Arama

Terazi Burcu Özellikleri

Güncelleme: 15 Şubat 2013 Gösterim: 28.638 Cevap: 8
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Herhangi bir konuda karar vermeden önce, bütün şartları dengeye getirmeye çalışırlar. Olaylardaki etkenlerin olması gereken oranlarını tartarlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu yüzden onları tanımlayan sözcük 'Tartarım'dır. Teraziler güçlü bir adalet duygusuna sahiptirler. Abartılı bir hareketleri yoktur. Fakat yakın dostlarının vefasızlıkları onları çok etkiler. Nazik ve yumuşak sözlerle insanlarla iletişim kurarlar. Fakat, istemedikleri bir konuda ısrar edilirse sabır ve kibarlılıklarını yitirebilirler.

Çevresinde olup, bitenler için çok meraklı insanlardır. Başkalarının yaşantısına girmeye bayılırlar. Çok istedikleri güzel şeylere başka arkadaşları sahip olduğu zaman kıskançlık duyguları ortaya çıkar, hatta ayni şeylere sahip olmak için hileli yollara başvurabilir. Kendilerini geliştirmiş Teraziler ise, çıkarları için ilkelerinden taviz vermezler. Yalnızlığı sevmezler.

Her zaman güzel, dengeli ve uyumlu bir dünya ararlar. Kötü gerçeklerle karşı karşıya kalınca, kaçış yolları ararlar.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
22 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
TERAZİ

Sponsorlu Bağlantılar

terazi



Gezegen :Venüs
Grup:Hava
Uğurlu Renk :Pembe, turkuaz
Uğurlu Sayı:6
Uğurlu Taş:Opal
Uğurlu Gün :Cuma

Terazi Burcu Genel Özellikler
Terazi insanı sezgisel olarak adalet için çabalar. Bir çelişkiden kurtulup diğerine düşmesi, terazinin prensibini temsil etmesinden ileri gelir. Denge ancak kefelerin salınması durduğunda oluşur. Terazi tavrı, tarafsızlığa meyilli, aşırılıktan kaçan ve bir konunun her iki yönünü de dikkate almaya yöneliktir. Soyut idealleri iyi organize edebilir ki bu da entellektüel tarafını gösterir. Başkaları için anlaşılması kolay olmayan konular terazi için çözümlüdür.

Terazi insanı meraklı ve gizli kapaklı işleri de sever. Sırasında pahalı şeylere kavuşmak için hile yapabilirler. Yalnızlığı hiç sevmezler. Üstün bir yargı yetenekleri vardır. Güvenilir, iyi kalpli insanlar olduklarından başkalarını düş kırıklığına uğratmazlar. Kişilikleri kibar, uyumlu, nazik ve sıcaktır. Espri kabiliyeti yüksektir. Ender olarak sert çıkışlar yaparlar ve karar vermeden önce herşeyi tartarlar.

Güneşi terazi burcunda olan kişilerde sabır ve dayanma azdır. Terazi insanı beklemesini beceremez. Detayları araştırmakta istekli değildir. Hatasını çok geç olduğunda gidermeye çalışır. Eğer doğum haritasında iyi görünümler varsa bu zararlar en aza inebilir.

Terazi insanları kendilerini oldukları gibi göstermekten hoşlanırlar ve başkalarınında onları oldukları gibi kabul etmesini beklerler. Onlardan sık sık "Onun için yaptığım bunca şeyden sonra bana bunu yapmamalıydı" cümlesini duyabilirsiniz. Herkesin kendileri gibi olmamasının olağan olduğunu kabul etmez, verdikleri kadarını geri almak isterler. İlişkilerinde denge sağlanırsa mutlu olurlar. Terazi burcunu tanımlayan en iyi sözcük "tartarım" dır. Nazik ve yumuşak konuşurlar. Fakat zorlanmaya hiç gelemezler. Fazlaca ısrar edilirse sabır ve kibarlıklarını yitirirler.

Teraziler büyük kentlerde , en azından şehir merkezlerinde ev sahibi olmak isterler. Artistik yetenekleri güçlü olduğundan evlerini kendileri dekore ederler.

Teraziler aşık olmak için aşık olurlar ve hemen duygusal ilişkilere girerler. Aşk sözcükleri söylemekte üzerlerine yoktur. Biraz havai yaradılışlı olduklarından dengesiz bir kişiyle karşılaştıklarında hemen uzaklaşırlar. Bunu da karşılarındakini kırmadan yaptıkları için kimse arkalarından kötü konuşmaz. Bugün burada sizinle sıkı fıkı iken başka yere gidince sizi unutur ve oradakilerle kaynaşır, geri dönünce ilişkiye kaldığınız yerden devam ederek hemen havaya uyum sağalarlar. Her zaman bağlı kalmasalarda tam bir birliktelikte açık ve dürüst davranırlar.

Teraziler büyük uğraş gerektirmeden elde edilen paraya ilgi duyan kişilerdir. Soyut düşünceleri çok iyi kavrayabildikleri gibi bunları sözcüklerle anlatma yetenekleri vardır. Savurganlığa varan eli açıklığı olan kişilerdir. Yaptıkları harcamaya aldırmazlar. Onlar için önemli olan arkadaşlarını krallara yakışır biçimde ağırlamaktır. Gerçekte istedikleri saygın ve uyumlu iyi niyetli kişilerle birlikte olmak ve onlarla birlikte görünmektir.

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #3
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Terazi Burcu Özellikleri


terazi

Elementi : Hava

Özelligi : Dogrucu

Yönetici Gezegeni : Venüs

Metali : Bakir

Ugurlu Günü : Cuma

Ugurlu Sayisi : 6

Ugurlu Tasi : Opal

Ugurlu Renkleri : Açik pembe, mavi, turkuaz

Ugurlu Çiçekleri : Unutma beni, pembe krizantem

Ugurlu Kokulari : Gardenya, yasemin, orkide

Ugurlu Müzik : Romantik parçalar

En Belirli Özelligi : Saygi

En Büyük Ideali : Mükemmel dostluk

En Büyük Hatasi : Kendini begenme

En Büyük Arzusu : Degerinin bilinmesi

En Büyük Yetenegi : Ticaret ve alisveris


terazi

Terazi'ler kaba olmaktan nefret ederler. Onlar son derece zekidir ve ayni zamanda inanilmaz derecede saf ve kolay aldatilir insanlardir. Konusmaktan kulaklarinizi sagir ederler, ancak kendileri de çok iyi dinleyicilerdir.

Nadiren telas ve acele ederler. Terazi'nin amaci denge saglamaktir. O dengeli olmasinin yani sira kimi zaman, sinir bozucu, kavgaci, inatçi, huzursuz, üzüntülü, saskin bir insan olabilir.

Kadinlar hemen hemen hiç degismez sekilde güzel, erkekler de genellikle yakisiklidir. Yüzünde yumusak, beyaz bulut gibi bir tebessüm olmayan Terazi'ye asla rastlayamazsiniz.

Bu insanlar uyum ararlar; ancak buna ragmen pekçogu gereginden fazla yiyerek, içerek ve ask yaparak bütün dengeyi altüst ederler ve böylece uyum konusu da bir yana atilmis olur.

Taskin bir duygusallikla aglayabilir, sonra birden bire alayci biri olurlar, sonra da bahardaki ilk ardiç kusu kadar parlak ve neseli biri olup çikarlar. Bu asla Terazi'nin çift karakterli oldugunu göstermez. Terazi'lerin duygularinda derin bir zenginlik vardir.

Ruh sagliklarini iç güdüleriyle, ruhsal ve fiziksel sagliklarini iyi korurlar.

Terazi'nin karakteri esit ölçülerde iyilik, kibarlik, kötü bir kavgacilik, boyun egmeyen bir inatçilik, filozofça bir mantik ve kararsizliktan olmustur.

Tüm sürekli, mantikli tartismalar boyunca Terazi hep adil kalmaya çalisacaktir. Bütün tartismalar sirasinda olumlu bir insani bile çileden çikarabilir. Bu davranis Terazi'nin kendisini de bir kararsizliga sürükleyebilir. O'nun bütün taraflari görme, sinirleri yatistirma ve öfkeli insanlari sakinlestirme yetenegi kendisini iyi arabulucu yapabilir.

Karar verirken aceleye getirilmekten ve itilmekten de hiç hoslanmazlar. Onlar is konusunda son derece dürüsttürler ve hiç dikkatsiz davranmazlar. Sanatin etkisinde kalmayan Terazi'ye çok az rastlanir. Onun parlak zekasi ve sevgiyle dolu kalbi arasinda kusursuz bir uyum vardir.
Su Gibi - avatarı
Su Gibi
Ziyaretçi
23 Ekim 2008       Mesaj #4
Su Gibi - avatarı
Ziyaretçi
Aynen ben tartarım ve mantık önemlidir
kelrapunzell - avatarı
kelrapunzell
Ziyaretçi
25 Kasım 2008       Mesaj #5
kelrapunzell - avatarı
Ziyaretçi
ekim terazileri ve eylül terazileri biraz farklı sanki
eylül terazileri daha uyumlu ve uzlaşma adına ödün vermeye istekli iken ekim terazileri biraz daha karmaşık kişilikler olabiliyor
çünkü ilk on günde doğanlar tam terazi özellikleri gösteriyor -birinci dekant
ikinci dekant-i 10 ekim kova terazi(URANÜS GÜÇLÜ) ve üçüncü dekant ikizler (merkür güçlü) 11-22 ekim terazileri -hafif arıza kişilikler yaratabiliyor

bu arada dengesi bozulmuş terazi kendisi düzelene dek tek başına bırakılması gereken bir varlıktır -müthiş dengesiz ,her sözünüzle zıtlaşan ,durup dururken parlayıp siz noluyor diyemeden dünya batmış ve kıyamete saniyeler kalmış gibi karamsarlaşan bir insanla uğraşacaksanız o başka.. her söylediğinizle zıtlaşıyorsa o gün modu bozuktur ..ilişmeyin

kendi haline bırakın düzelir Msn Happy

terazide güneş zararlı durumdadır -bu yüzden aslında terazi yarım ego ile yasayıp ikinci yarısını arayan biri gibidir(bkz yedinci ev özellikleri) -kendini size ,sizi kendine yansıtabilir uzlaşma ve uyum adına kendini unutabilir ya da bazen sizi unutup kendine dönüp uzaklaşabilir empatiktir ama bazen çok soğuk ve duygusuz olablir ..

zıtlaşan terazi

iki kişi tartışıyorsa terazi onları barıştırmaya çalışır-nötr tavrı ile iki tarafı da sinir etmesi mümkündür

yok eğer iki kişiyseniz bu sefer kendi bir tartışma başlatır

çünkü tahteravalli gibi adil olmak ya da dengelemek adına sizin savunduğunuz fikrin tersini savunmak isteyecetir ve bunun farkında değildir aslında "zıtlaşan sinir insan " durumuna düşer..Msn Grin

eğer onun savunduğu fikri savunmaya başlarsanız o da içgüdüsel olarak denge kurmak için biraz önce sizin savunduğunuz fikri savunmaya başlayabilir -deneyin çok eğlenceli oluyor No Angel

ani parlamalar
-dengesiz terazi tipi

boru gibi ses çıkaran tv ,berbat renkli perde vs gibi pek çok ahenksiz nesne farkında olmadan sinirini bozar -onu aslında sinirlendirenin o perde ya da o kötü ses olduğunun farkında değildir -birden bir kaşık suda fırtına çıkarabilir
sonra kendi de şaşırır ..ahenksiz ses veya renk sinir sistemini alt üst etmiştir ...terazi bazen bu yüzden kendini şarj etmeye eğilimlidir
bu tembellik değildir

asla onun yerine karar vermeyin -dinlemeyecektir ..

kararlarını sürekli kendi vermek ister
bu aylar yıllar haftalar alsa da
iki şey arasında kararsız kalan teraziye üçüncü seçeneği gösterin
5 dakika içinde karar vermezse onun adına seçim yapacağınızı söyleyin
derhal bir karar verecektir
en kötü karar bile başkasının onun adına seçim yapmasından kötü olamaz
bağımsızlığına düşkün bir hava grubu burcudur çünkü

size fikir danışır
ama onu yapmaz
sinirlenmeyin madem yapmayacaktın ne sordun benden fikir aldın demeyinMsn Happy
her türlü görüşü almak ister ama sonunda
kararı illa kendi verecektir

fizik özellikleri
bebek yüz ya da anime yüz artı gamze terazilerde çok görülür-çekik göz de yaygındır
boylu poslu yapılı bile olsa nazlıdır ..dayanıklı değildir
güzel olmayanlar bile venüs gülümseyişi denen gülüşleri ile çekicidirler
genelde uzun bacaklı uzun boyludur -kilo alınca göbek yaparlarMsn Tongue


not ben de teraziyim hem de ekim terazisiSweet
kelrapunzell - avatarı
kelrapunzell
Ziyaretçi
5 Aralık 2008       Mesaj #6
kelrapunzell - avatarı
Ziyaretçi
ekşiden alıntı

terazi burcu aslinda dengeli bir burctur. bunu cevresindeki dengeyi saglayarak korumayi basarir. ama cevresinde olan dengesizlikler kontrolden ciktiginda veya ic dunyasi karismaya basladigi anda dengesi bozulur. bu halinden korkmak gerekir. cunki ruha hitap etmeyi iyi bilen bu muhterem burc uyeleri dengesiz halleri ile ruha zarar vermeyi de basarirlar. agizlari cok iyi laf yapar ve yine bu dengesiz anlarda edecegi laflar tam olarak susup oturmaniza neden olacaktir. burclar arasinda imaj yonunden mukemmel erkek olarak nitelenirler. bunun nedeni iyi konusmalari , iyi bir tarzlari olmasi , bakimli olmalari ve de sosyal yonden basarili kisiler olmalaridir.
yine dengesiz konumlarinda bu halleri de degisir. terazi nin dengesizligi uc noktalardaki degisken kisiliklerden daha kotudur (bkz: balik) . cunki bir mesafe icinde" random"-en sevdiğim sözcüüüük Msn Winkyerlerde gidip gelmeye baslarlar. ne yapacaklari , ne olacaklari cok belirsizdir. yakin iseniz sizi coktan kendisine baglamistir. bu hallerde melankolik bir havaya burunmuslerse uzulmeniz kacinilmazdir. iyi hallerindeki

o eglenceli , canli , sosyal kisilik her dakika degisen , karamsar ve normal olmayan bir kisilige birakir.

zodiac ta koc burcunun 180 derece tersindedir. koc bireyselligi temsil ederken terazi sosyalligi temsil eder. mukemmel uyumu da bu kutuplasmadan dolayi koc iledir. ama bunun disindaki burclarla da yeterince iyi anlasir.

.mensuplarına en fazla rastlanan burçlardan biri, ya da ben terazi mıknatısıyım, lakin şöyle bi durum var, tanıdığım 10-15 terazinin hiçbiri birbirine ne huy ne karakter olarak benziyo, bi nevi her tür insanın burcu, gayet aşağılık da çıkabiliyolar, üstün, yüce insanlar da olabiliyolar, öyle biraz belirsiz bi burç, adama ne yapıcağı belli olmuyo, belki de dengesizlkten kastedilen budur."eylül sonunda yaz elini eteğini çeker. hayatta hafif bir dalgalanma olur. havada sanki bir salınım vardır. terazi hava burcudur. hava serinler. terazi üşütmekten korkup telaşla içeri girer. terazi durduk yerde nezle olur. terazi sıcaktan da aynı derecede çekinir. soğuk ve sıcak teraziye terler döktürür. ancak ılıman iklimlerde kendini iyi hisseder.

simgeler gelip geçer. işte zodyak'ın yarısındayız; koçun tam karşısında. koç işaretler çakıp dikkat çekmeye çalışır. terazi görmezden gelir. biraz hüzünlüdür. terazi durduk yerde hüzünlenir. tedirgindir. kaygılıdır. terazinin çok ince kaygıları vardır; bu kaygılar arasıra peşini hiç bırakmayan bir eğlence arzusuyla kesilir. terazi kılı kırk yaran bir eczacıdır, sonsuz küçüklükte dozajlarla uğraşırken birdenbire karşı konulmaz bir dans etme isteğiyle dolar.

dans etme isteğiyle; tepinme isteğiyle değil. terazi tepinmekten nefret eder.-yalan -ben bayılırım tepinmeye

kaptırmışım kendimi; terazi hiçbir şeyden "nefret etme"z. şöyle söyleyelim: terazi "tepinmekten" pek" hazzetmez." "tercih etmeyeni "de var ama ben"resmen biterim".."bayılırım" ..
(not:terazi tarzı sözcük seçimine dikkat!Msn Grin)


birbiriyle uyumsuz şeyler, cırlak renkler ve çok yüksek sesler terazinin hoşuna gitmez. bir tek ılımlı müzik aletlerinden zevk alır. ses dengesinde en ufak bir hata, terazi için stereo müzik dinlemenin bütün zevkini kaçırır. zodyak'ın yapım odasındadır, günle gece, tenle ruh arasında.

sonbaharın ara renk tonları teraziye tıpatıp, ısmarlama eldiven gibi uyar. terazinin birçok eldiveni vardır. her durumda takacak eldiveni bulunur; terazi tedbirlidir.

terazi bir şeyden nefret edecek olsaydı, acıdan nefret ederdi. acı çekmekten ve acı vermekten. terazi acıların insanı değildir.

terazi anlaşmazlıkları pek çekemez, ne aile içi, ne komşuyla, ne de uluslararsı planda. huzur ve barış ister. aşırı vakalar (gandhi), işi pasifizme kadar vardırır. normal olarak terazi, herkesle iyi geçinmek isteyen, iyi niyetli birisidir.

terazi diplomattır. terazide adalet kavramı gelişmiştir (yoksa adalette mi terazi kavramı gelişmiştir?)

terazi koçlardan, yengeçlerden, oğlaklardan çekinir (bu burçlar mevsimlerin öncüleridir, "ana" not:öncüler kendi aralarında pek anlaşamaz özellikle güneşleri dik açı yapanlar ...iki taraf da başı çekmek ister-kendi yönlerine elbette ...)

...burçlardır). diğer burçlardan da çekinir. terazi kendinden çekinir. karşı kefede kendisini dengeleyen bir ağırlığa ihtiyaç duyar. işte bu yüzden her tür beraberliğe, özellikle evliliğe büyük önem verir.-yaa hiç sormaMsn Thinking

sonu çoğu zaman pek hayırlı olmaz. terazi reddetmeyi bilmez. tereddüt eder, uzlaşır, erteler ve imzalar. evlenir evlenmez de, tekrar sallantısına devam edebilmek için derhal kendine bir aşık veya metres bulur.

sallantı terazinin kanında vardır. kimse de onun gibi dans edemez. nil karaibrahimgilMsn Happy

terazinin sevilmeye ihtiyacı vardır. hararetle çevresindekilerden takdir bekler. neyse ki cazibe fukarası değildir. cazibesi tartma melekesinden çok denge melekesinden ileri gelir (cazibe bir tartı aleti değil, denge aletidir).

terazi genellikle tanımadığı insanlara çok sevimli davranır. çoktandır baştan çıkardığı insanlara karşı sevimsiz olabilir. çünkü her ne kadar kefelerinden birinde venüs tatlı tatlı oturmaktaysa da öteki kefede satürn gözünü kırpmadan nöbet tutmaktadır.

terazi bazen kendisini aşırılıklara iten, hatta ansızın teryüz eden ağırlıklar yüklenir. çoğu terazi sebepsiz can sıkıntısından gizli gizli hoşlanır, beden sıkıntısından da. bir bezginlik hisseder. üzüm üzüm üzülür; niçin sıkıldığını pek bilmeden. bir terazinin durup biraz önce kendisini yalayıp geçen hafif hüzün esintisinin kaynağını araması şaşılacak şey değildir. tüy kadar hafif bir esinti. tüy kadar hafif ağırlıkları tesbit etmekte terazinin üstüne yoktur. ortamdaki en ufak bir değişim teraziyi ürpertir. küçücük bir şeyden büyük şeyler çıkarır. terazi çok hassastır. uyus bi durum di mi?Msn Mad

melankoli tekelini oğlakla paylaşır. melankoli küçücük bir şeydir ama ağırlık yapabilir. kimilerince sinir zayıflığı diye adlandırılır. yükseleni oğlak olan teraziler çok melankoliktir. onların gözünde neşenin bayağı, hatta marazi bir yanı vardır. neyse ki yükselenim oğlak değilmiş ...ama ayım oğlak -ameliyatla yay'a çekeceğim onu bir kaç derece yeterliMsn Grinve yayın dengesizliği ile kanatlanmış terazi olarak hayatım çok eğlenceli olacak-yaşasın kaos-hani denge seviyordum ben Msn Tongue

bütün dengeler hassastır. gece gündüzü yakalar yakalamaz arayı hızla açar. madde ve ruh birbirine akıl almaz numaralar yapar. dengesizlik yerleşir.

aslında denge sallantının kendisindedir. terazi bunu ileri yaşlarda anlar. gündüzle geceyi uzlaştırma sevdasından vazgeçer. ibresini fırlatıp atar. ağırlık kaybeder. dünya ona daha hafif gelir. işte o zaman zodyak’ın tam ortasında, tenle ruhun, gündüzle gecenin gelgitinde terazi her şeyi sallar."


manıc depresif hastalarının çoğu terazi burcudur (yalan! külliyen ... ben "panik-depreşikim" MoooohHystericMuzbi kere-ve de biteviye depreşiyomHahaha )

teraziler umursamazdırlar. çok afedersiniz dünya şeyinde değildir. "aa liv tyler lan bak!" deseniz "hmm boyu da kısaymış" diyebilirler. bu iplememe güdüsü yüzünden sakindirler. yanında bomba patlasa bu ayki faturayı yatırmadığı aklına gelebilir. çünkü bu olaylar bir şekilde terazinin kafasında bağlantılıdır. ve bu bağlantıyı kimse anlayamaz. anlamadığı için de teraziyi komplike bulur. içini açmadığı için suçlanır sevgilisi tarafından. ama o terazi bir içini açsa anlayamayacaktır hiçbir şey. bu sadece terazinin kafasında kurguladıklarının bir yerde birbiriyle bağlantılı ve hepsinin iç içe geçmiş olmasındandır.



teraziler aslında duygusal falan değildirler. sadece duygusalı oynarlar. bir şeyin gerektiği gibi olmasını düşünürler ve yapmacık bir oyun içine girerler. bu sadece karşısındaki elde etmek için bir kılıftır.

mutluyum?

çok düşündüğü için genelde mutsuzdur. zaten çok düşünüp de mutlu olabilen kimse yoktur. ne demişler ? cehalet mutluluktur.

teraziler dışarıdan "g... kalkık" olarak gözükürler. bu yüzden tanımayanların antipatisi vardır terazi insanlarına. hatta terazi birileriyle tanıştıktan sonra "abi ben seni çok yanlış bilmişim!" benzeri lâflarla karşılaşırlar. ve bunu bir gülümsemeyle karşılarlar. zaten alışmışlardır bu sözlere, onun dışında da zaten umrunda değildir. başkalarının ne düşündüğü umrunda değildir, o kendi bildiği yolda takılır. o'nun için kendi bildiği doğrudur, gerisi yalan. zaten bir karar aldıktan sonra onlar'ı bu karardan çevirmeye uğraşmamak gerekir.onun yerine deveye hendek atlatılabilir.

not : son paragrafın sadece 3-5 saniye içinde aklıma geldiğini de ekleyeyim ki terazinin ne kadar arızalı olduğu açığa çıksın. evet terazi insanının 3-5 saniyede kafasından bu kadar düşünce geçmektedir. siz düşünün hayatını nasıl sürdürüyor bu kişiler.Mooooh


(bkz: terazinin hüznü-bu bir kitap ismi)
eh kendine özel kitap yazdırmış bir burç var karşınızdaMsn Grin
2_Ba__1989 - avatarı
2_Ba__1989
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #7
2_Ba__1989 - avatarı
Ziyaretçi
Yönetici Gezegeni: Venüs
Element: Hava
Nitelik: Öncü
Uğurlu Sayıları: 6, 9
Gün: Çarşamba
Uğurlu Taşı: Opal, Zümrüt
Renk: Mavi, Lila
Tarot kartı: Aşıklar
Hayvan: Yılan, kertenkele
Bitki: Badem, selvi ve dişbudak ağaçları; gül
Kıymetli Taş: Koyu zafir, zebercet
Kıymetli Maden: Bakır


Terazi Takım Yıldızı (Astronomi)
Terazi takımyıldızında Zuben al Ganubi ve Zuben al Schemali isimli iki ana yıldız bulunur. Hydra yani Yılan da bu burcun enleminde yer alır. Bu burcun güneyinde birinci dekanatta, Crusis-Haç, kuzeyinde üçüncü dekanatta, Corona Borealis-Taç bulunur. Bu ikisinin arasında Terazi'ye yakın bir yerde Lupus-Kurt yer alır.

Terazi Burcu Kadını Genel Özellikleri
Terazi burcu kadını cazibeli, güzel, estetik, yaşam dolu ve uyumlu yapısıyla dikkat çeker Hoşsohbettir ve insanlarla fikir alışverişinde bulunmaktan keyif alır. İyi huyludur ve güzellikten çok keyif alır.

Güzellik anlayışı çok gelişkin olan terazi burcu kadınının kendine has bir tarzı vardır. Modayı takip etmekten ziyade kendine yakışanı kullanmayı tercih eder. Maddi değerlere fazlasıyla önem verir, çünkü ona göre bir çok güzelliğe ulaşmak için maddi güç bir araçtır.

Rahatlıktan ve keyif yapmaktan hoşlanan terazi kadını, zora gelmeyi sevmez. her şeyin hazır bir şekilde ona sunulmasından çok büyük haz duyar. Ağır işlerle uğraşmak yerine işlerin estetik boyutuyla ilgilenmek onu daha çok mutlu eder.

Terazi burcu kadını neşeli, hassas ve duygusaldır. Olayları kendi duygularına göre yorumlar. Önemli olan kendisinin ne hissettiğidir. Bu nedenle doğru bildiğini uygulamaktan çekinmez. Özgürlüğüne düşkün olan terazi kadını kısıtlanmaktan hoşlanmaz.

Terazi burcu kadını erkekler tarafından kolayca fark edilir, çünkü karşı konulmaz bir cazibesi vardır. Eğer terazi kadını karşı tarafın kendini sevdiğine inanırsa, fazlasıyla sadık ve şehvetli bir partner olacaktır.Onun için evlilikte aşk gereklidir ve sevip sevilmediği bir ilişkiyi asla devam ettirmez.Sorumsuzluktan hoşlanmayan terazi kadını sürekli ilgi bekler.

Terazi burcu kadını evlilikte kusursuz bir eştir ve çocuklarına düşkün olacaktır. Mutluluğu paylaşmayı seven terazi kadını aile bireylerine bu sevgisini en uygun şekilde yaymayı ve onları bu sevgi çemberinin içinde mutlu etmeyi bilecektir.


Terazi Burcu Erkeği Genel Özellikleri
Terazi burcu erkeği kararsız, duygusal, romantik, iyimser ve yumuşak huylu yapısıyla dikkat çeker. Toplum içinde sevilen ve aranan bir dosttur. Karşılıklı güvene önem verir. Dürüsttür ve herkesin öyle olmasını ister.

Terazi burcu erkeği meraklı ve öğrenmeye açık bir kişilik sergiler. İyi bir konuşmacıdır ve çevresindeki insanları bu yolla kolaylıkla etkiler. Sakinlik ve huzur onun için çok önemlidir ve ani duygusal çıkışlar onu yorar. Bakımlı olmayı sever ve temizliğe fazlasıyla önem verir. Çevresindeki kişilerin de öyle olmasını ister.

Dostlarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktan hoşlanır. Uzun ve derin sohbetler yapmaktan keyif alır. Hassastır ve duygusal yönü daima ağır basar.

Terazi burcu erkeği ikili ilişkilerde karşı cinste özellikle zerafet, akıl, mantık ve güzellik arar. Sert mizaçlı kadınlar ona hitap etmez. Terazi burcu erkeği aşık olduğu zaman ateşli ve sadık bir partner olacaktır. Sadakat onun için çok önemlidir.

Terazi burcu erkeğinin ilişkileri uzun ömürlü olur. Evlendiği zaman saygılı, sadık ,ince ruhlu ve düşünceli bir eş olacaktır. Çocukları sever ve iyi bir baba olmak için tüm çabasını sarfedecektir.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Eylül Terazilerinin bir özelliğini atlamışsınız sanırım.. Denge daha çok kendilerinden yanadır, biraz bencillik mi desem, yoksa vurdumduymazlık mı..
Ekim Terazilerinde ise özverili kişilikleri, Terazide bazan dengeyi kendi aleyhlerine çevirebiliyor..
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Terazi Burcu (24 Eylül 22 Ekim)

TEMEL ÖZELLİKLER


Yönetici Yıldızınız: Venüs (Güzellik, sevgi ve güzel sanatları temsil eder)
Grubunuz: Hava, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Erkek
Üstün yeteneğiniz: Dengeli ve ölçülü olmak
Özelliğiniz: Saygı ve zariflik
Emeliniz: Olgun, düzeyli dostluk kurmak
Amacınız: Zengin olmak, düzenli bir hayat
Anahtar Sözcüğünüz: Denge
Yenmeniz gereken huyunuz: Gösterişten hoşlanmak
Uğurlu gününüz: Cuma
Uğurlu sayılarınız: 2, 6, 16, 432, 9763
Uğurlu taşınız: Opal
Uğurlu renkleriniz: Açık pembe, açık mavi, turkuaz ve mat renkler
Uğurlu çicekleriniz: Pembe krizantem, pembe gül
Uğurlu kokularınız: Gardenya, yasemin ve orkide
Hoşlandığınız müzik: Romantik eserler
Olası hastalıklarınız: Böbrek, üreme organları, baş ve özellikle göz hastalıkları, lumbago
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Kova, İkizler
İyi anlaştığınız burçlar: Akrep, Yay, Aslan, Başak, Terazi
Kötü anlaştığınız burçlar: Koç, Oğlak, Yengeç
Ne iyi ne kötü: Balık, Boğa
Başarılı olacağınız meslekler: Müzisyen, ressam, heykeltraş, şair, sahne ve film artistliği, el sanatları, mimar, çiçekçi, parfümcü, konfeksiyoncu, terzi, bankacı, politikacı, hukukçu, din işleri ve mühendislik
Burcun ünlüleri: Brigitte Bardot, Catgerine Deneuve, Cem Özer, Cervantes, Christopher Reeves, Cliff Richards, Hülya Avşar, Jimmy Carter, John Lennon, Julio Iglesias, Klaus Kinski, Konficyus, Lizst, Meryl Streep, Michael Douglas, Nurseli İdiz, Oscar Wilde, Pavorotti, Rahmi Koç, Roger Moore, Sylvia Kristel, Turgut Ozal, Verdi


GENEL ÖZELLİKLER

Terazi burcunun, dengeli insanları temsil etmediğine kim inanır? Aynı zamanda bunun terside doğrudur. İki kefesi olan teraziyi göz önüne getirdiğimizde bu burçta doğanların yapısını tam olarak anlayabiliriz.
Tıpkı bir hukukçunun bağlı gözlerle iki terazi kefesini dengeye getirmeye çalışması gibi, Terazi insanı da sezgisel olarak adalet için çabalar. Bir çelişkiden kurtulup diğerine düşmesi, terazi prensibini temsil eder: Denge, ancak kefelerin salınması durduğunda oluşur. Astroloji, onların karmaşa ve çelişki dolu yapılarını, Zodyak’ta terazi pozisyonuyla anlatır. Bu, yedinci burçtur ve rivayete göre insanlığın iki ayrı cinse doğru değişimin vücut bulmasına ithaf edilmiştir.
Bu dengeli insanın iyi huylu, cazibeli, sempatik, nazik, hoşgörülü, akıllı, çalışkan, sabırlı ideal portresi çok çabuk kavgacı, asık suratlı, inatçı, tembel, boşboğaz, ve sabırsız olan tersine dönüşebilir. Bu değişim için, yanlış bir kelime, yanlış bir insanın varlığı yeter.
Terazi insanları içlerinde derin bir çelişki yaşarlar. Çevrelerinden çok şey beklerler, hatta sadece yakın çevrelerinden de değil. Terazi insanı bundan dolayı acı çeker. Tıbbi olarak söylenirse bunlar mide ağrılarıdır ve her seferinde, adaletsizliği herkesi hayrete düşürür. Uyum için çabası nerede kaldı!
Yine de Terazinin tartışmaya ihtiyacı vardır, kasten sebepsiz kavgalar çıkarır. Konu hiç fark etmez. Köy yaşamının tüm avantajları övülse de bunlara karşı gelecektir. Genellemeler ona çok terstir. Bu onu kavgaya davet etmektir.
Kişisel tartışmalardan çekinir. Sinir sistemi bunun için çok zayıftır. Sanatsal kavgalarda tarafsız kalmaya çalışır. Bu tartışmayı gerekli kararlılıkla sürdüremez ve sonuçta uzlaşma sağlamaya çalışır. Belirgin olarak zıt bakış açılarını uzlaştırma, ortasını bulma ve barışı sağlama yeteneği ona tekrar hainlik, yüzeysellik ve ilkesizlik getirir. Bu, sadece herkes tarafından sevilmek için, dizginleyemediği arzusundan kaynaklanır. Bu sevgi olduğu sürece düşünce ayrılıklarından kaçınmaya hazırdır.
Bir yandan gerçekler ve adalet için çabası, diğer yandan bunların başkaları tarafından tasvip edilebilir olması, onun karar vermesini zorlaştırır. Bütün olasılıkları dikkate alır ve bunları ölçüp biçer, ta ki karar vermesi için olaylar onu zorlayıncaya kadar. Hayret verici bir çabayla, kararlı olmadığını inkar edecektir. Çabuk karar verme konusunda da direngendir. Bir kararın tüm sonuçlarını önceden düşünmek için kendine zaman ayırmayan uçarı insanlardan nefret eder.
Uyum için çabaları, sanata ve tüm güzelliklere yakınlığını gösterir. Sonuçta Terazi, tüm güzelliklerin gezegeni olan Venüs tarafından yönetilmektedir. Terazi insanı tüm ortamlarda çağdaş bir zevke sahiptir. Gösterişli bir şekilde giyinir ve ekzantrik olmasını gerektirmeyecek doğal bir zarafetle hareket eder. Gözlerindeki gülüş hiç donmaz. Güzel ve rahat evini zevkli bir şekilde döşeyeceği, değerli tablolara, klasik antika parçalara ve moda aksesuarlarına sahip olmak için çabalar. Nelerin birbirine uyduğu konusunda iyi bir zevki vardır. Evine manevi bir gözle bakar. Planlar ve sınırlar onun için dehşet verici bir şeydir, tıpkı saf fonksiyonellik gibi.
Terazi çevresini seve seve kitaplarla doldurur. Ancak okuyacağı için değil. Okuması için basit bir cep kitabı yeterlidir. Arada bir, iddialı bir edebi eseri de okuyabilir, ama en çok aşk romanları okur ve renkli dergileri karıştırır.
Terazi insanları hayalci midir? Tekrar açık bir evet ve aynı zamanda hayır. Çoğu zamanlarını hayal dünyasında geçirmeyi sevdikleri için inisiyatif kullanmaktan nefret ettikleri doğrudur. Bir hata yapabilirler! Güçlü bir rüzgar yüzlerine çarptığında hemen güvenilir bir limana koşarlar. Sonra da uzun sükunet anlarını kendilerinden esirgemezler ve kendilerine gerekli yakıtı depolamaya çalışırlar. Çevresindeki olumsuz olayları hemen fark ederler, bunların sonuçlarına uzun süre katlanmayı reddeder, ta ki tutkuları büyüyünceye kadar. Sonra aniden büyük bir enerjiyle patlar ve bu, kendilerini de şaşırtır. Kendi isteğiyle problemleri çözer ve sükunet anında uyumaya bıraktıkları ev, iş, arkadaşlık gibi tüm konuları tekrar ele alırlar. Ve yine bir öyle, bir böyle huyuyla çevresinden taleplerde bulunur.
Terazi iyi bir ev sahibidir. İyi yemek yapmak onun işidir. İlgi alanı, günlük yaşamın küçük olaylarından, politik konulara kadar uzanır. İnsanları bir araya getirmek ona zevk verir. Birkaç dakika içinde samimi bir atmosfer yaratmayı başarır. Dinleyecektir, ama yine de sohbet ettiği kişiyle hemen derin arkadaşlık kurmayacaktır. “Arkadaşlar” onun için önemlidir, özellikle de yalnız kalmamayı garantilemek için. Arkadaşlıklarında kişiliğini korumayı başardığından, çevresini ihtiyacına göre değiştirmek ona zor gelmez.

Benzer Konular

30 Haziran 2009 / Lavie Burçlar
24 Ağustos 2009 / Lavie Burçlar
9 Ekim 2009 / Daisy-BT Burçlar
19 Ağustos 2008 / Lavie Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / Lavie Taslak Konular