Arama

Cin Seddi

Güncelleme: 16 Ağustos 2009 Gösterim: 5.811 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Haziran 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cin Seddi

Sponsorlu Bağlantılar
Cin Seddi (“ç”ile değil “c” ile) kendi besteleriyle uğraşan, müziğinin temelini Rock ile melodik- modern öğelerle sentezlemeyi hedefleyen, 1997 yılından beri çeşitli gruplarda (Asgard, Solitude, Purple Rain, Abea) ve yerlerde müzik yapmış olan Özlem,Umut, Uğur, Ufuk ve Tunç tarafından 2003 yılında kendilerine ait müziğimizi oluşturabilmek amacı ile kurulmuş Ankara’lı bir Rock grubudur. Grubun besteleri genellikle içe dönük, kararlı, sorgucu ve içten beslenen bir yapıya sahip. Olaylara dışarıdan da bakan bir yapısı var, değişip dönüşen bu dünyada herkesin şarkılardan kendilerine ait anlamlar çıkarması, müziklerinin içine girebilmesi amaçlardan birini oluşturuyor. 2004 Nisan ayında beş bestelik 2006 yılında ise yedi bestelik bir demo hazırladılar. 2005 10.Tuborg ROXY Müzik günleri’nde ilk 16 finalistten biri olmuş ve 2005 Ankara Saklıkent’te düzenlenen "Rock and Win" yarışmasında ilk 10’a kalmışlardır. “Hayat ve Aşk” adlı bestelerine çekilen demo-klip Dream TV. “Yüxexes” programında yayınlanmıştır.
2003 yılından beri şehir içi ve dışı konserleriyle ya da programlarla performanslarına devam ediyorlar.

vokal:Özlem Altınışık
gitar-vokal: Uğur Çakar
Gitar: Tunç Apatay
Bas: Burak Sezgin

Catamenia Biyografisi:
- Catamenia 1995 yılında Riku Hopeakoski ve Mika Tönning tarafından Oulu, Finlandiya'da kurulmuştur.

- İlk senelerinde ilk demolarını yayınlamışlardır.

- İkinci demoları "Winds" 1996 yılında yayınlandı ve başarısı üzerine Massacre Records ile 1997 yılında 4 albümlük bir kontrat imzaladılar.

- İlk albümlari "Halls Of Frozen North" Almanya'da Commusication Studyolaronda Gerhard Magin'in ( Crematory, Mystic Circle) yapımcılığında kayıt edildi ve 1998 yılında piyasaya sürüldü.

- İlk albümlerinin yayınlanmasından bir sene sonra ikinci albümleri "Morning Crimson" (1999) İsveç'te Sunlight Stüdyolarında Thomas Skogsberg (Katatonia , Dismember ) yapımcılığında kayıt edildi.

- Grubun üçüncü albümü "Eternal Winter's Prophecy" Finlandiya'daki ünlü Tico Tico stüdyolarında Ahti Kortelainen (Kalmah,Eternal Tears Of Sorrow, Dawn Of Relic) yapımcılığında kayıt edildi.

- Grup Massacre records ile olan anlaşmasına göre son ve 4.cü albümleri olan "Eskhata"yı 2002 yılında Finlandiya Oulu'daki SoundMix stüdyolarında Mika Pohjola ( The Black League) yapımcılığında tamamladı.

- Bu 4 albümün sonunda grup Massacre Records ile uzun senelere dayanan uzun ve düzenli çalışma ortamlarından dolayı anlaşmalarını 3 albümlük uzattılar.

- Bu anlaşmadan sonra Catamenia bazı kadro sorunları yaşadı ve grup sonunda 6 kişilik bir kadro ile yollarına devam etme kararı aldı

- Ve ardından Chaos doğdu . Catamenia 5.ci albümleri "Chaosborn"u Finlandiya , Oulu'daki Neo Stüdyolarında Kari Vähäkuopus ve Immu Ilmarinen (Burning Point, Embraze, Afterworld, Sentenced) yapımcılığında kayıt edildi.

- "ChaosBorn" albümü melodik ve agresif ritmleri ile güzel bir denge bulmuştu.

- "Chaosborn" albümünün harika tepkilerinden sonra grup 6.cı albümün kayıtlarına başlamaya karar verdi. Bu yeni gelecek olan albüme "Winternight Tragedies" adını vermeye karar verdiler.

- Kendi çalışma stüdyolarında harcadığı zamanlar sonucunda Riku zaten pek çok yeni şarkı yazmıştı.

- "Chaosborn" albümünün başarısı üzerine grup yine aynı stüdyo ve yapımcılar ile kayıta girdiler.

- Albümün kayıt dönemi sürecinde grup mesafe ve zaman yüzünden çeşitli sorunlar yaşadı ve bunun sonucunda vokalist Mika ve basist timo yerine gruba O.J Mustonen vokalist ve Mikko Hepo-oja basist olarak alındılar.

- Bu yeni kan değişikliğinin etkisi ve yapımcılar Kakke ve Immu'nun üstün çabaları ile grup en iyi albümünü ortaya çıkardı " Winternight Tragedies"

Son düzenleyen Blue Blood; 6 Ekim 2007 13:21
i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
16 Ağustos 2009       Mesaj #2
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
Cin Seddi (“ç”ile degil “c” ile) kendi besteleriyle uğraşan, müziğinin temelini Rock ile melodik- modern öğelerle sentezlemeyi hedefleyen, 1997 yılından beri çeşitli gruplarda (Asgard, Solitude, Purple Rain, Abea) ve yerlerde müzik yapmış olan Özlem, Uğur, Ufuk ve Tunç tarafından 2003 yılında kendilerine ait müziğimizi oluşturabilmek amacı ile kurulmuş Ankara’lı bir Rock grubudur.. Grubun besteleri genellikle içe dönük, kararlı, sorgucu ve içten beslenen bir yapıya sahip. Olaylara dışarıdan da bakan bir yapısı var, Değişip dönüşen bu dünyada herkesin şarkılardan kendilerine ait anlamlar çıkarması, müziklerinin içine girebilmesi amaçlardan birini oluşturuyor. 2004 Nisan ayında beş bestelik bir demo hazırladılar. 2005 10.Tuborg ROXY Müzik günleri’nde ilk 16 finalistten biri olmuş ve 2005 Ankara Saklıkent’te düzenlenen "Rock and Win" yarışmasında ilk 10’a kalmışlardır. “Hayat ve Aşk” adlı bestelerine çekilen demo-klip Dream TV. “Yüxexes” programında yayınlanmıştır.
2003 yılından beri şehir içi ve dışı konserleriyle ya da programlarla performanslarına devam ediyorlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Cin Seddi, “HER ŞEYE EVET DİYEMEM”in ilk klibini “SÜSLÜ” isimli parçaya çekti. Yapımcılığını Aykut Gürel’in üstlendiği albüm, İrem Records etiketiyle satışa sunuluyor. Siz de “hayır” diyemeyenlerdenseniz albümü dinledikten sonra herşeye evet dememeye hazır olun...


2003 yılında Ankara’da kurulan Cin Seddi, yıllardan bu yana sürdürdükleri çalışmalarını "Her Şeye Evet Diyemem" adlı ilk albümlerinde topladı.

Tüm söz ve müzikleri Özlem Altınışık ve Uğur Çakar'a ait olan 12 şarkılık Her Şeye Evet Diyemem'in masteringi Him, Nightwish, Amorphis, Sentenced gibi dünyaca ünlü grupların mastering’ini yapmış olan Mika Jussila tarafından Finlandiya’da Finnvox stüdyolarında gerçekleştirilmiştir. Kayıtları ve mixleri Studyo d' de Deniz Durdağ tarafından yapılmıştır. Albümdeki 7 parçada klavyelerde ve elektronik düzenlemelerde 2008 Halıcı Beste Yarışması'nda birinci olan Olcay Demirci eşlik etti.

Özlem Altınışık’ın vokal yaptığı grupta, Uğur Çakar ve Tunç Apatay gitar, Burak Sezgin bas, Ufuk Bulut ise davul çalıyor. 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen “9. Battle of the Bands” yarışmasında Jüri Özel Ödülü alan grubun bu ilk albümünün ismiyse Özlem Altınışık’ın üniversiteye girdiği yıllarda “her şeye evet diyen insanlar”ın psikolojisi üzerine yazdığı denemeden yola çıkılarak konuldu.

Benzer Konular

28 Ağustos 2017 / ThinkerBeLL Mimarlık
21 Aralık 2015 / Misafir Soru-Cevap
9 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
28 Ağustos 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
14 Nisan 2012 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar