Arama

Tavuk Güveç Tarifi

Güncelleme: 30 Eylül 2010 Gösterim: 3.060 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Eylül 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
TAVUK GÜVEÇ
tavuk guvec

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler : (6 kişi için)

Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
1 adet kuru soğan
2 adet Patates
2 adet Havuç
1 küçük kutu Bezelye Konservesi
1-2 adet Sivri Biber
birkaç diş sarımsak
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Salça
1 yemek kaşığı Tereyağı
Yeterince Su
Tuz, Karabiber, Kekik

Hazırlanışı :

Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve halka havuçları da ekleyin. Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra bezelyeyi yıkayıp ilave edin. Sivribiberleri ve sarımsakları koyun. Tuz, karabiber ve biraz da su ilavesiyle pişmeye bırakın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra güveçteki (Eğer güveciniz yoksa pişirdiklerinizi ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarın.) yemeğin üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin, kekik serpin ve 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis yapınız.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

23 Şubat 2013 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
7 Mart 2012 / britneyspears99 Taslak Konular
22 Mayıs 2009 / nünü Taslak Konular
30 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular