Arama

Mango ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 28 Haziran 2012 Gösterim: 3.239 Cevap: 3
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Ekim 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Mango ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Özellikleri ve Tarihçesi
Dünya tropikal ikliminde meyvelerin kraliçesi olarak da bilenen bu meyve, dış yapısı ve kesildiğinde ortaya çıkan mükemmel kokusu ile her zaman ilgi odağı olmayı başarmıştır. Tropikal iklim meyvesi olan mango, ağacındayken 30 °C nın altında olan sıcaklıklarda verim vermez. Yeşil mango içerdiği yüksek C vitamini yönünden, kan dolaşımını rahatsızlıklarında özellikle tedaviye yardımcıdır.

C vitamini, provitamin A ve B vitamininin tüm türlerini içeren mango, mümkün olduğunca çiğ yenilmeli. Bu meyve içerdiği vitaminler nedeniyle sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlı.

Yetiştirildiği Yerler
Orta ve Güney Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinde üretilmektedir.

Faydaları
Bu meyve içerdiği vitaminler nedeniyle sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlı.
Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.
A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler,
Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır. Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir. Ayrıca tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olur.Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur. Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir. Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Ekim 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Mango Nasıl ve Nerede Kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Kesmeden önce Mangoları yıkayınız. Mangonun etli kısmı ortasındaki çekirdeğe sıkı bir şekilde birleşiktir. Çekirdeğine mümkün olan en yakın yerden boylamasına kesiniz. Çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyarak kullanım amacınıza uygun bir şekilde doğrayınız. Çok olgun Mangoların kabuğunu bıçakla boylamasına izler gibi yapıp muz soyar gibi geriye soyabilir ve meyveyi çekirdeğine kadar boylamasına dilimleyerek kullanabilirsiniz.turkeyarena.com
Ayrıca ortadan ikiye kestiğiniz mangonun etli kısmını bıçakla kabuğuna zarar vermeden baklava dilimi şeklinde çizip kaşıkla kabuğundan ayırabilirsiniz. Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra,meyve salatalarında, meyve suyu olarak, kokteyllerinizde, pasta yapımında ve süslemelerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, yemeklerinize aroma ve lezzet katmasının yanı sıra, dondurma ve sos yapımında da kullanabilirsiniz.

Muhafaza Koşulları

Olgunlaşmamış mango, satın alınmışsa olgunlaşana kadar oda sıcaklığında 3-5 gün saklanır.
Olgunlaşmış mangoları kapalı plastik çantalarda sebzelikten uzak bir yerde 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Besin Değerleri

Mango gelişiminin bütün evrelerinde kullanılabilen bir meyvedir. Yeşil ya da olgunlaşmamış mango olgunlaştıkça glikoza, sakroza ve maltoza dönüşen nişasta içerir. Bu nişasta mango olgunlaşmasını tamamlayınca tamamen kaybolur. Yeşil mango zengin bir pektin kaynağıdır. Fakat çekirdek oluşmaya başladıkça pektin yavaş yavaş kaybolmaya başlar.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
myrize - avatarı
myrize
Ziyaretçi
13 Nisan 2012       Mesaj #3
myrize - avatarı
Ziyaretçi
Mango Meyvesi Zayıflamak ve zindelik içinde Çok etkili bir meyvedir African Mangosu, Afrika Mangosu Zayıflama Hapı İnceleye bilirsiniz.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Haziran 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Mango
Mango tropikal bir meyve. A vitamini, C vitamini, demir, potasyum ve protein içeriyor.

mango crop

Faydaları
Ayrıca karotenoidler açısından da zengin. Karotenoid, özellikle soğuk algınlığının tedavisinde önemli bir destek. Çok kalorili bir yiyecek değil. Ama liften yana çok zengin.

Uyarı
Mango alerjik yatkınlığı olan bebeklerde dikkatli kullanılması gereken bir besin. Alerji yaptığı zaman genelde deride döküntülere neden olabiliyor. Bunun için miniklerin mangoyu yemesi değil, bazen ona dokunması bile yeterli olabiliyor. Çünkü alerjiye neden olan etken, meyvenin kabuğunda...

Bazı bebeklerde pişiğe de neden olabiliyor. O nedenle kimi doktorlar bu tür tropikal yiyecekleri en erken 8 aylıkken veriyor.

Aklınızda bulunsun
Bebeğinize mango vermek istiyorsanız mutlaka pişirmeniz gerekmiyor. Yumuşak ve olgun bir mangoyu pişirmeden de verebilirsiniz.

1 bardak doğranmış mangoda;

  • A vitamini 1261 IU
  • C vitamini 45.7 mg
  • K vitamini 6.9 mg
  • E vitamini 2.85 mg
  • Folat 23 mcg
  • Potasyum 257 mg
  • Fosfor 18 mg
  • Magnezyum 22 mg
  • Kalsiyum 16 mg
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

12 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
12 Mart 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
12 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
12 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular