Arama

Turistik Yerler

Güncelleme: 23 Kasım 2007 Gösterim: 6.474 Cevap: 0
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
23 Kasım 2007       Mesaj #1
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
Tuna kulesi
Viyana'nın ilk ve en yüksek kulesi olma özelliğine sahip olup Tuna Nehrinin kıyısındadır. 170m yukardaki restorantta bir yandan kahvenizi yudumluyor, diğer yandan Viyana'yı kuş bakışıyla izleyebilirsiniz. 60lı yıllarda mimar Hans Lintl tarafindan tasarlanan kule, 20 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Toplam 3,750 m³ beton ve 514 t demir kullanıldı. Zemini 8 metre kalınlığında ve 31 m genişliğinde olan kulenin alt kısmı 12m çapında.
Sponsorlu Bağlantılar

Dönme Dolap (Dev Çember)
Viyana'da bulunan dönme dolap 100 yılı aşkın zamandır dönüyor. İkinci Dünya Savaşı zamanı haric hiç durmadı. Şehrin manzarasını bir de 64.75 metre yükseklikten seyretmeye ne dersiniz?


schoenbrunn 210Schönbrunn Sarayı
Eski kraliyet yaz köşkü, gelenleri bir çok çekiciliği ile uzun bir geziye davet ediyor. Aşağı yukarı 40 kayzer köşkü Maria Theresia zamanının saray yaşamının görkemine şahitlik etti. Burada güzel kraliçe Sissi'nin hayranı olarak bir zamanlar onun kaldığı odalarda ondan hatıra kalan birçok eşya bulacaksınız.






Schönbrunn Hayvanat Bahçesi
1570'te Schönbrunner arazisinde bir yabani hayvan parkı vardı. Ufak baş hayvanların bulunduğu park herkesin gözdesiydi. Maria Theresia'nin eşi olan Franz Stephan von Lothringen bu parkın genişletilmesi için talimat verdi. 2 sene içinde tamamlandı ve ilk büyük hayvanlar (zürafa) 1828 tarihinde Franz II. tarafından getirtildi. Bugün ise çoğunlukla çocuklar tarafından vazgecilmez bir buluşma noktası olan bu hayvanat bahcesi, her tür hayvanı barındırıyor.


stephansdom 210Stephan Kilisesi
Yörede "Stephansdom" olarak adlandırılan verilen kilise aynı zamanda şehrin merkezinini oluşturur. 137 metre yüksekliğindeki "Steffl", gotik Stephansdomun güney kulesi. Viyana'nın bu simgesinin her taşı bir tarihtir. Bu yapıtın sadece ihtişami ile büyülenmek yerine sırlarına da vakif olmak isteyenler aynı isteği taşıyan bir gruba katılıp Dom ve Diözesan müzesini ziyaret edebilirler. Tavsiye: Steffl'in kule odacığına ulaştıran 343 basamağını çikarak muhteşem manzaranın tadına varın.





Opera binası
1861/69 arası inşaa edilen Viyana Opera binasının giriş kapıları ünlü Ring caddesine bakıyor. Viyana'ya gelen turistlerin vazgeçilmez bir buluşma noktası olan Opera binası, opera hayranlarına ve turistlere dünya klasiklerinden seçmelerle unutulmaz dakikalar yaşatıyor.


hofburg 210Hofburg
Viyana'da yapılan toplantıların ve kurultayların merkezi Hofburg'ta buluşuyor. 17.000 m² alanda 35 farklı oda bulunuyor. 60 ile 1300 kişiyi kolayca ağarlamayabilen ve sarayı andıran yapı, Avrupa'da ve hatta dünyada ün yapmıştır.










hausdesmeeres 210Haus des Meeres
Kapalı hayvanat bahçesi olan "Haus des Meeres" (=deniz evi) bir beton sığınak içinde yaklaşık olarak 1.500 m² üzerine 2.500 farklı hayvan türü barındırıyor. Yilanlardan köpek balıklarına, balık türlerinden piranyalara her tür var.





moschee 210Islamisches Zentrum
(=İslam Merlezi)
Viyana'nın ilk ve tek kubbeli camisi için 1968 yılında 8 islam ülkesi temsilcileri birleşti. Ödeme konusunda birbirleriyle anlaşamayınca temaslar uzun süre için donduruldu. Buna dayanamıyan Suud kıralı maddi kaynak konusunda öncülük yaptı ve cami inşa edildi. Tuna nehrinin kıyısında bulunan camide bayram ve özel günlerde bir çok kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...

Benzer Konular

2 Nisan 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
22 Mayıs 2016 / enver Cevaplanmış
4 Ocak 2014 / Misafir Soru-Cevap
2 Ocak 2014 / Misafir Soru-Cevap
23 Kasım 2007 / HayLaZ61 Taslak Konular