Arama

Detonation

Güncelleme: 6 Ocak 2008 Gösterim: 1.131 Cevap: 0
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
6 Ocak 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
1767?71124


Sponsorlu Bağlantılar

Infernal Dream adıyla 1997 yazında kurulan grubun ilk elemanları vokal-gitarda Koen Romeijn, gitarda Mike Ferguson ve bateride Thomas Kalksma’ydı. Bu grubu önceleri bir yan proje olarak oluşturmuşlardı ve yaptıkları müzik melodik black-death metaldi. Besteledikleri bir kaç parçadan sonra bu oluşumu bir yan projeden çıkarıp başlı başına bir gruba dönüştürdüler. Buna rağmen grup elemanları ilk sene sadece 8 kez görüştü.

Bir sene sonra Otto Schimmelpenninck kadroya bas gitarist olarak katıldı ve grup adını Detonation olarak değiştirdi. Aynı sene Crushed Skull isimli derleme albümde yer almak üzere ilk iki şarkıları “Life in Hell” ve “Slaying the Serpent”i kaydetmek için ilk kez stüdyoya girdiler. Ardından da Koen’in diğer grubu Engorge ile bir konserde yer aldılar. Bu arada derleme albüm piyasaya çıkmış, Detonation gayet olumlu tepkiler almıştı.

1999 senesinde grup ikinci kez stüdyoya girdi ve bir mini CD olan ilk albümleri “Lost Euphoria”yı doldurdu. Albümde grubun black, death ve thrash metal arası özgün soundlarıyla seslendirdiği dört parça bulunuyordu. “Lost Euphoria”, Skullcrusher Records etiketiyle 2000’in Ocak ayında çıktı. Albüm sonrası, Hollanda’lı diğer bir grup Orphanage ile beraber 10 konserlik bir organizasyona katılma fırsatı buldular.

Konserler sonrası, daha büyük bir firma ile anlaşmak için bir promo CD hazırladılar. Bu arada grubun müziği black ve death metalden uzaklamış, thrash metale yaklaşmıştı. Firmalara yolladıkları promo CD sonuç verdi ve Fransız Osmose Productions şirketiyle 3 albümlük bir anlaşma yaptılar. Artık Detonation ilk tam albümlerini çıkarmak için hazırdı.

“An Epic Defiance” adını verdikleri albüm 2003 senesinde piyasa çıkmış oldu. Grubun adını duyuran bu albüm sonrası önce Hollanda’da sonra da ilk kez yurtdışında konserler verdiler. 2004’te ise İsveç’li Dimension Zero ve Polonya’lı Immemorial gruplarıyla beraber 13 günlük bir Avrupa turnesine çıktılar.

Grubun 2005’te çıkması planlanan albümünün adıysa “Portals to Uphobia”. Melodik death-thrash karışımı 11 parçanın bulunacağı albüm yine Osmose Productions etiketiyle geliyor. Grup elemanları, bu albümle beraber Detonation’ı bir üst seviyeye çıkarmak istiyor.


Detonation-Invoking The Impact Msn Up

SatanpisTMsn Sleepy