Arama

Dağ Çayı ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 7 Eylül 2010 Gösterim: 6.226 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Eylül 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Dağ Çayı ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Dağ Çayı (Sideritis):
1 metreye kadar boylanabilen, açık yeşil renkte yaprakları olan, aromatik otsu bir bitkidir. Yaylaçayı olarak da bilinir. İçeriğinde flavonlar, uçucu yağ ve çeşitli kimyasallar bulunmaktadır.

Dağ Çayının Faydaları
  • İştah açar.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Sinirleri rahatlatır.
  • Uyarıcı ve kuvvet vericidir.
  • Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir.
  • İltihapları gidermeye yardımcı olur.
  • Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür.
  • İdrar arttırıcıdır.turkeyarena.com
  • Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
Dağ Çayı Nasıl Kullanılır? Kurutulmuş çiçekli dallarının üzerine kaynamakta olan su döküldükten sonra birkaç dakika demlenerek hazırlanan çay içilir. Demlemenin süresi Dağ çayının rengini, kokusunu ve tadını etkiler. Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. İçimi hoş, tadı güzel bir çaydır.

Çay: Bir bardak su içine çiçekli küçük bir dal parçası konup bir süre bekleniyor, bardaktaki suyun rengi sarımsı olunca, dal parçası çıkarılıp içiliyor. Bu çay, tadı ve içimiyle son derece hafif olma özelliği taşıyor.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

23 Haziran 2011 / pesimist Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
23 Haziran 2011 / pesimist Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular