriyse; bundan şikayet etmeyin. Bu sizi daha da çekici kılar. Burnunuza gölge vermeyin.

Gözleriniz birbirine yakınsa; koyu gölgelendirmelerden uzak durun. Gözleriniz açıkken de belli olacak şekilde kalem çekebilirsiniz.

Dudaklarınız küçükse; dudak kalemiyle belirginleştirin. Pastel ve açık renklerdeki rujları deneyin. Dudaklarınızın ortasını parlatıcıyla canlandırın.

Yüzünüz çilliyse; sakın onları kapatmaya çalışmayın. Onlar gençlik işaretleri. Dudaklarınızda turuncu tonları yerine pembeyi tercih edin.

Soluk yüzlüyseniz; bunu kabul edin ve bronzlaştırıcı ürünlerle zaman harcamaktan vazgeçin.

Makyaj çantanızda neler olmalı?

Günlük temponuz içinde pratik olmak size zaman kazandıracaktır. Ancak makyaj çantanızda süresi geçmiş ürünleri bulundurmayın. Fırça yerine süngeri tercih edin. Temel malzemelerinizi koyabileceğiniz bir çanta edinin. Ayrıca evde kullanmanız için de ayrı bir makyaj çantası hazırlayın.

Kapatıcılar hakkında bilmeniz gerekenler!

Makyajda kapatıcıyı asla atlamayın. Kötü kapatıcı kuru, yağlı ya da tebeşir gibidir. İyi bir kapatıcı ise kremsi, pürüzsüz, sarı tonludur. Cildinize kolay uyum sağlar ve cildinizi canlı gösterir. Alacağınız kapatıcının iyi olup olmadığını anlamak için elinize alıp, hissedin. Kapatıcı, gözlerinizin altındaki koyu renkteki halkaları gidermek içindir. Cildinizdeki lekeler için fondöten kullanın. Doğum lekeleri, güneş ve yaşlanma izleri için kapatıcı-fondöten kombinasyonlarını deneyin.

Alıntıdır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Temmuz 2006       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dudak Makyaji:
- rujunuz dudak kenarlarınıza mı taştı? Önce çubukla taşan kısımları temizleyin; sonra pamuklu çubuğun ucuna bir parça fondötene batırıp lekeleri kapatın, pudralayın, rujunuzu yenileyin.

- rujunuza kalıcılık... Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kağıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2.katı uygulayın.

- rujunuz dişlerinizi mi boyuyor? Kötü bir görüntü ama önlemi çok kolay: rujunuzu sürdükten sonra baş parmağınızı ağzınıza koyun (çocukların parmak emdiği gibi) ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Rujunuzun fazlası parmaklarınıza çıkacaktır.

- rujunuzu belirginleştirmek için... Ruj renginize uyumlu bir dudak kalemiyle tüm dudağınızı boyadıktan sonra rujunuzu uygulayın. Daha belirgin ve çarpıcı bir renk elde edeceksiniz.

- parlak dudaklar... Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşinden, kışın da soğuğundan korunmuş olacak.

- çok doğal bir görünüm için... Dudağınızın doğal kırmızısına çok yakın bir ruj rengi seçin. Ruju sadece alt dudağınıza sürüp dudaklarınızı birbiri üstene kapatıp sıkın. Üst dudağınıza geçen ruju parmağınızın ucuyla hafifçe yayın.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
15 Ekim 2006       Mesaj #10
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
çabuk makyajın sırları

İşte size, adım adım hızlı makyaj önerileri:

Ten

Cildiniz donuksa kayısı ve bej tonlarında bir makyaj altı sürün.

Göz altlarınızda morluklar, yüzünüzde sivilce ve kızarıklıklar varsa mutlaka bir kapatıcı kullanın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalı.

Kapatıcıyı parmaklarınızla cildinize iyice yedirin.

Fondöteninizi uygulayın. Fondöten rengini cildinizle aynı tonda veya yarım ton daha açık seçin.

Büyük bir fırça ile pudranızı ve allığınızı sürün.

Göz

Üst göz kapağınızın tamamına göz farını sürün.

Gözleriniz koyu renk ise ideal far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk gözlerde her renk rahatlıkla kullanılabilir. Gri, siyah ve kahverengi derin bir bakış; mavi ve yeşil tonları ise daha genç bir görünüm verir.

Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerinden kalem çekin. Pamuklu çubuk ile çizgiyi dağıtıp gölgelendirin.

Kirpiklerinizi tarayın ve iki kat rimel sürün.

Dudak

Dudak kalemi kullanıyorsanız, rujunuza uygun bir renkle dudaklarınızı çevreleyin.

Fırça ile rujunuzu sürün. Dudaklarınızın tam ortasına bir parça parlatıcı ekleyin.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

28 Ekim 2012 / DrAm3vLH Bilgisayar
29 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
12 Ocak 2013 / Chelsea_Eny Cevaplanmış
15 Ocak 2012 / Misafir Cevaplanmış
19 Mart 2008 / Gabriella Taslak Konular