Arama

Dünya Gezi Rehberi: Euro Disney (Disneyland Paris)

Güncelleme: 29 Mart 2009 Gösterim: 12.131 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Eurodisney (Disneyland Paris)

Sponsorlu Bağlantılar
Eurodisney, Paris'e 40 km. mesafede bulunan Marne La Valle köyünde yer alıyor.
Kuruluşundan bu yana dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan eğlence merkezi, borsada giderek artan hisseleriyle son yıllarda önemli bir ticari müessese haline dönüştü. 12 Nisan 1992'de ilk kez kapılarını açan Disneyland, yeterli tanıtımın yapılamaması ve bazı organizasyon bozuklukları nedeniyle ilk yıllarda önemli ölçüde zarar etmişti. 2004 yılında, 12.4 milyon kişinin ziyaret ettiği eğlence parkı, daha sonra pazarlama ve konaklama stratejisinde yapılan önemli değişikliklerle ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artırdı ve kar eden bir kuruluş haline geldi.
Başlangıçta Euro Disney olan eğlence merkezinin adı daha sonraki yıllarda Disneyland Paris olarak değiştirildi. Dev eğlence merkezi, 650 dönüm arazi üzerine kurulu ve ziyaretçiler için çok sayıda oteli içinde barındırıyor.


1872898eurodisneycastle
Eurodisney Castle

Eurodisney temel olarak üç alandan oluşuyor:
  • Disneypark
  • Alt Disney Studios
  • Village
En büyük olan Disneypark. Burası da kendi içinde beş küçük parktan oluşuyor. Giriş Main Street’le başlıyor. Sonra soldan Frontierland, Adventureland, Fantasyland ve Discoveryland olarak devam ediyor. Mainstreet, pek bir özelliği olmayan giriş alanı gibi. Oradan geçebileceğiniz Frontierland kovboy kasabası havasında. Fantom evi de bu bölümde. Macera şehri olan Adventureland’da, İndiana Jones, Karaip korsanları gibi daha maceralı işler var. Çocukların çok seveceği Fantasyland ise bildiğimiz klasik kahramanların çok olduğu bir yer: Pinokyo, Pamuk Prenses, Peter Pan, Uyuyan güzel... O yüzden özellikle küçük yaştakilere en uygun yer.
Discoveryland ise tahmin edeceğiniz gibi geleceğe yönelik. Burada uzay gemisiyle seyahat, yine uzayda rollercoast, keşif, video oyunları, Kaptan Nemo’nun denizaltısı gibi daha heyecanlı bölümler var. İlk girişte Disneyland Railroad’a binerek trenle park alanını dıştan gezebilirsiniz.

eurodisneyb
Euro Disney, Mart 1998, havadan görünüş
Derleme

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

29 Mart 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
28 Haziran 2011 / Jumong Turizm
14 Ağustos 2011 / Jumong Turizm
12 Haziran 2011 / Jumong Taslak Konular