Arama

Cevizli Dondurma Tarifi

Güncelleme: 23 Şubat 2013 Gösterim: 1.362 Cevap: 0
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
23 Şubat 2013       Mesaj #1
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Cevizli Dondurma Tarifi
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

3861285271 b4cbd89a1f

Malzemeler
  • yarım su bardağı ceviz
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 4 yumurta sarısı
  • yarım vanilya çubuğu
Yapılışı
  1. Sütü ve vanilya çubuğunu (havyarını çıkarıp) küçük bir tencerede ısıtın. dövülmüş cevizleri ekleyin. sütün üzerinde kabarcıklar oluşunca ateşten alın. vanilya çubuğunu çıkarın.
  2. Bir çırpma teliyle yada mikserle yumurta sarılarını şekerle beraber mat sarı bir renk alana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ilave edin.
  3. Karışımı, benmari usulu kısık ateşte karıştırın. Tenceredeki su kaynadığında ve karışım karıştırdığınız kaşığın arkasına yapıştığında ocaktan alın. (yaklaşık 40 dk)
  4. Buzlu su dolu bir kabın içine oturtarak soğumasını sağlayın.
  5. Dondurmanızı akşam yaptıysanız bir gece, sabah yaptıysanız akşama kadar buzlukta bekletmelisiniz.
  6. bu aşamada dondurma makinanız varsa talimatlara uyarak dondurmanızı hazırlayın.
*Dondurma makinanız yoksa Öncelikle dondurmayı soğutacağınız kap çok önemli. Kap yayvan geniş ve tercihen paslanmaz çelik olmalı yoksa camda olabilir. Donduracağınız kaba karışımı aktardıktan sonra buzluğu mümkünse en soğuk ayarına getirin. Dondurmayı 6-8 saat buzlukta dondurun. İyice donduktan sonra her yarım saatte bir çıkarıp 3-4 kere mikser yada bir çatal yardımıyla hızlıca 2 dakika kadar çırpın ve buzluğua geri koyun. Bu işlemi yaptıktan sonra dondurmya 3-4 saat kadar dinlendirin ve daha sonra servis yapın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 23 Şubat 2013 16:24 Sebep: Msj düzeni+içerik eklendi.

Benzer Konular

13 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
8 Haziran 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
23 Şubat 2013 / ROSE Taslak Konular