Arama

Abant Çorbası Tarifi

Güncelleme: 30 Ağustos 2012 Gösterim: 1.367 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Ağustos 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
6a00d83451e9a369e201543

Sponsorlu Bağlantılar
Abant Çorbası:

Tarifi foruma Medura yazmıştı. Ben sadece kimyonu çıkarttım. Kızım ve oğlum başta çorba sevmediklerini ilan etseler de "aslında her yemeği başta sevmediklerini belirtiyorlar" sonradan bütün tabağı bitirdiler.

Malzemeler:

4 kişilik

1 lt'ye yakın su
100-150 gr kıyma
1 küçük soğan
1 patates
1'er kaşık yoğurt ve un
1 yumurta sarısı

üzeri için:

tereyağı
kimyon
nane
Hazırlanması:

Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.
O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.
Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir.

Kaynak:

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
5 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular