Arama

Su içmek zayıflamaya yardımcı olur mu?

Güncelleme: 14 Eylül 2016 Gösterim: 5.660 Cevap: 3
KaRma - avatarı
KaRma
Ziyaretçi
5 Kasım 2009       Mesaj #1
KaRma - avatarı
Ziyaretçi
Su içmek zayıflamaya yardımcı olur mu?
Son düzenleyen Safi; 14 Eylül 2016 23:36
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
5 Kasım 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
KaRma adlı kullanıcıdan alıntı

Çok su içmek kilo vermemize yardımcı olurmu bu konuda bilgi verirmisiniz

Aç karnına ve sıcağa yakın ılık su içmek hücrelerde doğrudan nüfuz ettiği, böylece toksik maddeleri temizlemesi ve yağları yakması sebebiyle zayıflamaya yardımcı olur. Özellikle sabah kalkıldıktan sonra bu şekilde içilmesi etkili olur. Ancak günde içilmesi gerekli su miktarı en fazla 2 litre olmalıdır. Yemek arasında ve yemekten hemen sonra su içilmemelidir. Sadece zayıflamak amaçlı değil vücudun sudan maksimum düzeyde fayda sağlaması için bu şekilde tüketilmesi sağlığımız için de gereklidir.

Sponsorlu Bağlantılar
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
5 Kasım 2009       Mesaj #3
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
KaRma adlı kullanıcıdan alıntı

günde en fazla 2 litre su içilmeli diye yazmışsın acaba 4 5 litre içilse zararı olurmu?

En fazla derken günlük su tüketim miktarı en fazla o kadar olmalıdır demek istedim, yani günde 2 litreden fazla su içilmemelidir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
14 Eylül 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

kilo vermenin yolları!


Beslenme şeklinizdeki birtakım değişiklikler yaparak rahat ve hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kilo vermek sanıldığı kadar zor değil. Bu önerileri dikkate alaraj hızla kilo verebilirsiniz...
Zaman.com'da yer alan habere gör, para harcamadan hızlı kilo vermenin yolları...

SADECE AZALTIN
Zayıflamak için hiçbir şeyi yememenizi söyleyen bir diyeti uygulamak yerine gıdaları yavaş yavaş azalttığınız bir diyet seçin. Ne yaptığınıza odaklanın, yavaş yavaş çalışarak iyi alışkanlıklar kazanın. Bir süre sonra evinizde zararlı atıştırmalıklar yerine birçok sağlıklı yiyecek ve içecek bulunduracaksınız.

HER GÜN 1 ELMA
Sık sık doktora gitmekten kurtulmak ve kilolarınızı yok etmek istiyorsanız uzmanlar her gün 1 elma yemenize öneriyor. Özellikle pektin olarak isimlendirilen lif içeren bu meyveler sindirim sürecini yavaşlatıyor ve sizi daha uzun süre tok tutuyor.

YEMEKLERDEN ÖNCE SU
Günde en az 8 bardak su içmenizi öneren uzmanlar, özellikle yemeklerden hemen önce su içmenizi tavsiye ediyor. Ön yükleme olarak isimlendirilen bu yöntem karnınızı dolduruyor ve böylece daha az yemek yiyorsunuz. Bir araştırmada, yemekten önce 2 bardak su içen katılımcıların içmeyenlere göre 2,3 kilogram daha fazla yağ kaybettikleri belirlendi.

SÜTE ALTERNATİF BULUN
Buzağısı olan bir ineğin sütü, yavrusunu beslemek için yağlıdır ve kilo aldırır. Ancak yetişkinlerin yağa, laktoza ve büyüme hormonuna ihtiyacı yoktur. Bu nedenle mandıra sütü yerine soya sütü, soya fasulyesi, badem gibi alternatifler öneriliyor.

Su İçmek zayıflatır:
Birçok kişi sinirli ya da üzgün olduklarında ilk iş olarak buzdolabına yönelir. Çünkü bu zamanlarda vücutta salgılanan endorfin hormonu iştah açar ve bizi yemeye yönlendirir. Oysa bu durumda yapılacak en yararlı şey su içmektir. Çünkü su, endorfin hormonu salınımını bloke ederek gereksiz yemek yemeyi engeller. Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur. Yemeklerden önce içilen su tokluk hissi verir.Yağların vücutta depolanmasını önler. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri de depolanmış yağları enerjiye çevirip, yakmaktır. Ancak böbrekler yeterli su alamazsa karaciğer iyi çalışmaz ve yağlar bedende depolanır. Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur. Bu yüzdendir ki kişinin gün içinde yeterli miktarda su içmesi çok önemlidir.

Not: Eğer günde 1 saat spor yapıyorsanız, bu miktarı 1 litre arttırmanız gerekir. Genelde insanın 8 bardak (2 litre) suya ihtiyacı vardır. Ancak kilolu kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerekir. Uzmanlar bunu fazladan her 12 kilo için 1 bardak su olarak ifade etmektedir.

DEVAMI Kolay ve Sağlıklı Kilo Verme Yolları
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

18 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
4 Ocak 2010 / BEDRUN_NİSA Soru-Cevap
29 Mayıs 2010 / Misafir Soru-Cevap