Arama

Kanguru Adası (Kanguru Adası Hakkında)

Güncelleme: 27 Kasım 2013 Gösterim: 2.163 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
27 Kasım 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Kanguru Adası
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


Kanguru Adası (İngilizce: Kangaroo Island), Avustralya'ya bağlı üçüncü büyük ada. Güney Avustralya eyaletindeki St. Vincent Körfezi açıklarında, Adelaide'ın 130 km güneybatısında yer alır. Yüzölçümü 4.405 km²'dir.


200px Kangaroo Island Zoom



Jeolojik açıdan anakaradaki Lofty ve Flinders sıradağlarının uzantısı olan ada, yarlarla kaplı alçak bir platodur. En yüksek yeri 300 metre, doğu batı doğrultusunda en uzun yeri 144 km, kuzey güney doğrultusunda en geniş yeri 54.4 km'dir. 1802'de İngiliz kaşif Matthew Flinders'in gittiği adanın adı burada çok sayıda kanguru bulmasından gelir; daha sonra ada balina ve fok avcılarının uğrak yeri olmuştur. Gemilerin yanaşması için çok elverişli bir doğal liman durumundaki Nepean Körfezinde Güney Avustralya eyaletindeki ilk geçici yerleşme kurulmuştur (1836).


II. Dünya Savaşı'ndan sonra başlatılan bir yerleşim programı çerçevesinde, batıdaki fundalık arazide gerçekleştirilen araştırmalar, uygun tarım yöntemleriyle bu topraklarda yulaf ve arpa yetiştirilebileceğini, ayrıca büyük ve küçük baş hayvan otlatılabileceğini göstermiştir.
Başlıca yerleşme Kingscote'tan Avustralya'ya hava ve deniz ulaşımı vardır. Turizm, adadaki ek gelir kaynağıdır; turistlerin büyük bölümü okyanus balıkçılığı ve batı kıyısındaki Flinders Ulusal Parkı için adaya gelirler. Seal Körfezinin güney kıyılarında Avustralya kürklü fokları için bir koruma alanı ve üretme çiftliği vardır. Adada geniş jips yatakları bulunur.




🌘 🚀

Benzer Konular

4 Ekim 2016 / Misafir Genel Galeri
11 Aralık 2007 / yaremce Coğrafya
24 Mart 2009 / Gabriella Taslak Konular
20 Ağustos 2013 / Jumong Coğrafya
20 Ekim 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular