Arama

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 4 Ocak 2012 Gösterim: 1.869 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YULAFLI KURABİYE
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar

yulafli kurabiye tarifi
Malzemeler:
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı tereyağı
1 adet yumurta
Kabartma tozu
Yulaf gevreği
Hindistan cevizi
Un (4 çorba kaşığı)
TARİFİ:
Bir kabin içine 1 adet yumurta, 1,5 çay bardağı tereyağı, 1 paket kabartma tozu,1 su bardağı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı un ve 1 paket yulaf gevregini ekleyin. Hazırladığınız karışımı el yardımıyla yoğurun. Yoğurdugunuz karışımı dondurma kaşığını kullanarak toplar halinde alın ve yağlı kağıdın üzerine sıralayın. Yağlı kağıt üzerine sıralaldığınız kurabiyelerinizi önceden 170 derece ısıtılmış fırına verin ve 25 dakika pişmesini bekleyin. Pişen kurabiyelerinizi servise hazir hale getirin.


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
29 Nisan 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
YULAFLI KURABİYE
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
yulafli kurabiye
Malzemeler:
125 gr. (1 çubuk) tere yagi veya margarin (oda isisinda)
1/3 su bardagi kahverengi seker
1/3 su bardagi toz seker
1 yumurta
3/4 ile 1 su bardagi arasi un
1 çay kasigi karbonat

1 çay kasigi tarçin
1/2 paket vanilya
bir tutam tuz
1 + 1/2 su bardagi yulaf
1/2 su bardagi kuru üzüm veya çikolata damlasi
1.2 su bardagi iri kiyilmis ceviz (arzuya göre)

TARIFI
:
Oda isisindaki yagi ve iki çesit sekeri genisçe bir kapta mikserle iyice kabarip krema gibi olana kadar çirpin. Yumurtayi ekleyip çirpmaya devam edin. Unu, karbonati, tarçini, vanilyayi ve tuzu karisimin içine eleyip tekrar karistirin.Yulafi da ekledikten sonra en son ekleyeceginiz malzemeleri ekleyip karistirin. (kuru üzüm+ceviz / çikolata damlasi ) Katica ve yapiskan bir hamur elde edeceksiniz. Yaglanmamis tepsinize tatli kasigi dolusu kurabiye harcindan alip baska bir kasik yardimi ile aralikli olarak tepsiye yerlestirin. Önceden isitilmis 375F (185C) dereceli firinda yaklasik 8-11 dakika kadar, kabarip üstü hafif kizarana kadar pisirin. Daha fazla pisirmemeye dikkat edin. Ilk çikardiginizda kurabiyeler biraz yumusak olacaktir. 1 dakika tepside bekletip hafif sertlestikten sonra spatula ile varsa tel izgaraya veya temiz tezgaha alip sogumaya birakin. (Tepside kalan kurabiye tepsinin isisi ile kuruyup sertlesmeye devam edecektir)


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
4 Ocak 2012       Mesaj #3
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
1ks0r

Yulaflı Kurabiye

Malzemeler:

125 gr margarin
120 ml sıvıyağ
180 gr toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Toz şeker, sıvıyağ ve oda ısısında bekletilmiş margarin karıştırılıp iyice çırpılır. Yumurta ve kabartma tozu ilave edilerek tekrar karıştırılır. Daha sonra 4 kaşık yulaf ezmesi ve yeterince un ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak hafifçe yassılaştırılır. Bir tarafı ayırmış olduğumuz yulafa bulanıp, yulaflı tarafı üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.


Not: Çok sıklıkla yaptığım ve özellikle çocukların çok beğendiği bir kurabiye.. Denemenizi öneririm.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
19 Şubat 2014 / _VICTORY_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular