Arama

Asistoli

Güncelleme: 4 Şubat 2018 Gösterim: 2.964 Cevap: 1
Pasakli_Prenses - avatarı
Pasakli_Prenses
Ziyaretçi
25 Aralık 2008       Mesaj #1
Pasakli_Prenses - avatarı
Ziyaretçi
Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, doktor uyarısı ya da uzman önerisi değildir.

Sponsorlu Bağlantılar
Kalp kasının, sistol adı verilen ritmik kasılmaları yapmaması durumu. Bu kasıntılar gerçekleşmediği zaman dolaşım duracağından ölüm kaçınılmaz olur. Asistoli bir kalp hastalığı sonucu olarak ortaya çıkabileceği gibi, hastalığın son evresi olarak da belirebilir. Nabzın hissedilmemesi ve stetoskop aleti ile kalp seslerinin duyulmaması asistolinin belirtileridir.

Hareket halinde bulunan bir kalbi ameliyat etmek hareket halinde olmayan bir kalbi ameliyat etmekten daha güçtür. Bu nedenle kalp ameliyatlarında, hastaların vücutları asistoli sağlanacak dereceye kadar soğutulur. Ameliyat sırasında dolaşım, bir kalp pompasıyla gerçekleştirilir. Ameliyat bitince, hastanın vücudu ısıtılır ve kalp ya kendiliğinden, ya da elektrik akımıyla uyarma sonucu çalışmaya başlar.
Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ekim 2009 13:17
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Şubat 2018       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Asistoli (Asystolie)!


Kalp kasılması (sistol), yokluğu ya da yetersizliği. Dolaşım yetmezliği de denebilir. Asistoli, kalp yetmezliğine bağlı birçok belirtinin toplamını ifade eder.
Sponsorlu Bağlantılar

Başlıca asistoliler, hareket ve dinlenme halinde görülen nefes darlığı (gece gelen tıkanma krizleri), karaciğer büyümesi (ağrılıdır), boğaz toplardamarlarının şişmesi, bacaklarda ödem, 24 saat içerisinde çıkarılan idrar miktarının azalması (oligüri) vb. rahatsızlıklardır.

Bütün kalp hastalıkları ilerleyerek asistoli biçimini alabilir. Bu durum iyi bir tedavi ile (kalbi kuvvetlendirici, idrar söktürücü ilaçlar ve perhiz) çoğu zaman düzelebilir.

Kaynak: Büyük Larousse