Arama

Tarhun ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 8 Şubat 2010 Gösterim: 2.415 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tarhun

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Tarhun baharat olarak kullanılan bir bitkidir.
Kuzey yarım kürede yaygın olarak yetişir. Boyu 120-150 cm.'dir. Yaprakları 2-8 cm. uzunluğunda, 2-10 mm genişliğindedir. Kökeni Sibirya'dır, buradan tüm Avrasya'ya yayılmıştır.

Kullanımı

Baharat olarak fransız yemeklerinde çok sık kullanılır. Anadolu'da da kesme çorbası, salata gibi yemeklere konur. Ayrıca Ermenistan, Gürcistan ve Rusya'da Tarkhun isimli gazlı içeceğe tat vermesi için kullanılır.

Etkileri

  • zararsız ve etkili bir iştah açıcıdır.
  • sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır.
  • mide ve bağırsak gazlarını söktürücüdür.
  • idrar söktürücüdür.
  • güçlendirici tonik etkisi vardır.
  • antiseptik,
  • kramp çözücü,
  • adet düzenleyici,
  • kurt düşürücüdür.
  • gaz şişkinliklerinde,
  • hıçkırıkta,
  • hava yutmada,
  • kansızlık ve
  • sindirim bozukluklarında dahili olarak kullanılır

estragona

Son düzenleyen Blue Blood; 8 Şubat 2010 11:40 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

26 Kasım 2008 / HerHangiBiri Sağlıklı Yaşam
27 Kasım 2008 / HerHangiBiri Sağlıklı Yaşam
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular