Arama

Mahşer-i Cümbüş

Güncelleme: 28 Aralık 2008 Gösterim: 2.888 Cevap: 2
BlueMoon - avatarı
BlueMoon
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #1
BlueMoon - avatarı
Ziyaretçi
Mahşer-i Cümbüş Kimdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Mahşer-i Cümbüş 2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kuruldu. Aynı yıl Eylül ayında Ankara Tenedos kafede “ Tiyatro Sporu ” gösterilerine başladı. Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının Ağustos ayında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü.


Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde gösteriler sergiledi ve festivallere katıldı. Türkiye’de Doğaçlama Tiyatrosunun öncülerinden olan Mahşer-i Cümbüş Doğaçlama Tiyatrosunun gösteri biçimlerinden biri olan “ Tiyatro Sporu ” nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Ekip bugüne kadar 250'’nin üzerinde “Tiyatro Sporu” gösterisi yapdı. 12 Uluslararası Tiyatro Festivalinde Türkiye'yi temsil etti.

Kuruluşunun 5. Yılında kendi sahnesi " Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi " ni açtı.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Mahşer-i Cümbüş nereli hayatı kimdir.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
28 Aralık 2008       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Mahşer-i Cümbüş
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


270px Mahseri cumbus 1

Tv programlarından bir görüntü.


Mahşer-i Cümbüş, 2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde okuyan 6 genç tarafından kurulmuş daha sonra 2 üyenin katılımıyla kadrosu tamamlanmış ve Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli özelliği olan doğaçlama geleneğini devam ettiren bir topluluktur.

Kuruluşu

Mahşer-i Cümbüş topluluğunu kuran Yiğit Arı, Burak Satıbol, Dilek Çelebi, Ayhan Taş, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak: Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde tanışırlar. Okuldaki hocaları Yrd. Doç. Dr. A. Kadir Çevik doktorasını doğaçlama tiyatro üzerine yapar ve bu sayede derslerde de doğaçlama ağırlıklı çalışmalara başlar[1] ve buna gönül verirler. Birbirleriyle çok iyi bir uyum göstermelerinden sonra, okulun da bitmesiyle iş hayatına birlikte atılırlar ve 2001 yılında bir tiyatro topluluğu kurarlar. Topluluk başlangıçta 20 üyeden oluşur. Ancak zaman içerisinde grubun diğer üyeleri ayrılır. İsim olarak da bir arkadaşlarının tavsiyesiyle Arapça'da kale arkası seyircisi anlamına gelen Mahşer-i Cümbüş adını alırlar. Gruba daha sonra Fatih Pestil ile Fatih Günay katılır ve topluluk bugün ki halini alır.

230px Mahser i cumbus afis

Oyunlarına ait afiş

Gösterileri

Gösterilerine Ankara Tenedos Kafe'de başlayan grup 2003 yılında İstanbul'a taşınır. 2005 yılında kendi sahneleri olan Hayalhane yi açarlar. Grup, 2007 yılından itibaren önce Star'da başlayan sonra Fox'a geçen Anında Görüntü Show isimli televizyon programında yer almaktadır.
Mahşer-i Cümbüş, kurulduğu günden bu yana başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde gösteriler sergilemiş ve festivallere katılmıştır. Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatro'nun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporunun galasını 14 Ocak 2008 tarihinde yapmıştır ve Tiyatro Sporu'nu Türkiye'de ilk defa seyirciyle buluşturmuştur.
2006 yılından itibaren yeni oyunları Beyin fırtınası ile izleyenlere seyircinin katılımıyla renklenen, seyircilerin ve oyuncuların hayal gücüyle oluşturdukları bir oyun sunmuşlardır. Ekip şu ana kadar 300'ün üzerinde Tiyatro Sporu, 100'ün üzerinde Beyin Fırtınası gösterisi yapıp 12. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti. Ayrıca grup Doğaçlama Tiyatro Kursu vererek yeni nesil tiyatrocular yetiştirmeye devam etmektedir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
BlueMoon - avatarı
BlueMoon
Ziyaretçi
28 Aralık 2008       Mesaj #3
BlueMoon - avatarı
Ziyaretçi
Dilek Çelebi
Doğum Yeri: Ankara
Doğum Tarihi: 01 Mayıs 1980
Eğitimi: Lisans
Tiyatrocu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. 2003 yılında Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu.
Tiyatroyla 17 yaşında tanıştı. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda kursiyerlik yapan Dilek Çelebi, tiyatro ile ilgili çok şey öğrendi. Oyuncu, bu kursiyerlik deneyiminden sonra 1999 yılında Tiyatro Onuncu Köy ekibiyle tiyatroya başladı. Bir çok tiyatro oyununda rol alan tiyatrocu, 2001 yılında Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nden arkadaşlarıyla Mahşer-i Cümbüş tiyatro topluluğunu kurarak, Türkiye'ye ilk defa Doğaçlama Tiyatro'yu getirdi. Ayrıca Dilek Çelebi özel kolejlerde ve kreşlerde drama öğretmenliği yaptı. 2003 ile 2005 yılları arasında Pro Medya Seslendirme Stüdyosu'nda seslendirme sanatçısı olarak çalışan Dilek Çelebi hala Mahşer-i Cümbüş grubu ile birlikte oyunlarını sergilemektedir.
TRT 1'de yayınlanan Ferhunde Hanımlar adlı dizide tiyatro sanatçılarıyla rol alarak önemli bir tecrübe kazanmış ve televizyon kariyerine başlangıç yapmıştır. Daha sonra yine TRT 1'de Matematik Oyunu isimli programla çocukların karşısına çıktı. 2004 yılında Star TV'de 24 Saat dizisinde rol aldı. 2005 yılında Mahşer-i Cümbüş'ten arkadaşı Burak Satıbol ile TV 8'de Zoka isimli şaka programını yaptılar. Halen Fox Tv'de Anında Görüntü Show isimli programla Tiyatro Sporu'nu ekranlara taşımaktadır.


Özlem Türay
Doğum Yeri: İzmir
Doğum Tarihi: 11 Eylül 1981
Eğitimi: Lisans
Tiyatro oyuncusu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Buradan 2004 yılında mezun oldu.
Tiyatroya genç yaşta başladı ve 14 yaşında İzmir Karşıyaka Tiyatro Atölyesi'nin bir çok oyununda rol aldı. Sokak Çocuklarını Koruma Derneği'nde oyunculuk dersleri verdi ve oyunlar sahneledi. 1999 yılnda tiyatro sınavları için Harika Lafçıoğlu gözetiminde tiyatro ve şan dersleri aldı. Onlarca tiyatro oyununda görev alan oyuncu 2001 yılında Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesinde tanıştığı 5 arkadaşıyla Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Mahşer-i Cümbüş ile birlikte Doğaçlama Tiyatroyu Türkiye'de ilk defa sahneledi. Daha sonra Benimle Oynar mısın? isimli çocuk programında rol aldı. Halen özel bir kolejde tiyatro öğretmenliği yapmaktadır. Ayrıca Mahşer-i Cümbüş ile beraber tiyatro oyunlarında görev almakta ve Anında Görüntü Show isimli televizyon programıyla Tiyatro Sporunu ekranlarda sahnelemektedir.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 23 Mart 2012 16:05

Benzer Konular

4 Ocak 2016 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
11 Mayıs 2011 / Keten Prenses Sanat
6 Nisan 2008 / asla_asla_deme X-Sözlük
2 Temmuz 2010 / _KleopatrA_ Müzik tr
19 Haziran 2010 / _Yağmur_ Rüya Tabirleri