Arama

Ülkemizin kalkınmasına destek olan yatırımcılar hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 5

Güncelleme: 5 Nisan 2012 Gösterim: 14.635 Cevap: 46
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2012       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben de 3 tane buldum mustafa koç güler sabancı idil yiğitbaş
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2012       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
basta mustafa kemel atatürk sakıp sapancı rahmi koç vehbi koç nafiz zorlu
Sponsorlu Bağlantılar
ByTaha - avatarı
ByTaha
Ziyaretçi
22 Şubat 2012       Mesaj #43
ByTaha - avatarı
Ziyaretçi
Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 104'deki Hazırlık çalışmasını yapamadım bulmamam lazım tam 5 adet sadece sakip sabanca ve vehbi koç bu kadarrrrrrrrrrrrrrrr........................

(LÜTFEN SÖYLEYİN)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2012       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sakıp Sabancı ve Nafız Zorlu Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2012       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben buldum7 Nisan 1933 tarihinde, pamuk tâciri Hacı Ömer Sabancı (1906 – 1966) ve Sadıka Sabancı'nın (1910 – 1988) ikinci çocuğu olarak Kayseri'nin Akçakaya köyünde doğdu. Küçük yaşta Adana'ya göç ettiler. Çocukluğunu Adana'da geçirdi. İlkokulu Adana İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda okudu. 1948 yılında lise öğrenimini yarıda bırakarak Akbank'ta stajyer memur olarak çalışmaya başladı. 1950'de ailesiyle beraber İstanbul Emirgan'da bulunan Atlı Köşk'e taşındı. 1957 yılında teyzesinin kızı Türkan Sabancı ile evlendi.1966 yılında, babasının vefatı üzerine kurulan Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Annesi ve kardeşleri ile birlikte Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın kurulmasına öncülük etti. Bu vakıf aracılığı ile 1999'da Türkiye'nin ilk vakıf üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi'ni kurdu.Yardımsever ve hayırsever kişiliği ile tanınmıştır. Adana'ya Türkiye'nin en büyük camilerinden birini yaptırdı. Sayısız okul ve hastane yaptırdı. Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan günü sabaha karşı saat 5.55 sıralarında hayatını kaybetmiştir. 12 Nisan günü Sakıp Sabancı, Sabancı Center’da düzenlenen Devlet Töreninin ardından yaklaşık 100.000 kişinin katıldığı cenaze töreniyle Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Ölümü [değiştir]
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aynen 5. sınıf sorusu sosyal ders kitabı 1. kitap 104. safyfa
serdal volkan - avatarı
serdal volkan
Ziyaretçi
5 Nisan 2012       Mesaj #47
serdal volkan - avatarı
Ziyaretçi
yaa bizim sosyal bilgiler dersi 104,sayfada vehbi KOÇ var başka ülkemize yatırım yapan yokmu ........serdal v.