Arama

Dünya Kentleri: Denver

Güncelleme: 2 Eylül 2009 Gösterim: 1.231 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Eylül 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Denver

Sponsorlu Bağlantılar
800pxdenvercoloradoskyl

Denver, ABD'nin Colorado Eyaleti'nin başkenti ve en büyük kentidir. Büyük ovaların batı ucunda ve Kayalık Dağlarına bağlı Front Sıradağları'nın doğusunda yer alır. Cherry Çayı ile Güney Platte Irmağı'nın birleştikleri yerde kuruludur. 1609 m. yükseklikte, serin ve kuru havasıyla Altına Hücum döneminin yerleşmek için tercih edilen yerlerindendir.

1858 yılının Kasım ayında kurulan kent, adını Kansas Bölgesi Valisi Birleşik Amerikalı siyâsetçi, asker ve avukat James W. Denver'dan almıştır.

Gümüş Ocaklarının ardından Altın Ocaklarının kurulmasıyla birlikte ekonomisi, sığırcılık ve koyun besiciliği ve ticaretiyle desteklenerek istikrarlı ekonomiyi sağlamıştır. Madeni paraların basıldığı Dapanesi ile de ülkedeki yerini ayrıcalıklı kılmıştır.

Missouri Irmağı ile Büyük Okyanus kıyısı eyaletleri arasında sanayi, ulaşım ve ticaret bakımından en önemli kenttir. Çevresindeki Winter Park gibi kayak merkezleriyle de önemli bir kış turizmi merkezidir. Denver Üniversitesi eğitim alanında, Denver Parkları da yaşama katkısıyla kenti daha önemli ve yaşanır kılmışlardır.

Spor:

  • Şehri, NBA'da Denver Nuggets temsil eder.
  • Şehri, NHL'de Colorado Avalanche temsil eder.
  • Şehri, NFL'de Denver Broncos temsil eder.
  • Şehri, MLB'da Colorado Rockies temsil eder.
Kaynak: MsXLabs, Vikipedi





Benzer Konular

25 Mayıs 2009 / careless_WhispeR Müzik ww
29 Nisan 2010 / LaSalle Turizm
9 Nisan 2012 / Jumong Taslak Konular
29 Nisan 2010 / LaSalle Turizm