Arama

Cezmi Baskın

Güncelleme: 2 Temmuz 2010 Gösterim: 6.185 Cevap: 1
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #1
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Cezmi Baskın

Sponsorlu Bağlantılar
İstanbul'da doğan sanatçı, tiyatroya Bakırköy Halk Evi'nde amatör olarak başladı. Daha sonra aynı tiyatroya stajyer oyunculuk yaparak devam etti. LCC Tiyatro Okulu'ndan eğitim aldıktan sonra, LLC'den ayrılan grupla birlikte tiyatro eğitimini geliştirmeye çalıştı. Bir süre grup oyuncularında ve Şehir Tiyatrosu'nda çalışan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu'nda da çalıştı. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda zorunlu şehir değiştirmeler ve askerlik süresi hariç uzun yıllar hizmet verdi. Bu tiyatronun genç oyuncular yetiştirme çabalarına eğitmen olarak katıldı.
İzmir Devlet Tiyatrosu'nda iki sezon oynadı fakat daha sonra tekrar Ankara Sanat Tiyatrosu'na geri döndü. TRT'de köye yönelik eğitim programları çerçevesinde dramalarda oynadı, az da olsa dublaj çalışmaları yaptı. Sinema filmleri ve tiyatroyu yanyana yürütmeye çalışan Baskın, Ankara'da olduğu süre içerisinde gençlik oyunları sahneledi ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nda birçok oyunda yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.
Yurt dışında gözlem ve inceleme gezileri yaptı. Oradaki Türk ve yabancılara eğitmen olarak deneyimlerini aktarmaya çalıştı. Yurt dışında Türklerin yaptığı oyunlarda oynadı ve kendi projelerini Avrupa'nın çeşitli kentlerinde uyguladı ve oynadı.
Çark, Bizimkiler, İkinci Bahar, Cahide, Ateşten Gömlek ve Kurtuluş gibi dizi filmlerinin yanısıra Hiçbiryerde, 9, O Da Beni Seviyor, Vizontele, Derviş, ***** Bizans, Eylül Fırtınası, Duruşma, Sen De Gitme Triandafilis, İntikam Zamanı, Kısık Ateşte 15 Dakika gibi sinema filmlerinde rol aldı.
Kalabalıktan uzak, sakin ve özel ortam olarak değerlendirdiği Bozcaada'da evi olan olan Cezmi Baskın oyunculuktan arda kalan zamanlarda İstanbul'dan kaçıp, özenle uğraştığı üzüm bağlarıyla ve şarap üretimiyle ilgilenmektedir.
Biyografi Konusu: Cezmi Baskın nereli hayatı kimdir.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Temmuz 2010       Mesaj #2
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Cezmi Baskin 6

Sponsorlu Bağlantılar
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

9 Aralık 2010 / KisukE UraharA Edebiyat tr
3 Eylül 2015 / Misafir Cevaplanmış
29 Haziran 2008 / KisukE UraharA Spor tr
4 Eylül 2007 / Tiglon Edebiyat tr
29 Ekim 2015 / Misafir Taslak Konular