Arama

Pudra Şekerli Köpük Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 19 Şubat 2010 Gösterim: 2.785 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
PUDRA ŞEKERLI KÖPÜK KURABİYE
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar

pudrasekerli kopuk kurabiye tarifi
Malzemeler:
3 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı pudraşeker
6 yumurta, 1 paket vanilya
1 limon, 1 tatli kaşığı tereyağı

TARİFİ
:
6 yumurta porselen veya cam bir kâseye konur. Başka bir kâseye de yumurta sarıları alınır. Yumurta sarıları ile tozşeker iyice çırpılır. Çırpmaya ara vermeden, elenmiş un azar azar katılarak karışıma iyice yedirilir. Yumurta akları ile bir tutam tuz çırpılarak köpük haline getirilir; unlu yumurta karışımına, kaşık kaşık dökülüp yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. Karıştırmaya ara vermeden rendelenmiş limon kabugu ile vanilya ilave edilir ve karışım 1,5 cm çapında düz agızlı sıkma torbasına veya pasta enjektörüne konur. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Sıkma torbasıyla yağlı kâğıdın üzerine 7 cm uzunlugunda ve ortası biraz dar hamurlar sıkılır. Aralarinda mesafe bırakılarak tepsiye sıkılan hamurlar 175°C ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler pişince tepsi fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır. Kurabiyeler ılınınca, bıçakla, parçalanmadan kâğıttan ayrılarak alınır. Üzerine pudraşeker serpilir. Iyice soğuduktan sonra servis yapilır.



Benzer Konular

23 Şubat 2010 / Misafir Sağlıklı Yaşam
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Şubat 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular