Arama

Demet Tuncer

Güncelleme: 12 Ocak 2010 Gösterim: 8.514 Cevap: 1
BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
1 Kasım 2009       Mesaj #1
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi
Demet Tuncer lise eğitimini devlet bursuyla ABD’de Dünya Kolejler Birliği’nde tamamladı. Bir taraftan öğrenimine devam ederken, aynı anda profesyonel sanat hayatına da adım attı.

Sponsorlu Bağlantılar
1993-1997 tarihleri arasında H.U.N.M. Üniversitesi’nde Müzikal Tiyatro eğitimine başlarken, University of New Mexico – ABD, Siyasal Bilgiler eğitimini de aynı anda bitirdi. Broadway’deki ilk akademik tiyatronun yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda Florida Devlet Üniversitesi’nin drama dekanı olan Steve Wallace ile birçok projede çalıştı. Santa Fe operasında dünyaca ünlü tenor Andre Garcia Nuthman’ın müzik direktörlüğünü yapmış olduğu müzikallerde rol aldı. Sting’in yanısıra Amerika’da daha birçok ünlü sanatçının şan hocası olan Austin Miskel’in dikkatini çekmeyi başararak birlikte çalışma fırsatını yakaladı. New York operasında ünlü bir bas-bariton olan Carlos Archuleta ile değişik müzikallerde oynadı.

1997’de Türkiye’ye döndükten sonra Garo Mafyan, Atilla Özdemiroğlu ve Uğur Başar önderliğindeki İstanbul Gelişim Orkestrası’nın bir dönem solistliğini üstlendi.
Türkiye Demet Tuncer’i popüler anlamda ilk defa “Çocuklar Duymasın” adlı dizide canlandırdığı Amerika’lı patroniçe Mary Smith karakteriyle tanıdı.

Demet Tuncer, dizilerde, tiyatro oyunlarında, müzikallerde ve birçok eğitim filminde rol alırken, Türkçe-İngilizce sunumlar yapmaya da devam ediyor. Türkiye’de ilk tiyatro oyunu Gencay Gürün ile Tiyatro İstanbul’da “Aşkın Yaşı Yok” adlı komedi oldu. Bu oyundaki Marie-Collette rolüyle 2005 yılında Selim Naşit Tiyatro Ödülleri’nde “Komedi Dalında En İyi Kadın Sanatçı Ödülü”ne layık görüldü. 2006 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “Batı Yakasının Hikayesi” müzikalinde Anita rolünü üstlendi. Sadri Alışık Tiyatrosu’nda Ray Cooney’nin yazdığı Türkiye’de Çetin Akcan’ın sahneye koyduğu “Kaç Baba Kaç” adlı fars oyununda Jane Tate rolünü canlandırdı. Daha sonra Aram Gülyüz'ün yönetmenliğinde Plato Film Yapım’ın tiyatro oyunlarından uyarladığı “Arapsaçı” ve “Kadın Terzisi” filmlerinde oynadı. Calvus Medya yapımın üstlendiği, Raşit Çelikezer’in yönettiği ATV’de yayınlanan “Gizli Patron” sitcom’unda Sevda adında ana karakterlerden birini canlandırdı.

Şarkıcı Mikael’in “Bıraktığımız Yerden” adlı albümünde yer alan “Söylemeyin” parçasında düet yaptı. Show TV’de “Bak Kim Dans Ediyor” şov programına yarışmacı olarak katıldı ve her türde dansı, yapılan dansa has karakterleriyle ortaya koyarak izleyenleri şaşırtmayı başardı.
Unutulmaz 3 Hürel grubu adına hazırlanmakta olan saygı albümünde “Sana Değmez” adlı parçayı da Demet Tuncer yorumladı. Ekim 2007'den itibaren Tiyatro Kedi sahnesinde “Müzikaldeki Hayalet” adlı müzikalde başrolü üstlenerek beş farklı kadın karakterini canlandırdı. Ve performansıyla hem 12. Afife Tiyatro ödüllerinde hem de 13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu" seçildi.


yuud

yfhg

Biyografi Konusu: Demet Tuncer nereli hayatı kimdir.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
12 Ocak 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Demet Tuncer
Demet Tuncer
Sponsorlu Bağlantılar


Benzer Konular

3 Temmuz 2010 / BARIŞ Müzik tr
21 Mart 2011 / _Yağmur_ Müzik tr
25 Eylül 2016 / KisukE UraharA Müzik tr
19 Ekim 2013 / Jumong Müzik tr