Ispanaklı Krep
MsXLabs.org
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• Tuz
İç Harcı İçin
• ½ kg ıspanak
• Beyaz peynir
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı margarin
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı pul biber
Yapılışı
• Ispanakları bir tencerede kısık ateşle haşladıktan sonra süzün.
• Soğanları küp şeklinde doğrayın.
• 1 yemek kaşığı margarini tavada eritin küp şeklinde doğradığınız soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
• Daha sonra üzerine salçayı ve süzdüğünüz ıspanakları ekleyerek 3-4 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
• Geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak şekilde sütle ezin.
• Yumurta ve tuzu ekleyerek karışım kek hamurundan daha akışkan olana kadar çırpın.
• Tavaya 1 çay kaşığı margarin koyup eritin.
• Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya iyice yayın.
• Her iki tarafıda iyice piştikten sonra servis tabağına alın.
• Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
• Krepler hazır olduğunda ıspanaklı harcı ortalarına koyun ve harcın üzerine peynirleri yayın.
• Harçı koyduğunuz krepleri yuvarlak şekilde katlayarak servis yapın.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...