ÇİLEKLİ KURABİYE
Malzemeler:
2 su bardagi un
Bir tutam tuz
50 gram margarin
8 çorba kasigi süt
Bir buçuk çorba kasigi tozseker
Süslemek için: Yarim kg çilek
1 su bardagi soguk süt
1 paket krem santi
TARIFI:
Unu eleyin. Içine tuz ve oda sicakliginda margarini ekleyin. Malzemeyi yogurmaya baslayin. Ardindan tozsekeri ekleyin. Biraz daha karistirip sütü ekleyin. Iyice yogurdugunuz hamuru hafifçe unlanmis düz bir zemine alin. Merdaneyle 2 cm kalinliginda açin. Çay bardagiyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine firçayla süt sürün. Yaglanmis firin tepsisine siralayin. Önceden isitilmis 180 derece firinda altin rengi oluncaya dek pisirin. Firindan çikarip enlemesine ikiye kesin. Sogumaya birakin. Krem santiyi sütle çirpin ve arasina sürün. Ikive bölünmüs çilekleri yerlestirin servis yapın.
Malzemeler:
2 su bardagi un
Bir tutam tuz
50 gram margarin
8 çorba kasigi süt
Bir buçuk çorba kasigi tozseker
Süslemek için: Yarim kg çilek
1 su bardagi soguk süt
1 paket krem santi
TARIFI:
Unu eleyin. Içine tuz ve oda sicakliginda margarini ekleyin. Malzemeyi yogurmaya baslayin. Ardindan tozsekeri ekleyin. Biraz daha karistirip sütü ekleyin. Iyice yogurdugunuz hamuru hafifçe unlanmis düz bir zemine alin. Merdaneyle 2 cm kalinliginda açin. Çay bardagiyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine firçayla süt sürün. Yaglanmis firin tepsisine siralayin. Önceden isitilmis 180 derece firinda altin rengi oluncaya dek pisirin. Firindan çikarip enlemesine ikiye kesin. Sogumaya birakin. Krem santiyi sütle çirpin ve arasina sürün. Ikive bölünmüs çilekleri yerlestirin servis yapın.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.