Arama

Catafalque

Güncelleme: 26 Ağustos 2008 Gösterim: 4.736 Cevap: 8
recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #1
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
catafalque6xr1oq
Catafalque
Sponsorlu Bağlantılar
Catafalque , gercek tarih olarak 1991 yilinda Istanbul’da ve Gokhan Diren tarafindan kurulmus bir grup... Fakat su anki Catafalque 1997 yılının kışında sekillendi. Bu surec icerisinde grup cok fazla aktivite ve varlik gosteremedi. Gokhan Diren haricindeki tum elemanlarin tarihsel araliklarla gruptan ayrilmasinin ardindan, Gokhan Diren hicbir zaman Catafalque olgusunu bitirmedi ve bugune kadar grubun ayakta kalmasini sagladi.

1997 yılında gruba Emir Atay (Gitar) ,sonra Serhan Diren(Klavye ve Piano) ve 1999 yılının sonbaharında ise Erman Ulus (Bas Gitar) katıldilar.
Daha sonra, gruba katılan Metehan Mert Çakır(Vokal) ve Kasım 1999’da gruba katılan Burcu (Soprano Bayan Vokal) ile birlikte grup, uzun yıllardır yaşadığı “vokal” sorununa kalıcı çözüm bulabilmiştir.
Ağustos 2000 de Erman Ulus’ un gruptan ayrılması ile Alper Tabakçılar (Bas Gitar) gruba dahil oldu. 2001 Şubat ayında ise Emir Atay (Gitar), kisisel sebeplerden dolayı gruptan ayrılmak zorunda olduğunu açıklayınca, grup yerine 2001 Mart’ ında yeni bir Emir (Akaydın) buldu.
Bu arada birtakım kişisel anlaşmazlıklar yüzünden Ekim ayı sonlarında Burcu Keskin (Bayan Vokal) gruptan ayrıldı. Yerine bu görevi Özge Özkan devraldı.
Emir Akaydın’ ın yoğun iş temposu nedeniyle gruptan ayrılmasıyla, Catafalque artık yeni bir gitarist almamayı kararlaştırdı ve yoluna toplam altı kişi ve tek gitar (Arın Baykurt) ile devam etme kararı aldı.
Fakat sadece konserler için -ek eleman olarak- “Soul Sacrifice” tan da tanıdığımız Feyzi Ocak gruba dahil oldu.

catafalque18rb0pr
Grubun tüm şarkı sözleri Gokhan Orhun Diren tarafından yazılmaktadır. Fakat son dönemde yapılmış olan yeni şarkılarda Metehan Mert Çakır ve Alper Tabakçılar’ ın da yazmış olduğu sözleri bulunan grup, şarkı sözlerinde gotik romantizm, gotik öyküler, aşk, hüzün ve melankoli gibi konuları işlemektedir. Grubun tüm şarkıları kendilerine aittir.
Catafalque, 16 Ocak 2000 tarihinde Yunan Gotik Metal grubu Rotting Christ ile Kemancı’da “Depremzedeler Yararına” düzenlenen konserde sahne aldı.
Uzun süren bir aradan sonra 9 Mayıs 2001’de “Mimar Sinan Üniversitesi Bahar Şenliği” sahne alan grup, Ekim 2001’de “Never To Be Buried” isimli EP’ yi piyasaya çıkardı. Grubun dört şarkısının bulunduğu EP tanıtım amacıyla 100 adet basıldı ve kısa sürede tükendi. Bu EP’ den sonra grup ismini daha fazla duyurmaya başladı.
“Köstebek Müzik” in düzenlediği , Kemancı’ da 19 Ocak 2002 tarihinde düzenlenen, Almora ve Surveillance’ ın da yeraldığı konser sahne aldı.

Sonrasinda grup, 16-17 Mart 2002 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen ve 2 gün boyunca süren 5.Rockstation Festivali’nin 2.günü başarılı bir sahne performansı sergiledi.
Grup “Never To Be Buried” isimli EP’ nin 2.basımını “Limited Edition” olarak ve EP’nin ilk basımına göre, içinde TRT2’ de yayınlanan “Rock Market” programındaki sahne görüntülerinden oluşan , “L.O.V.E” isimli şarkılarının videosu ve grubun bir wallpaper’ ını ekleyerek piyasaya sürdü. İstanbul ve Ankara’da 5 ayrı noktada satışa sunulan EP, grubun internet sitesine gelen mesaj ve yorumlara göre, dinleyici tarafından olumlu tepkiler aldı.
Ayni sene grup, bu EP ile Kemanci Odulleri’nde “En iyi self album” odulunu aldi.

Grup, 7.si düzenlenen Efes Dark Roxy Müzik Günleri yarışmasının, 2002 yılı finalistleri arasında yer alarak 13 Mayıs 2002 tarihinde canlı performans için sahneye çıktı.

Catafalque, daha sonra 2000 yılından her sene yapılan H2000 Müzik Festivali’ nin 2002 yılı versiyonunda 30 Haziran 2002 tarihinde Ömerli’de sahnedeydi.

Grup, Kasim 2002 tarihinde Serdar Oztop studyosunda ilk albumleri olan “Unique” isimli albumunun kayitlarina basladi. Bas bolumlerinin kayitlarini bitiren Alper Tabakcilar, Aralik 2002 tarihinde askerlik gorevini yerine getirmek icin gruptan gecici olarak ayrilmak zorunda kaldi. Album kayitlari Mart 2003 tarihinde tamamlandi.


Daha sonra gruba ikinci gitarist olarak Soul Sacrifice’dan tanidigimiz Maxim Kirikoglu dahil oldu.
Bu tarihten sonra grup, album icin daha once anlastiklari Heavystuff Records ile gerek teknik, gerekse finansal nedenlerden dolayi albumu piyasaya cikaramadi.
Temmuz 2003 tarihinde, grubun davulcusu Gokhan Orhun Diren baslangictan beri ilk defa gruptan uzun bir sure ayrilmak zorunda kalarak, ABD’ye gitti. Grubun kurucu elemani olan Gokhan Orhun Diren’ in gidisi ile grup “Surveillance” in davulcusu Zafer ile yoluna devam etme karari aldi.

Grubun vokalisti Metehan Mert Cakir’in da Mart 2004 tarihinde askere gitmesi ile, Catafalque bu seferde Nisan 2004 tarihinden itibaren “Soul Sacrifice”, “Ex-Humanity” ve “Ascraeus” gruplarindan tanidigimiz Ozgur Ozkan’la calismaya basladi. Ayni tarihte gruba davulcu olarak Zafer’in yerine Onur Akca katildi.
Bu arada Mart 2004 tarihinde askerden donen Alper Tabakcilar tekrar gruptaki yerini aldi.
Grup bu kadrosu ile 16 Mayis 2004 tarihinde Bursa’da (Moribund Oblivion ve Black Omen) , 18 Temmuz 2004 tarihinde de Antalya’da sahne aldi.


zeynep_z - avatarı
zeynep_z
Ziyaretçi
11 Temmuz 2007       Mesaj #2
zeynep_z - avatarı
Ziyaretçi
yeni albümleride çıktı.. henüz dinlemedim ama ilk stüdyo albümleri gayet iyiydi. bundan da öyle bişey bekliyorum şahsen...
Sponsorlu Bağlantılar
pis_kedi - avatarı
pis_kedi
Ziyaretçi
26 Temmuz 2007       Mesaj #3
pis_kedi - avatarı
Ziyaretçi
ya bu grubu yabancı ülkelerden de bilen varmış metehan da survivordaydı zaten kendi de sölemşti böle b grupları oldgunu
sunshinee - avatarı
sunshinee
Ziyaretçi
17 Eylül 2007       Mesaj #4
sunshinee - avatarı
Ziyaretçi
ben yabanci bir grup sanmistim ilk dinledigimde ama degillermis.Boyle olunca dunya capında tanınabilirler bence...
dust - avatarı
dust
Ziyaretçi
18 Eylül 2007       Mesaj #5
dust - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar catafalque nasıl okunuyo bilen var mı?
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
28 Şubat 2008       Mesaj #6
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Catafalque

16062006Catafalque
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2008       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fotograf700
nasti - avatarı
nasti
Ziyaretçi
22 Mart 2008       Mesaj #8
nasti - avatarı
Ziyaretçi
katafalk die okunuyo snrım grubun bateristi onur abi soul sacrificede çalıyo ve bu grupla tnşma şnsına sahp oldm htta birlkte ymk biln yedik yakında koclide konserleri olacak.tabi pek bi alakası yok catafalque ile ama yazdım işte;P
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #9
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
catafalque 1
catafalque 3