Arama

Çörek Otu (Nigella)

Güncelleme: 11 Eylül 2012 Gösterim: 2.227 Cevap: 2
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
12 Haziran 2011       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Çörek otu (Nigella), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından yaklaşık 14 türü kapsayan bir yıllık bitki cinsi.


260px Koeh 227


Çörek otu yıllık otsu bir bitkidir, tohumlarından çoğalır. Kumlu gevşek toprakları sever, çiçeklenme dönemine kadar su ister daha sonra sulanmaz. Tohumları haşhaş bitkisinde olduğu gibi kozalak (Kapsül) içerisinde olgunlaşır. Tohumları 2–3 mm boyunda 3 yüzeyli mat olmayan siyah renklidir.Eskiden "nazar"a karşı yapılan tütsü için kullanılan tohum, günümüzde çeşni vermek için bazı yiyeceklere katılmaktadır.
Tykhe - avatarı
Tykhe
VIP Tinky Winky
2 Temmuz 2011       Mesaj #2
Tykhe - avatarı
VIP Tinky Winky
Çörek Otu(Nigella)

Sponsorlu Bağlantılar
Çörek otu (Latince adı; Nigella sativa); 2000 seneden daha uzun bir zamandır Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinde doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için “Habbat Al Barakah” ya da “Kutsanmış Tohum” olarak bilinir. Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika’da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa’da da kullanılmaktadır.

Çörek otuyla ilgili en önemli sözlerden biri Hz.Muhammed’in (s.a.s) "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." sözüdür.

corekotu

corekotu cicek

corekotu tohumu

Kaynak


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Vefa sadece boza değildir.
ArCHanqeL - avatarı
ArCHanqeL
Ziyaretçi
11 Eylül 2012       Mesaj #3
ArCHanqeL - avatarı
Ziyaretçi
Çörek Otu


Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur.." Çörek otu yemeye devam ediniz...Çünkü onda ölüm hariç, her derde deva vardır..."


Birçok hastalıklara karşı kullanılır...Özellikle vücudun direncini arttırır...Çörek otu ezilerek, bal ve zeytinyağı ile de karıştırılıp her hastalığa karşı günde üç kez yemeklerden sonra birer kaşık yutulur...Çörek otunun sağlıklı insanlara bir faydası olmaz...Sağlıklı insan bunu kullanırsa mide ve bağırsaklardaki faydalı bakterilerin ölümüne neden olur...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

4 Nisan 2016 / nünü Sağlıklı Yaşam
5 Temmuz 2011 / _Yağmur_ Ziraat
3 Mart 2010 / Misafir Soru-Cevap
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam