Arama

Nejat İşler

Güncelleme: 9 Nisan 2017 Gösterim: 69.383 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mayıs 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Nejat İşler

, 28 Şubat 1972 yılında, İstanbul Eyüp’te doğar. İlkokul sonrasında Cağaloğlu Anadolu Lisesine devam eder. İlk anda yabancılık çektiği bu ortama alışmak için epey çabalar. Okula başladığı ilk zamanlar, buradan çıkıp, ailesine düz liseye yazılmak istediğini belirtir. Ailesi bu durumu kabul etmeyince okulun tiyatro koluna katılır ve burada kendini gösterir.

Sponsorlu Bağlantılar
Liseyi bitirip üniversiteye giremeyince para kazanmak adına çay partileri düzenlemeye başlar. Düzenlediği geceye kimseler gelmeyince borcunu kapatamaz. Kulüp sahibine olan borçlanır. Bu borçlarını ödemek için de Mahmutpaşa’dan tişört alıp Teşvikiye’de satmaya başlar. Kış bastırınca da tişörtler yerini plak ve dergiye ardından da kitaplara bırakır. Hâlâ dönmeyi düşündüğü bu yerde 10 yıl kalır.

Günlerden bir gün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, bedava gösterilerden birine girip izlemeye başlar. "Danton'un Ölümü" sahnelenmektedir, seyrederken birdenbire, ‘Ben bu işi yapmalıyım’ diye düşünür. Mimar Sinan Üniversitesi’nin ilanını görüp, sınava girer ve kazanır. 1995 yılında bu üniversitenin Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olur. Okul devam ederken Devlet Tiyatrosu’nda ve televizyon dizilerinde oynayan Nejat İşler, mezun olunca da ‘Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu'nu kurar. Okuldan iki arkadaşıyla oluşturdukları bu ekipte oynamaları için hikayeler yazmaya başlar. “Tuhaf Şehir Hikayeleri, Biz Zavallı Erkekler ve Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim'' adında 3 kitabın sahibidir. En son oyunu ise "Lise arkadaşlarımın çoğu savaşta öldü. Yarısı asker, yarısı gerilla olarak," cümleleriyle başlıyormuş.

İlk rol aldığı film 1999 yılında rol aldığı Eylül Fırtınası olur. Daha sonraki yıllarda rol aldığı Mustafa Hakkında Her Şey adlı filmde taksi şoförünü canlandıran Nejat, hayatında ilk kez bu filmin çekimlerinde direksiyon başına geçmiş.

Nejat İşler’i hayatta en çok heyecanlandıran şeyler; gitarla yapılan müzik, kadınlar ve Fenerbahçe. Hiçbir maddenin kendisini hayata bağlamasını istemediğini de belirtmeden geçemiyor.

Kadınların kendini beğenmesine bir türlü anlam veremeyen Nejat İşler’in ideali, işini daha iyi çalışmalarla sürdürmek. Bir sene sonra ne yapacağı umurunda değil. İllâki başrol oynamak ya da şöhret olmak gibi bir derdinin olmadığını belirtiyor. Devamlı tiyatro oynayabileceği bir mekana sahip olmak istiyor. Tiyatro yaparken ölmek gibi bir düşü var. Oyuncunun diğer bir hayali de bir zaman sonra her şeyi bırakıp, dünyayı dolaşmak.
Son düzenleyen perlina; 9 Nisan 2017 22:30
Biyografi Konusu: Nejat İşler nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mayıs 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Nejat İşler,

28 Şubat 1972 yılında İstanbul’un Eyüp semtinde doğdu. Feshane işçilerinden birinin torunu olan Nejat İşler, ilkoludan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti. Ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi. Kısa zamanda popüler olan Nejat İşler derslerini de boşluyordu. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Nejat'ın işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi. Borçlarını kapatabilmek için Mahmutpaşa’dan t-shirt alıp Teşvikiye’de bu t-shirtleri satma kararı aldı. Kış aylarında ise t-shirt yerine kitap, dergi ve plak sattı.
İki sene sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf bölümünü kazanan Nejat İşler iki yıllık olan bölümden askerlik için iyi olmadığnı düşünerek vazgeçdi.
Sponsorlu Bağlantılar
On yıl kadar satış işleriyle uğraştıktan sonra Taksim’de dolaştığı (27 Mart Dünta Tiyatrolar Günü) birgün, bir tiyatro sahnesinde bedeva gösterimde olan "Danton’un Ölümü" adlı eseri seyretti. "Ben niye bu işi yapmıyorum?" diye düşünen Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir’de konservatuar sınavına gitmeye karar verdi ve kazandı. İstanbul’a döndüğünde, ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümüne başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuar bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı.
1995 yılında mezun olduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurdu. Tiyatronun kurulmasından sonra kendi oyunları için hikayeler yazmaya başladı. "Belki hiç okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, sadece oynayalım diye yazıyorum." dediği, "Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlı üç kitap yazdı.
41.Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek Oyuncu dalında aday olarak gösterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şöhret olmak olmadığını belirten İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yapmak olduğunu, tiyatro yaparken ölmek istediğini dile getirdi. 1994 yılında rol aldığı ilk televizyon dizisi olan Gurur’dan sonra, Deli Yürek, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. 1999'da ilk sinema filmi Eylül Fırtınası’nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.

biyografi.info


spacer spacer
Son düzenleyen perlina; 9 Nisan 2017 22:32
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
29 Haziran 2006       Mesaj #3
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

Nejat İşler


Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.
28 Şubat 1972 tarihinde İstanbul’un Eyüp semtinde doğan Nejat İşler, Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okurken tiyatro kollarında görev aldı. Mimar Sinan Üniversitesi1995 yılında bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. Konservatuar Bölümü'nü

  • 1 Filmografi
    • 1.1 Filmler
    • 1.2 Diziler
  • 2 Ödüller
Filmografi
Filmler

  • 2005 - Çalıntı Gözler
  • 2004 - Anlat İstanbul (Ramazan)
  • 2003 - Mustafa Hakkında Herşey (Fikret)
  • 1999 - Eylül Fırtınası
Diziler

250px Aliye

Aliye dizisinden bir kare
  • 2005 - Beyaz Gelincik (Seyis, konuk oyuncu)
  • 2004 - Aliye (Deniz)
  • 2004 - Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (Ali)
  • 2003 - Sultan Makamı
  • 2002 - Aşk ve Gurur (İlhan)
  • 2002 - Gülbeyaz (Kadir Demiroğlu)
  • 2001 - Nasıl Evde Kaldım
  • 2001 - Dedem, Gofret ve Ben (Murat)
  • 1999 - Deli Yürek (Oktay)
  • 1996 - Şehnaz Tango (Ergün)
  • 1994 - Gurur

Ödülleri

  • 2005 - 1. Beyaz İnci Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu - Macera" (kazandı), "En İyi Erkek Oyuncu - Dram" (aday)
  • 2005 - 12. ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" (kazandı)
  • 2004 - 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" (aday)
Son düzenleyen perlina; 9 Nisan 2017 22:45
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
8 Ağustos 2006       Mesaj #4
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Aliye dizisinin 'Doktor Deniz'i Nejat İşler: Tercih etmediğim bir hayatta yaşıyorum. Bana sorsalardı belki yaşamayı seçmezdim. Günde en az yedi sekiz kere ne kadar aşağılık bir adam olduğumu düşünüyorum.

Atv'nin uzun soluklu dizisi 'Aliye'de 'efendi doktor' Deniz rolüyle milyonların sevgilisi haline gelen Nejat İşler, "Televizyonu küçümsemiyorum ama bizim dizilerde kimsenin işini iyi yapması için uygun koşul yok" dedi. Rolling Stone dergisinin temmuz sayısına röportaj veren İşler, "Türk televizyonlarının yüzakı diye değerlendirilen diziler bence çok kötüler, bayağı berbatlar. Kendi yaptığım işleri de seyretmiyorum. Moralim bozuluyor" şeklinde konuştu. Son olarak Serdar Akar'ın yönettiği Barda' isimli filmde 'kötü adamı' oynayan yakışıklı oyuncu; hakkında merak edilenleri anlattı.

SEVECEN DEĞİLİM...!!!!

* Çok kolay dost canlısı davranan, 'aman arkadaş edinelim' tarzı bir herif değilimdir. Zaten bir durumu zorlamadan dost olursun; öyledir yani bütün dostluklarım. Zorlamadan olmuştur. En çok kavga ederek, çatışa çatışa dost edindim veya iş yaparak... Hep bir süreç içinde oldu.

* Başıma meslekle ilgili bir şey gelmeden önce biri baktığında niye baktığını bilirdim. Beğendiği için bakardı; ilgilenirdim. Ama şimdi neden bakığını bilmiyorum. O yüzden hep güvensiz yaklaşıyorum tanımadığım birilerine. Genelde bir şey yaşıyorsam bunu çok emin olduğum zaman, önceden tanıdığım biriyle yaşıyorum.

* Şöhret 20'li yaşlarımda gelseydi belki onunla ilgili sorunum olabilirdi ama ben 30'dan sonra bu meşhurluk dalgasına bulaştım. Evli değildim, meşhur olunca karımı boşamadım. Para bulunca ailemi terk etmedim. 17-18 yaşında evden çıktığımda zaten çoğu şeyi halletmiştim. Mülksüzüm ben. Arabam yok. Hiçbir zaman ev falan da almayacağım kendime.

70'Lİ YILLARDA BÜYÜDÜM..!!!!

* Gençlik yıllarım sık sık okuduğum 'Beyaz Zenciler'dekinden çok farklı geçmedi. Abuk sabuk evlerde, saçma sapan tiplerle yatıp kalkmalar... Herkes rock star gibiydi. Tamamen fütursuzduk, çok iyi bir tayfaydık biz. 70'lerde büyüdük. Dünyanın şahane ablalar, ağabeyler yetiştirdiği bir dönemdi, orada büyüdüm. Güzellikleri gördüm.

* Çok fazla numara, artistlik yapmıyorum. Duruyorum öyle, bir şeyler oluyor. Ben de bilmiyorum. Aynaya karşı çalışanlardan değilim. Utanıyorum kendimi izlemekten.

* Tercih etmediğim bir hayatta yaşıyorum. Bana sorsalardı belki seçmezdim yaşamayı; gerek yok derdim. Mutsuz olduğumu kabul ettim ben artık. Ondan sonra hayat bayram olmuyor. Hiç mutluluk peşinde koşmuyorsun. Çok fazla sorun kalmıyor.

* Gün içinde en az yedi-sekiz kere çok aşağılık bir adam olduğumu düşünüyorum ve artık bu bana koymuyor. Teenager'ken aklıma böyle bir şey geldiği anda beş saat donup kalırdım. Şimdi geliyor ve gidiyor...

Enteresan bir aileydik....!!!!!

* Eyüp'te bir işçi ailesinde büyüdüm. Benden üç yaş büyük bir ablam ve 9 yaşında bir kız yeğenim var. Çocukken hep ablamla bilgi yarıştırırdım. Hacı dedem vardı. Üç ayrı cami yaptırma derneği başkanıydı. Müezzinler imamlar falan tatile gittiği zaman biz onların yerini doldururduk.

* Belime kadar saçlarım, kocaman halka küpelerim varken dedem bir şey söylemedi bana. Enteresan bir aileydi bizimki. Enteresan bir çevreydi. Herkes dinini geleneğini bayağı devam ettirirdi ama kimse kimseye yargılayıcı gözle bakmazdı.

Son düzenleyen perlina; 9 Nisan 2017 22:42

Benzer Konular

18 Kasım 2016 / kompetankedi Tiyatro tr
9 Eylül 2016 / HipHopRocK Asker tr
16 Şubat 2008 / Demir YumruK Sanat tr