Ziyaretçi
- Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
- Hazırlama Süresi:10dk Sponsorlu Bağlantılar
- Pişirme Süresi:40dk
- 1 kilo kabak
- 1 su bardağı şeker istegine göre artıra bilirsiniz ( 1 klioya kafi geliyor)
- Dövülmüş ceviz veya badem
- Tahin (istege baglı
Kabakları iri parçalar halinde doğrayalım. Fırın kabına sıralayalım. Üzerine şekerini serpelim. Şeker eriyip kabaklar suyunu salıncaya kadar yaklaşık 2 -3 saat bekleyelim. Şeker iyice eriyince önceden ısıtılmış 175 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Arada kabakların suyundan alıp üzerilerine gezdirelim. Kabakların yüzeyi sertleşmesin diye. Pişen kabakları fırından alın. Soğutup üzerine dövülmüş ceviz veya badem isteğe göre tahinle süsleyip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Kaynak: