Vasabi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vasabi (Wasabia japonica), (Japonca: ワサビ, 山葵 (orijinal yazimi 和佐比)) turpgillertürü. Çok keskin bir tadı vardır, keskinliği daha çok acı biberden çok acı hardal etkisindedir; dil yerine burun ve solunum sisteminde etkili olur. Bitki Japonya'daki vadilerdeki nehir yataklarında doğal olarak yetişir. Suşi eşliğinde tüketimi, çiğ balıktan gelebilecek parazitlere karşı koruma amaçlıdır.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
- Bilimsel sınıflandırma
- Alem: Plantae (Bitkiler)
- Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
- Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
- Takım: Brassicales
- Familya: Brassicaceae (Turpgiller)
- Cins: Wasabia
- Tür: W. japonica
- Binominal adı Wasabia japonica
- Tür: W. japonica
- Cins: Wasabia
- Familya: Brassicaceae (Turpgiller)
- Takım: Brassicales
- Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
- Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
- Alem: Plantae (Bitkiler)
Vasabi (Wasabia japonica), (Japonca: ワサビ, 山葵 (orijinal yazimi 和佐比)) turpgillertürü. Çok keskin bir tadı vardır, keskinliği daha çok acı biberden çok acı hardal etkisindedir; dil yerine burun ve solunum sisteminde etkili olur. Bitki Japonya'daki vadilerdeki nehir yataklarında doğal olarak yetişir. Suşi eşliğinde tüketimi, çiğ balıktan gelebilecek parazitlere karşı koruma amaçlıdır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Vasabi (Wasabia japonica)
