Ziyaretçi
Nohutlu Köfte
Malzeme
Tarifi
Tencereye yağ konur, üzerine kuşbaşı et eklenir. Et, suyunu bırakıp, çekince ince kıyılmış soğan katılır. Soğan yumuşayınca sıcak su ve tuz atılır. Bir süre daha pişmeye bırakılır. Bu arada yılkanmış bulgura 1 su bardağı su eklenir. Kabarınca irmik ve tuz eklenir. Macun gibi kıvam alana kadar su eklenerek yoğrulur. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Kaynamakta olan etli karışıma ilave edilir. Nohutta katılır. 10-15 dakika pişirildikten sonra servis tabağına çıkarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Sponsorlu Bağlantılar
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 2 su bardağı su
- Yarım bardak bulgur
- Yarım bardak irmik
- Yeteri kadar su
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Tarifi
Tencereye yağ konur, üzerine kuşbaşı et eklenir. Et, suyunu bırakıp, çekince ince kıyılmış soğan katılır. Soğan yumuşayınca sıcak su ve tuz atılır. Bir süre daha pişmeye bırakılır. Bu arada yılkanmış bulgura 1 su bardağı su eklenir. Kabarınca irmik ve tuz eklenir. Macun gibi kıvam alana kadar su eklenerek yoğrulur. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Kaynamakta olan etli karışıma ilave edilir. Nohutta katılır. 10-15 dakika pişirildikten sonra servis tabağına çıkarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.