BADEMLİ KURABİYE
Malzemeler:
2 su bardagi badem
4 su bardagi su
1 su bardagi tozseker
2 adet yumurta
250 gram oda sicakliginda margarin
1 paket kabartma tozu
Yarim kg un
TARIFI:
Bademleri su ile birtencereye alin. 6-7 dakika kaynatin. Kabuklari soyulur hale gelince ocaktan alin. Kabuklarini soyup 120 derece firinda kavurmadan kuru-malarini saglayin. Bademlerin yarisini un haline getirin. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Unun ortasini havuz gibi açin. Yumurtalari kirin. Margarin ve tozsekeri katip yogurun. Un haline gelmis bademi de ekleyip yogurun. Diger taraftan bademlerin kalan yarisini iri kalacak sekilde havanda dövün. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Avcunuzun içinde yuvarlayip, düzlestirin. Bir tarafini bademe bulayip yaglanmis tepsiye dizin. Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene kadar pisirin.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
2 su bardagi badem
4 su bardagi su
1 su bardagi tozseker
2 adet yumurta
250 gram oda sicakliginda margarin
1 paket kabartma tozu
Yarim kg un
TARIFI:
Bademleri su ile birtencereye alin. 6-7 dakika kaynatin. Kabuklari soyulur hale gelince ocaktan alin. Kabuklarini soyup 120 derece firinda kavurmadan kuru-malarini saglayin. Bademlerin yarisini un haline getirin. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Unun ortasini havuz gibi açin. Yumurtalari kirin. Margarin ve tozsekeri katip yogurun. Un haline gelmis bademi de ekleyip yogurun. Diger taraftan bademlerin kalan yarisini iri kalacak sekilde havanda dövün. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Avcunuzun içinde yuvarlayip, düzlestirin. Bir tarafini bademe bulayip yaglanmis tepsiye dizin. Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene kadar pisirin.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.