Arama

Meydanlar - Aziz Petrus Meydanı

Güncelleme: 31 Temmuz 2011 Gösterim: 1.942 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Aziz Petrus Meydanı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Aziz Petrus Meydanı, Vatikan devleti ve şehrinde yer alan, aynı zamanda devletin en ünlü meydanıdır. Meydan, Aziz Petrus Bazilikası'nın önünde yer alır.
800px Vatican StPaul Statue
Aziz Pavlus heykeli

Meydanın bügün ki sütünlü mekanlara ve düzene sahip olmasında ünlü heykeltraş Gian Lorenzo Bernini on yıllar süren çaba harcamıştır. Yapılışına başlandığı dönem içerisinde Papalık tarafınca yapılar ve görsel heykeller üzerine yasaklar ön görüldüğünden yapılar klise otorotilerince ön görülen şekilde yapılmıştır.

Meydanın ortasında elips alan çevresinde süslü su şelalesi yer almaktadır. Orta kısımda ise 25,5 metre yüksekliğinde bir Mısır obeliski bulunmaktadır. Onelisk Mısır dönemi içerisinde bilinmeyen bir firavun tarafından diktirilmiştir. Dikili taşın üzerinde bir Çapraz Haç yer almaktadır. Papa her yılbaşında meydanda toplanan Katolik ve diğer mezhepten dinleyicilerine seslenerek mesajlarını okumaktadır.

Aziz Petrus Meydanı heryıl binlerce Katolik'in ibadet için geldikleri Aziz Petrus Bazilikası'nın önünde geniş bir alan üzerinde yer alır. Alan dünyanın en büyük meydanlarından biridir.
Aziz Petrus Meydanı
800px St Peter27s Square2C Vatican City   April 2007
Aziz Petrus Bazilikası önünde yer alan Aziz Pavlus heykeli
800px Vatican StPeter Square

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

30 Mayıs 2011 / Daisy-BT Turizm
16 Ocak 2012 / Jumong Turizm