Arama

Goraka ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 20 Kasım 2009 Gösterim: 4.878 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
goraka231x300

Sponsorlu Bağlantılar
Goraka
(Garcinia cambogia)


Binbirdelikotugiller familyasındandır. “Zayıflatan meyve” unvanıyla da anılır.
Güneydoğu Asya kökenli bir çalıdır. (Latince addaki ikinci sözcüğün Kamboçya demek olduğuna dikkat.) Küçük bir balkabağını andıran ve olgunlaştığında sarı-turuncu renge bürünen meyveleri vardır. Zamkının kabızlık giderici özelliği çok eski çağlardan bu yana bilinir. Geleneksel Hint tıbbı Ayurveda onu kalbin dostu saymıştır.
Bitkinin egzotik meyvesinin tam yarısını kaplayan hydroxycitrique asit (HCA) iştahı ve vücut ağırlığını dengeler. Besin tüketimini ve şeker isteğini azaltır. Bunu da insanı yiyeceklerden tiksindirerek değil, beyne yolladığı doygunluk iletisiyle yapar.
Böylece kilo alımı engellenir, şişmanlarda zayıflama başlar ve bitki de zayıflama rejimlerinde, şişmanlarda, selülitte, aşırı kolesterolde etkili bir ezca konumuna yükselir.
Zaten meyvenin dünya literatüründeki adı da bu nedenle “Zayıflatan meyve”dir.
Gorakanın marifetiyle yağlar yakılır, fazla kilolar atılırken; meyvenin bileşiminde bulunan C vitamini de vücuda bir canlılık, enerji verir. Böylece zayıflatırken güçten düşürmemiş olur. Diğer diyet uygulamalarındaki gibi yan etkileri yoktur. Sinir sistemini bozmaz.
Bitkinin meyveleri ve kabuğunda bulunan garcinol de kozmetikçilerin işine yarar. Yüze ve gövdeye sürülen krem yapımında kullanılır.
Bugün ülkemizde Tarım Bakanlığının izniyle ithal edilmiş, krom mineraliyle zenginleştirilmiş 500 mg’lık kapsüller halinde satışa sunulan goraka ekstreleri vardır. Günde üç kez yemeklerden bir saat önce bir bardak suyla birer kapsül alınarak kullanılır.
Dikkat, çocuklar, hamile ve emzikli kadınlar kullanmamalıdır!


*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
20 Kasım 2009       Mesaj #2
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
Goraka, yüksek orandahidroksisitrik asit goraka(HCA) içerir. Doğal bir diyet ürünüdür. Bilinen en zengin doğal HCA kaynağıdır. HCA, alınan kalorileri, yağ üretiminden ziyade, glikozun depolanmış şekli olan glikojen üretiminin arttırılmasına ve depolanmasına yönlendirerek iştah arzusunu ve enerji seviyelerini etkiler. Glikojen depolarının doldurulması sonucu vücut, beynin doyum merkezine "Yeterince yiyecek alındı " sinyalini gönderir. Buna ilave olarak karbonhidratlardan yağ asiti sentezlenmesini engeller ve sağlıklı bir şekilde kandaki lipit seviyesini yükseltir. Böylece, Goraka merkezi sinir sistemini uyarmaksızın doğal kilo kaybını destekler ve merkezi sinir sistemini uyaran maddelerin kullanımından meydana gelen yan etkilere sebep olmaz. HCA'nın etkisiyle karbonhidratlardan yeni yağ sentezlenmesi (üretilmesi) engellenir ve mitokondriya (vücudun enerji üretim santralı), önceden depolanmış yağları yakmak için harekete geçirilir.

Sponsorlu Bağlantılar
HCA (Hidroksi-sitrik asit) Nedir?

goraka meyvesi1leafHidroksi-sitrik asit (HCA) ‘nın bir diyet ürünü olarak adı yaklaşık 10 yıl önce duyuldu. Güneydoğu Asya’ya has ve meyve veren ağacımsı bitkilerden olan Garcinia cambogia (Goraka)’nın meyve ve kabuklarından elde edilen bu maddenin, kilonuzu düzenlemeye, iştahınızı bastırmaya ve enerjinizi artırmaya yardım ettiği tüm dünya kamuoyuna duyuruldu. Üstelik tüm bunları yaparken de çoğu diyet ürününün yaptığı olumsuz etkilere yol açmadan yani; merkezi sinir sisteminizi etkilemeden veya merkezi sinir sisteminiz üzerine herhangi bir yan etki yapmadan. Küçük sarı-kırmızı balkabağını andıran bu meyveler yüzyıllardır Güneydoğu Asya yemek kültüründe zaten kullanılmaktaydı ve HCA bu bitkinin kurutulmuş kabuklarından herhangi bir çözücü ya da kimyasal madde kullanılmadan ekstre (özsu çıkarma) edilmişti. Yapılan deney ve araştırmalar; HCA’nın vücüdun karbonhidrat metabolizmasını etkilediğini, karbonhidratlardan yağ üretimini baskı altına aldığını veya engellediğini, vücutta depolanmış olan yağların yakılmasına yardım ettiğini (yağları yakılacakları veya enerjiye dönüştürülecekleri yer olan mitokondriya hücresine transfer ederek), doğal olarak iştahı kesdiğini, yağ yakımını artırması ve glikojenlerin depolanmasının bir sonucu olarak da vücudun enerji seviyesini artırdığını göstermektedir.


2082837639 069ba428a1 o


Benzer Konular

10 Temmuz 2015 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam