Arama

Facebook hesabımın güvenliğini korumak için ne yapabilirim?

Güncelleme: 20 Haziran 2013 Gösterim: 1.942 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
30 Haziran 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook Hesap Güvenliği
MsXLabs.org

Hesabımın güvenliğini korumak için ne yapabilirim?


Facebook hesabınızın güvenliğini korumak için:

1. Asla şüpheli bağlantılara tıklamayın

Hesaplarına virüs giren arkadaşlarınızın Facebook yoluyla istemeden spam, virüs veya zararlı yazılım göndermesi mümkündür. Bu tür materyallere tıklamayın ve ne olduğunu bilmediğiniz hiçbir ".exe" dosyasını bilgisayarınızda çalıştırmayın. Ayrıca, önemli güvenlik uyarıları ve koruma özellikleri içerdiğinden, tarayıcınızın en yeni sürümünü kullandığınızdan emin olun. Firefox ve Internet Explorer'in güncel sürümleri, şifre tuzakları içerdiğinden şüphelenilen bir siteye gittiğinizde sizi uyarır; bu nedenle tarayıcınızı en güncel sürüme yükseltmenizi öneririz. Ayrıca şifre tuzakları ve nasıl önlenecekleri hakkında
adreslerinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Şifre tuzakları, bir kullanıcının giriş ve hesap bilgilerini elde etmek amacıyla, resmi bir giriş sayfasını veya hesabınızın olduğu (banka veya e-posta sağlayıcısı gibi) resmi bir kuruluştan gelen bir e-postayı taklit ederek, kullanıcıyı internet üzerinde kandırma girişimidir. Şifre tuzakları içeren bir giriş sayfası söz konusu olduğunda, giriş sayfası, normalde gideceğiniz internet sayfasıyla birebir aynı görünebilir, ancak internet sitesi, hesabınızın bulunduğu kuruluşa ait değildir (sitenin URL internet adresinden bu durum anlaşılabilir). Şifre tuzakları içeren bir e-posta söz konusuysa, e-posta, hesabınızın bulunduğu ve e-posta aldığınız kuruluştan gelen e-postalara benzeyebilir, ancak e-postadaki bağlantı, sizi söz konusu kuruluşun resmi giriş sayfası yerine yukarıda açıklandığı gibi şifre tuzakları içeren giriş sayfasına yönlendirir.
Şifre tuzakları yoluyla hesap bilgilerinizin çalınmasını önlemek için yalnızca hesabınızın bulunduğu internet sitelerinin resmi sayfalarına giriş yapın. Örneğin, "www.facebook.ornek.com" adresi, "www.facebook.com" etki alanındaki resmi bir Facebook sayfası değildir, ancak "facebook.com" etki alanını taşıyan "www.facebook.com/ornek" sayfası, resmi bir Facebook sayfasıdır. Şüphe duyduğunuzda, resmi Facebook sitesine dönmek için tarayıcınıza "facebook.com" yazmanız yeterlidir.

2. Benzersiz, güçlü bir şifre kullanın

Hesap Ayarları
sayfasından, en az altı karakter uzunluğunda karışık bir dizide sayılar, harfler ve noktalama işaretlerinden oluşan ve diğer siteler veya hizmetler için kullandıklarınızdan farklı bir şifre kullandığınızdan emin olun. Sözlükte bulunan sözcükleri kullanmayın.

3. Virüsten koruma yazılımı çalıştırın

Bilgisayarınız bir virüs veya zararlı yazılımdan etkilendiyse, bu zararlı programları kaldırmak ve bilgilerinizi güvenli tutmak için virüsten koruma yazılımı çalıştırmanız gerekir.
Windows için:
Windows XP: Consumer security software providers
Antivirus Protection | What is a Computer Virus | Microsoft Security

Apple/Mac OS için:
Apple security updates

Hesabınızı güvende tutmayla ilgili daha fazla bilgi için lütfen Güvenlik Sayfamızı
ziyaret edin.

Alıntı
jaws adlı kullanıcıdan alıntı

facebook hesabını korumanın en garanti yolu cap tel mesajla gönderilen güvenlik kodlu hesapta kullanmak en güvenli face hesabıdır ...

Son düzenleyen _Yağmur_; 20 Haziran 2013 10:41
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

7 Ocak 2010 / KIRLANGIC Sağlıklı Yaşam
30 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Taslak Konular
9 Haziran 2014 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar
30 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Taslak Konular
31 Mart 2012 / CrasHofCinneT Taslak Konular