Arama

Aktinomikoz Hastalığı

Güncelleme: 26 Mayıs 2015 Gösterim: 1.554 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
26 Mayıs 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Aktinomikoz
MsXLabs & Büyük L.
Sponsorlu Bağlantılar

AKTİNOMİKOZ a. (fr. adinomycose). Actinomycetes grubundan bakterilerin (adinomyces, nocardia, streptomyces, vb.) meydana getirdiği insan ve hayvan hastalığı.
—Ansİkl. insan aktinomikozları,süreğen hastalıklardır, ender olarak deri yüzeyinde (streptotrikoz), fakat çoğunlukla deri altında, kemiklerde ve iç organlarda görülür (örneğin, aktinomikozlu misetonlar, no- kardiazlar ve tam anlamı ile aktinomikoz [Adinomyces israelli ve nadiren A. bo- v/s]). Adinomyces, üst solunum ve sindirim yollarında yerleşen çürükçül anaerop bir mikroptur. Bu durum, enfeksiyonun daha çok boyun ve yüzde (çene ve boyun urları) yerleşmesini açıklar, çünkü ağızdaki küçük travmalar, diş çürükleri bu yerleşmeyi kolaylaştırır. Mikrop bitişiklik ya da kan yoluyla iç organların çoğuna (akciğerler, karaciğer, kalınbağırsak...), deri altı dokulara ve kemiklere bulaşabilir.
Penilisin ve özellikleri tetrasiklinler, birkaç hafta boyunca alınırlarsa iyi sonuç verirler; bunlara ek olarak, ulaşılabilen lez- yonlarda neşterle deşme ve keserek akıtma ilaç tedavisini tamamlayabilir.
Sığırlarda hastalık A. bovis'ten ileri gelir. Başlıca belirtisi kafa kemiklerinin, özellikle çene kemiklerinin erimesine ve buralarda az ya da çok sert şişlik yapmasına neden olan osteomiyelittir. iyotlu maddelerle yapılan tedavinin sonuçları değişiktir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / Pollyanna Tıp Bilimleri
28 Mart 2012 / drzombie Tıp Bilimleri
29 Mart 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri
1 Kasım 2011 / pesimist Tıp Bilimleri
3 Nisan 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri