Arama

Çam Sakızı ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 8 Ağustos 2010 Gösterim: 2.409 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Çam Sakızı ve Çam Sakızının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Çam Sakızı:
Çam ağacından elde edilen, bal renginde ve kıvamında, keskin kokulu, acı bir maddedir. İçerisinde kolofan ve reçine asidi bulunur.

Çam Sakızının Faydaları
  • Sesi açar.
  • Mideye kuvvet verir.
  • Akciğer iltihaplarına faydalıdır.
  • Solunum yolu hastalıklarına karşı etkilidir.
  • Diş ve diş etlerini temizler ve kuvvetlendirir.
  • Öksürüğe karşı faydalıdır.
  • İdrar yollarındaki hastalıklara karşı da faydalıdır.
  • Çam sakızı yaraların üzerine konursa iyileştirir, fakat çok acı verir.
Çam Sakızı Nasıl Kullanılır? Gül suyu ile karıştırılıp göze damlatılırsa göz ağrısını giderir. Çam sakızı, birer çay kaşığı un ve karabiberle karıştırılıp badem yağıyla kaynatıldıktan sonra yumurta akı ile birlikte basura sürülürse, basur memesini düşürmeye yardımcı olur. Çam sakızı, adından da anlaşılacağı gibi sakız olarak da çok eskilerden beri kullanılmaktadır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

26 Kasım 2008 / HerHangiBiri Sağlıklı Yaşam
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular