Dağ Çayı ve Faydaları
Dağ Çayı (Sideritis): 1 metreye kadar boylanabilen, açık yeşil renkte yaprakları olan, aromatik otsu bir bitkidir. Yaylaçayı olarak da bilinir. İçeriğinde flavonlar, uçucu yağ ve çeşitli kimyasallar bulunmaktadır.
Dağ Çayının Faydaları
Çay: Bir bardak su içine çiçekli küçük bir dal parçası konup bir süre bekleniyor, bardaktaki suyun rengi sarımsı olunca, dal parçası çıkarılıp içiliyor. Bu çay, tadı ve içimiyle son derece hafif olma özelliği taşıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Dağ Çayının Faydaları
- İştah açar.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Sinirleri rahatlatır.
- Uyarıcı ve kuvvet vericidir.
- Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir.
- İltihapları gidermeye yardımcı olur.
- Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür.
- İdrar arttırıcıdır.turkeyarena.com
- Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
Çay: Bir bardak su içine çiçekli küçük bir dal parçası konup bir süre bekleniyor, bardaktaki suyun rengi sarımsı olunca, dal parçası çıkarılıp içiliyor. Bu çay, tadı ve içimiyle son derece hafif olma özelliği taşıyor.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Dağ Çayı ve Sağlık için Faydaları

