Arama

Vize almak için ne gibi evrak gerekiyor?

Güncelleme: 15 Mayıs 2015 Gösterim: 1.333 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
akrabalarımı ziyaret etmek için ingiltere ye gitmek istiyorum.vize için gerekli evraklar nelerdir.internetten baktım ama pek anlamadım çok karışık geldi.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar..
Valeria - avatarı
Valeria
VIP Çilekli
3 Ağustos 2011       Mesaj #2
Valeria - avatarı
VIP Çilekli
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

akrabalarımı ziyaret etmek için ingiltere ye gitmek istiyorum.vize için gerekli evraklar nelerdir.internetten baktım ama pek anlamadım çok karışık geldi.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar..


VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Sponsorlu Bağlantılar

vize icin gerekli evraklar

Her ülkenin vize uygulaması farklıdır. Bazı ülkelerin Konsoloslukları vize başvurularında sınırlı evrak isterken, bazıları oldukça fazla ve detaylı evrak isteyebilir.
Önemli olan, ibraz ettiğiniz evrakların istenen formatta, tam ve doğru olmasıdır.
Seyahat edeceğiniz ülkenin Konsolosluğu’na başvuruda bulunduğunuzda hangi amaçla vize başvurusunda bulunduğunuzu belirtmelisiniz.

Bunun için gidiş amacınızı belirten, Konsolosluğa veya Büyükelçiliğe hitaben yazılmış bir dilekçe yeterli olacaktır.
Gidiş amacınızı belirledikten sonra (turistik, ticari, öğrenim vs.), vize başvurunuzda gerekli belgeleri de görüşmeye getirmeniz gerekmektedir.
Çalışanlar ve şirket sahipleri hemen hemen benzer evraklar ibraz etmeliler.

Turistik amaçlı
gezilerinizde sizden genellikle istenecek olan belgeler;
Şirketin antetli kağıdına yazılmış bir vize talep dilekçesi, şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri ve ticari gazete fotokopileri gerekmektedir. Banka hesap cüzdanları ve varsa gayri menkul tapu fotokopileri de gerekmektedir. Bordrolu çalışanların ise bu belgelere ilave olarak SSK işe giriş belgesi ve maaş bordrosu ibraz etmesi gerekmektedir.
Ticari amaçlı vize
başvurusunda bulunanların, yukarıdaki evraklara ilave olarak, gidecekleri ülkedeki firma tarafından seyahat detaylarınızın belirtildiği, adınıza yazılmış ve imzalanmış (bazı ülkelerde ilgili makamlara onaylatılmış) davetiye gerekmektedir.

Öğrenim amaçlı vize başvurusunda bulunanlardan istenen belgeler genellikle şöyledir:

18 yaşından küçük olanların anne veya babasından almış olduğu muvafakatname, eğitim masraflarını nasıl karşılayacağını gösterir belgeler, öğrenim göreceği veya görmekte olduğu okuldan almış olduğu kabul yazısı ve anne ve babasının gelir belgeleri, şirket detayları gerekmektedir.

Turist vizesi
almak için, emekli olanların emeklilik kartı ve hesap cüzdanlarını, ev hanımlarının eşleriyle ilgili çalışma belgelerini ve tapu veya kredi kartı fotokopilerini, öğrencilerin ise öğrenim gördükleri okuldan aldıkları öğrenci belgesini (18 yaşından küçüklerin anne ve babasından aldığı muvafakatname) ibraz etmeleri gerekmektedir.

Vize işlemleri için;
gerekli evrak ve belgeler gideceğiniz ülkeye ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Gelişmiş ülkelere gitmek için öncelikli olarak vize işlemi yaptıracak olan kişinin maddi durumu önem taşımaktadır.

Şengen uygulamasına dahil ülkeler için vize başvurularında genellikle son altı ay içinde çekilmiş güncel 2 adet fotoğraf (arka fonu beyaz), 30,000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası, tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonları ve geçerli bir pasaport (en az 6 ay süreli) gerekmektedir.
Eş ve çocuklarınız için ise ayrıca vize formu doldurmanız ve kendilerine imzalatmanız gerekmektedir. Hepsinin seyahat sağlık sigortası ve öğrenci olanların öğrenci belgeleri gerekmektedir. Büyük elçiliğe veya Konsolosluğa hitaben yazılmış olan her biri için hazırladığınız dilekçeyi başvuruda sunmalısınız.


Kaynak

meliksah 35 - avatarı
meliksah 35
Ziyaretçi
25 Ağustos 2011       Mesaj #3
meliksah 35 - avatarı
Ziyaretçi
Eşim fransız ve fr de yaşıyor. Bende gidip oraya yerleşek istiyorum bunun için izlemem gereken yol tam olarak nedir??
Valeria - avatarı
Valeria
VIP Çilekli
25 Ağustos 2011       Mesaj #4
Valeria - avatarı
VIP Çilekli
Alıntı
meliksah 35 adlı kullanıcıdan alıntı

Eşim fransız ve fr de yaşıyor. Bende gidip oraya yerleşek istiyorum bunun için izlemem gereken yol tam olarak nedir??

Konu ile ilgili linki inceleyiniz >> Fransa Vize İşlemleri

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

vize icin gerekli evraklar

Her ülkenin vize uygulaması farklıdır. Bazı ülkelerin Konsoloslukları vize başvurularında sınırlı evrak isterken, bazıları oldukça fazla ve detaylı evrak isteyebilir.
Önemli olan, ibraz ettiğiniz evrakların istenen formatta, tam ve doğru olmasıdır.
Seyahat edeceğiniz ülkenin Konsolosluğu’na başvuruda bulunduğunuzda hangi amaçla vize başvurusunda bulunduğunuzu belirtmelisiniz.

Bunun için gidiş amacınızı belirten, Konsolosluğa veya Büyükelçiliğe hitaben yazılmış bir dilekçe yeterli olacaktır.
Gidiş amacınızı belirledikten sonra (turistik, ticari, öğrenim vs.), vize başvurunuzda gerekli belgeleri de görüşmeye getirmeniz gerekmektedir.
Çalışanlar ve şirket sahipleri hemen hemen benzer evraklar ibraz etmeliler.

Turistik amaçlı
gezilerinizde sizden genellikle istenecek olan belgeler;
Şirketin antetli kağıdına yazılmış bir vize talep dilekçesi, şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri ve ticari gazete fotokopileri gerekmektedir. Banka hesap cüzdanları ve varsa gayri menkul tapu fotokopileri de gerekmektedir. Bordrolu çalışanların ise bu belgelere ilave olarak SSK işe giriş belgesi ve maaş bordrosu ibraz etmesi gerekmektedir.
Ticari amaçlı vize
başvurusunda bulunanların, yukarıdaki evraklara ilave olarak, gidecekleri ülkedeki firma tarafından seyahat detaylarınızın belirtildiği, adınıza yazılmış ve imzalanmış (bazı ülkelerde ilgili makamlara onaylatılmış) davetiye gerekmektedir.

Öğrenim amaçlı vize başvurusunda bulunanlardan istenen belgeler genellikle şöyledir:

18 yaşından küçük olanların anne veya babasından almış olduğu muvafakatname, eğitim masraflarını nasıl karşılayacağını gösterir belgeler, öğrenim göreceği veya görmekte olduğu okuldan almış olduğu kabul yazısı ve anne ve babasının gelir belgeleri, şirket detayları gerekmektedir.

Turist vizesi
almak için, emekli olanların emeklilik kartı ve hesap cüzdanlarını, ev hanımlarının eşleriyle ilgili çalışma belgelerini ve tapu veya kredi kartı fotokopilerini, öğrencilerin ise öğrenim gördükleri okuldan aldıkları öğrenci belgesini (18 yaşından küçüklerin anne ve babasından aldığı muvafakatname) ibraz etmeleri gerekmektedir.

Vize işlemleri için;
gerekli evrak ve belgeler gideceğiniz ülkeye ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Gelişmiş ülkelere gitmek için öncelikli olarak vize işlemi yaptıracak olan kişinin maddi durumu önem taşımaktadır.

Şengen uygulamasına dahil ülkeler için vize başvurularında genellikle son altı ay içinde çekilmiş güncel 2 adet fotoğraf (arka fonu beyaz), 30,000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası, tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonları ve geçerli bir pasaport (en az 6 ay süreli) gerekmektedir.
Eş ve çocuklarınız için ise ayrıca vize formu doldurmanız ve kendilerine imzalatmanız gerekmektedir. Hepsinin seyahat sağlık sigortası ve öğrenci olanların öğrenci belgeleri gerekmektedir. Büyük elçiliğe veya Konsolosluğa hitaben yazılmış olan her biri için hazırladığınız dilekçeyi başvuruda sunmalısınız.

Kaynak
inceisma - avatarı
inceisma
Ziyaretçi
15 Mayıs 2015       Mesaj #5
inceisma - avatarı
Ziyaretçi
Bence ingiltere vizesi için ingiltere vize ofisini tercih edebilirsiniz. Ben öyle yaptım. Kolay gelsin
Hızlı Cevap
Mesaj:

Benzer Konular

22 Nisan 2014 / Misafir Cevaplanmış
7 Aralık 2015 / reco18 Soru-Cevap