Arama

Bilim mirası nedir?

Güncelleme: 16 Mayıs 2011 Gösterim: 4.230 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilim mirası nedir bi cevap verseniv=)
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

bilim mirasi nedir

kaç saattir arıyorum bilim mirası nedrrrrrrrrrrrrrr?????????????????????????????????????????????
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaaaa hadi be bulun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mayıs 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evreni ve ervrende olan olayların konu edilen deney ve gözleme dayanan olaylar arasında neden -sonuç ilişkisi kurarak yasalara ulaşmaya çalışan sistemli bilgiler toplulıguna bilim denir.
Gece Prensesi - avatarı
Gece Prensesi
Ziyaretçi
16 Mayıs 2011       Mesaj #5
Gece Prensesi - avatarı
Ziyaretçi
Bilim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Git ve: kullan, ara

Başlığın diğer anlamları için Bilim (anlam ayrımı) sayfasına bakınız.
Bilim veya ilim;[1] neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, var olmayan olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine ön ayak olan genellemedir. Bilim sanat tarafından temelleri atılmış olup her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Bilim, temelde, deney ve gözleme dayalı bilgi bütününü anlatır. Bazı bilim insanlarına göre bilim:
« Her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabasıdır. [2] »« Gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabasıdır. [3] »275px Magnet 4
Sıvı azotla (nitrojen) soğutulmuş yüksek-ısılı süperiletkenin üzerinde asılı duran bir mıknatıs.


Türk Dil Kurumu, Güncel Türkçe Sözlük'te "bilim"i şöyle tanımlamaktadır:
« "1. Evrenin bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi. 2. Türlü duygusal yaşantıların mantıkça bir örnek düşünce dizgesine uydurulması için gösterilen çabalara verilen ad."[4] »Yüzyıllardır insanoğlunun yeryüzündeki yaşama ortamına duyduğu merak, yaşam standartlarını yükseltecek bir etkinliğe bürünmeye başladı. Olağan gibi görünen olayları anlama çabası, aslında dünyanın gizemlerle dolu bir yer olduğunu ve bunları çözümlemek gerektiği gerçeğini doğurmuştur. Geleneksel bilim sadece anlamaya ve çözmeye gereksinim hissetse de, ileri safhalara bölünen bilim türleri sadece çözmeyi değil çözümden öte ilerlemeyi de kapsar. Geçmişe bakıldığında en önemli sayılan bilim dallarından bazıları matematik, geometri, gök bilimi ve tıptır. Çok çeşitli matematiksel çözümleme sistemlerinin geliştirildiği ilk zamanlardan bu yana hâlâ yeni formüller, sistemler, kuramlar geliştirilmektedir ki bu da bilimin sürekliliğine bir örnektir.
Bilimsel yasalar bilimin vazgeçilmez öğeleri olsa da, hâlen birçok bilimsel yasanın doğruluğu tartışılır düzeydedir. Bilim deneye çok önem verir ve bilimsel yöntem deneye dayanır. Bu evre, işlenen konuyu daha inandırıcı kılmanın yanında belirli bir çerçeveye oturtur. Sadece kâğıt üzerinde birer kuramken yasalaşabilir ve temel taş niteliğine bürünebilir. Bilimin sonsuz bir süreç içinde değişimi yadsınamaz bir durumdur. Zaman içinde alt dallara bölünen bilim sayısal ve sosyal alanlarda ayrı konulara bürünmüş; fakat nitelik açısından aynı amaca hizmet etmeyi sürdürmüştür.

Benzer Konular

3 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
8 Temmuz 2014 / The Unique Oyunlar
13 Mayıs 2013 / Misafir Sosyoloji
23 Eylül 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap