Arama

Kadayıf Dolma Tarifi

Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 1.469 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
KADAYIF DOLMA

Sponsorlu Bağlantılar

images?qtbnANd9GcQabbrIqsfaOzseJ2Ow1HaGu1Vd0rVVviiRKNMsI1JcQWVKVKkR&ampt1



Malzemeler
  • Yarım kilo kadayıf
  • 250 gr. Ceviz
  • 10 adet yumurta
  • Yeterince sıvı yağ

Şurubu İçin
  • 5 bardak toz şeker
  • 5 bardak su
  • Biraz limon
Hazırlanışı:
  • Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın. Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır.
  • Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur. Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk. daha kaynatılır. Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır. Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın.
  • Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın.
  • Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün. Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın. Daha sonra soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
28 Mayıs 2013 / AndThe_BlackSky Taslak Konular