Arama

Dünya Kentleri: Kiev

Güncelleme: 8 Ekim 2012 Gösterim: 6.483 Cevap: 4
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
18 Ekim 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Kiev (Ukraynaca: Київ - Kıyiv, Rusça: Киев - Kiev )
Ukrayna'nın başkentidir.Aynı zamanda en büyük şehridir. Doğu Avrupa'nın büyük şehirlerindendir. Kıyiv ismi, eski Rusça'dan "Kıyın kenti" gelmektedir. Kiev, Avrupa'nın en eski şehirlerinden biridir. İsminin Slavlardan önce bölgeyi hakimiyeti altında tutan Hazar Türkleri zamanında konulduğu ve Kuyu-Ev cümlesinden geldiği öne sürülmektedir. Kiev`de ağırlıklı olarak konuşulan diller Rusça ve Ukraynaca`dır. İçinden Dnieper nehri geçer.Ulaşım altyapının Sovyetler Birliği döneminde önem verilerek yapılması sayesinde rahattır. Şehirde metrolar vardır. Kiev Metrosu dünyanın en büyük metrolarından biridir. Çok derine inşaa edilmiştir. Ayrıca Tramvay, Troleybüs gibi vasıtaları kullanarak da ulaşım gerçekleştirilebilinir. Kiev2005 Eurovision Şarkı Yarışması'na evsahipliği yapmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
Şehrin nüfusu 2.5 milyon civarındadır.

Nüfus
Kiev'in nüfusu 2.dünya savaşı yıllarında aniden 930.000'den, 180.000'e düşmüşsede 15 yıl içinde toparlanıp %513.5 artarak 1,104,334 olmuştur.

800px Map of Ukraine political simple city Kiew

Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Kiev: Baslica Tarihi ve Turistik Yerler

Sponsorlu Bağlantılar
kiev19478050xa2

Kyivo Pecerska Lavra

Dnipro'nun tepelerine hakim olan pecerska lavra neredeyse 900 yillik bir gecmise sahiptir.
Bu kompleks yapi, irili ufakli bir çok kilise ve mimari yapidan oluşmustur. Lavra bünyesinde bir çok yeralti mezarlığı vardır. Bu yüzden mağaralar manastırı olarak da anılan bir yerdir..
Minyatürlerden ve kilise hazinelerinden oluşan koleksiyonuyla pecerska lavra dünyanın her yerinden ziyaretciye ev sahipligi yapmaktadir ..

kievbia2

Ulusal Opera Evi

Opera binasi Kiev'in merkezinde B. Hmelnitskogo sokağında yer alır. Binanın dış güzelliği , görkemli iç mimarisi ve zerafetiyle tam bir bütün oluşturmaktadır.. Tiyatroda yapılan gösteri ve faaliyetler genelde Ukrayna- Rus opera ve balesi üzerinedir. Profesyonel sanatçılar , yaratıcı ışıklandırma ve gözalıcı dekorları ile hafızalardan silinmeyecek anılar bırakacagından emin olabilirsiniz..

kievbia3

Aziz Nikolas Katolik Ktedrali

Katedral 1899-1909 yılları arasında mimar Gorodetsky tarafından insaa edilmistir.. Yapı ana caddelerden biri olan Velıki Vasılkviska caddesinde yer alır ve sahip oldugu Gotik stil ve sivri ikiz kuleleriyle hemen fark edilir.. 1980 yilinda bir restorasyon geçiren Aziz Nikolas Katedrali günümüzde Katolikler için ibadethane olarak kullanilmakla beraber org müziği konserlerinede ev sahipligi yapmaktadir ..

Vaftiz Vlodimir:

Vlodimir tepesinin yamaclarinda Rus Vaftiz olarakta bilinen Prens Vlodimir'in görkemli anıtı yer alır.. Prens Vlodimir Kiev ruslarini 988 yilinda hristiyanlikla tanistirmistir. Anıtı 1853 yilinda dikilmistir..

kievbia4

Altın Kapi

Yüksek sur bicimli duvarlardan olusan yapinin tarihi yüzyıllar oncesine , 1037 yilina kadar dayanir ve ünlü Kral Bilge Yaroslav saltanatı doneminde insaa edilmistir.. O dönemde duvar, sehrin sınırlarını belirlemekteydi. Yapı aslına uygun olarak 1983 yılında restore edilmistir. Bünyesinde bir müze barındırır. Altın gecit Kiev'in merkezinde Zoloti Varota metro istasyonunun hemen yanında yer alır ...

kiev3

Mariyinsky Sarayı

Mavi-Krem renklerden olusan muhtesem güzellikteki saray ; Kiev'in en büyük parklarindan birinin içinde yer alır.. 1750 yılında rus mimar İvan Minçurin göetimi altında Bartolomeo Rastelli tarafindan insaa edilmistir.. Bu etkileyici bina Çar ailesinin malikanesi olarak uzun süre kullanildi. Bugun ise baskan ziyaretlerine, resmi resepsiyonlara, uluslar arasi konferanslara ev sahipligi yapmakla birlikte turist grublari icin turlarda duzenlenmektedir ..

Kaynak : Tistravel Agency
Temize çeken : Bia Msn Grin

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Aralık 2009       Mesaj #3
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Dünya Kentleri: Kiev
Dünya Kentleri: Kiev
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
10 Mayıs 2011       Mesaj #4
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Kiev

kiev7

kiev8

Kiev SunnyLake


buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
8 Ekim 2012       Mesaj #5
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Kiev
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Ukrayna Cumhuriyeti'nin başkenti. Dinyeper'in sağ kıyısında, 9. yüzyılda kurulmuş olan Kiev, Avrupa'nın en büyük ticaret, sanayi, kültür ve ulaştırma odaklarından biridir. Kentte birçok bilim kuruluşu, yüksekokul ve tarihî sanat yapıtı vardır. 1941-1943'te hava bombardımanlarıyla büyük ölçüde yıkılmıştı. Nüfusu 2.630.400 (1997).
In science we trust.

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
30 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
30 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Temmuz 2015 / Safi Siyaset ww