Arama

Beyaz Badem Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 5 Mart 2010 Gösterim: 1.430 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BEYAZ BADEM TATLISI
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
badem sutlu tatlilar
Malzemeler:
1 litre su
200 gram badem ezmesi
Bir buçuk su bardagi buğday nişastasi
Yarim su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşıgı tarçın

TARİFİ:

Bir tencereye 1 litre soğuk su koyun ve badem ezmesini suyun içine atarak iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi orta ateşte yanmakta olan ocağa koyarak yavaş yavaş nişastayı ekleyin. Bu sırada topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelince tozşekeri de ekleyin. Tozşeker eridikten sonra tatlıyı ocaktan alıp kaselere boşaltın. Üzerini tarçınla süsledikten sonra servis yapın.



Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
25 Ocak 2012 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular