Ziyaretçi
Tarhun
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tarhun baharat olarak kullanılan bir bitkidir.
Kuzey yarım kürede yaygın olarak yetişir. Boyu 120-150 cm.'dir. Yaprakları 2-8 cm. uzunluğunda, 2-10 mm genişliğindedir. Kökeni Sibirya'dır, buradan tüm Avrasya'ya yayılmıştır.
Kullanımı
Baharat olarak fransız yemeklerinde çok sık kullanılır. Anadolu'da da kesme çorbası, salata gibi yemeklere konur. Ayrıca Ermenistan, Gürcistan ve Rusya'da Tarkhun isimli gazlı içeceğe tat vermesi için kullanılır.
Etkileri
Sponsorlu Bağlantılar
Tarhun baharat olarak kullanılan bir bitkidir.
Kuzey yarım kürede yaygın olarak yetişir. Boyu 120-150 cm.'dir. Yaprakları 2-8 cm. uzunluğunda, 2-10 mm genişliğindedir. Kökeni Sibirya'dır, buradan tüm Avrasya'ya yayılmıştır.
Kullanımı
Baharat olarak fransız yemeklerinde çok sık kullanılır. Anadolu'da da kesme çorbası, salata gibi yemeklere konur. Ayrıca Ermenistan, Gürcistan ve Rusya'da Tarkhun isimli gazlı içeceğe tat vermesi için kullanılır.
Etkileri
- zararsız ve etkili bir iştah açıcıdır.
- sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır.
- mide ve bağırsak gazlarını söktürücüdür.
- idrar söktürücüdür.
- güçlendirici tonik etkisi vardır.
- antiseptik,
- kramp çözücü,
- adet düzenleyici,
- kurt düşürücüdür.
- gaz şişkinliklerinde,
- hıçkırıkta,
- hava yutmada,
- kansızlık ve
- sindirim bozukluklarında dahili olarak kullanılır
Son düzenleyen Blue Blood; 8 Şubat 2010 11:40
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi