Fasulye ve Faydaları
Sponsorlu Bağlantılar

Diğer İsimleri : Phaseolus vulgaris, Bean, Haricot
Fasulye (phaseouls vulgaris) : Baklagillerden; barbunya, çalı, ayşekadın, horoz gibi birçok çeşitleri olan bir bitki ve bunun sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumlarıdır.Boğumlu gövdesinde tüylü ve yeşil renkli bileşik yaprakları bulunur. Yaprakların koltuğundan salkımlar hâlinde çıkan kelebeksi çiçekler beyaz, pembe ya da mor renklidir. Dik çalı biçiminde (yüksekliği 30-75 cm) ve sarılıcı özellikte (yüksekliği 1-2 m) başlıca iki formu vardır. Yassı, yuvarlak, düz ya da kıvrık olabilen meyvelerinin uzunluğu 5-25 cm arasında değişir ve genellikle yeşil renktedir.Tam bir protein deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir.
Faydası :
- Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler.
- Kemikleri güçlendirir.
- Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır.
- Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir.
- Böbrekleri kuvvetlendirir.
- Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir.
- Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
- Pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur.
- Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür.
- İdrar tutukluğunu giderir.
- Albümini düşürür.
- Karaciğer yetersizliğini tedavi eder.
- Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir.
- Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.
- Kalp çarpıntılarını giderir.turkeyarena.com
- Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar.
- Fasulye pişirilirken, pişirme suyunu en azından 2-3 kere değiştirmek gerekir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.